Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 131 návštěvníkov)
Zapekaná cuketa so syrom a šampiňónmi
[ recept č. 15582 zo dňa 24.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 menšie cukety, 250 g šampiňónov, pór, 1 rožok, 1 dl mlieka, 2 strúčiky cesnaku, cca 10-15 dkg syra na strúhanie, vegeta, pizza korenie, olej
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Šampiňóny očistíme, umyjeme |
|
a nakrájame ich na menšie kúsky. |
|
Pór – ja som použila takýto kúsok |
|
nakrájame na tenšie kolieska. |
|
Ďalej potrebujeme dve menšie cukety, |
|
ktoré ošúpeme, rozkrojíme na polovicu |
|
a ešte priečne na polovicu. |
|
Lyžičkou vydlabeme vnútro s jadierkami, asi tak 1 cm od kraja (ak použijete mladú cuketu s malými jadierkami, použite ho do plnky, alebo aspoň časť) |
|
Cuketu máme očistenú a môžeme si pripraviť plnku. |
|
Na troche oleja opražíme pór, pridáme nakrájané šampiňóny, aspoň polovicu vydlabanej masy z cukiet /vtedy nemusíte podlievať vodou, ak ju nepoužijete, vtedy to treba podliať troškou vody/, |
|
pridáme vegetu, asi tri štipky pizza korenia a trocha podusíme, kým sa neodparí voda a necháme vychladnúť. |
|
Starší rožok nakrájame, zalejeme asi 1 dl teplého mlieka, premiešame a necháme postáť. |
|
Syr si nastrúhame na široké rezance. |
|
K namočenému rožku pridáme vychladnutú šampiňónovú zmes, pretlačený cesnak, premiešame |
|
a pridáme polovicu nastrúhaného syra. Poriadne premiešame. |
|
Pripravíme si zapekaciu misu, alebo plech, do každého kúska cukety vložíme plnku, aj kopcom, dáme zapiecť na 190° C cca 20-25 min, alebo podľa potreby a vypneme rúru, |
|
Tu ich máme upečené, (ak by sa stalo, že plnka trošku "zlezie" z cukety, potlačte ju späť) |
|
a posypeme ich ešte nahrubo nastrúhaným syrom. Misu vrátime späť do rúry, kým sa neroztečie syr. |
|
Stačí len takto, aby to nebolo potom vysušené a cuketa priveľmi mäkká. Ešte za horúca si môžete na každý kúsok posypať trošku sušenej bazalky. |
|
Výborne sa k tomu hodia nové zemiaky – my sme mali uvarené zemiaky /nakrájané na kolieska/ preliate popraženou cibuľou a petržlenovou vňaťou – petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, zbavíme stoniek a nakrájame nadrobno; na oleji spražíme cibuľu, pridáme petržlenovú vňať, chvíľku prehrejeme a nalejeme na zemiaky. Opatrne premiešať, alebo prehrkať. |
|
A môžeme podávať so zeleninovým šalátom, alebo napr. cesnakovým dresingom; výborne to chutí aj studené. *Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-34) | << predošlé 1, 2 |
| Maria O. (marika166) ID 37854 (2.7.2009, 15:17) |
prave som to dojedla YUMMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.7.2009, 21:50) |
Ďakujem, tešíííííím sa |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (25.6.2009, 19:29) |
Adrika,prave sme dopapali,a bola to straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasna dobrota s tymto by som sa ladovala aj cely den este raz dakujeme za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (25.6.2009, 23:05) |
možem potvrdiť ja som dnes musela robiť znovu,ale troška som improvizovala.a mala som doma len tekvičku.a možem Vám povedat, ze sa da spravit aj s tekvice ,trosku dlhsie sa pecie!!! a sampionky som mala dnes ,len s konzervy a syr som dala nivu a uplne uzasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.6.2009, 22:58) |
Ďakujem Martinka A nie je za čo, rado sa stalo Som veľmi rada, že vám to chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.6.2009, 23:18) |
hmmm tak to vyzera fajnovo tu su cukety na každodennnom jedalom listku-skoro tak novy recept mame do zbierky. skusim čim skor diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.6.2009, 23:01) |
Ahoj Mariannka Vy sa teda máte Budem len rada, Majka, daj mi potom vedieť, prosím, či vám chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.6.2009, 19:58) |
už aj odkladám receptík a hneď zajtra ho posuniem kolegyni, ktorá cukety pestuje a vždy hľadá nejaké nové inšpirácie |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:52) |
Ivetka, rado sa stalo |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (24.6.2009, 18:33) |
fííí, aký parádny receptík na cuketku aj ja mám zrovna doma cuketu, len ešte treba kúpiť šampiňóny a pórik a jdeme na to |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:51) |
Evka, ďakujem krásne Pór môžeš kľudne nahradiť aj cibuľou, ale ja ho mám radšej, je taký ľahší. Budem sa len tešiť, keď to vyskúšaš a hlavne, keď vám bude chutiť Nazdravie |
ODPOVEDAŤ |
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (24.6.2009, 17:29) |
Aďka diky mooooooc dne som to vyskusala bozske , akurat som piekla dlhsie a trosku som aj prisolila kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15588 |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:48) |
Erika, perfektne sa Ti vydarila, ďakujem krásne Asi som mala tenšiu cuketu, je pravda, tiež dlhšie pečiem, keď je hrubšia (ďakujem za upozornenie, doplním to do receptu) a samozrejme, vždy sa dá dochutiť podľa potreby. Ja cuketu nezvyknem soliť, pustila by zbytočne šťavu a syr tiež nebýva rovnako slaný, tak už len podľa svojej chuti. Ale teším sa, že si to vyskúšala, ja som piekla cez víkend jogurtový koláčik, čo máš v receptoch, o chvíľu ho nahodím. |
ODPOVEDAŤ |
| | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (25.6.2009, 8:17) |
Aďka presne tak ani ja nezvyknem solit,ale syr som davala emental a ten nie je až taky slany ,musela som trošku prisolit,inak ano mala som hrubsiu cuketu, mozno preto som musela dlhsie |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.6.2009, 14:36) |
Perfektné ako vždy |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:40) |
Mirka , ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (24.6.2009, 13:55) |
skvele a letne jedlo Adka, na takyto podobny sposob robievam baklazan, ale akurat mam doma cuketu, uz mi je jasne, co z nej bude |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:39) |
Ďakujem Evka Oprášila som znovu zošit, kde som si zapisovala jedlá, čo ma napadli, keď som odľahčovala s delenou stravou Väčšinou som hľadala inšpiráciu v knihe, ale keď som mala problém niečo si vybrať, tak som si radšej vymyslela a spravila podľa našich chutí , tak dúfam, že si pochutíš aj Ty |
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (marjo) ID 54254 (24.6.2009, 13:39) |
Vyzerá to úúúúúúžasne. Myslím, že na bielkovinový deň je to OK. To je dobrééééééé. Adi poprosím Ťa, alebo niekoho z Vás, vkladám tu recepty bez fotiek, aj keď ich mám v mobile a stiahnuté v PC nechce mi ich vložiť k receptu. Prosím, môžete navigovať neskúsenú???????????????? |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:33) |
Janka, vyskúšaj, dúfam, že budeš spokojná. Ja som si vymyslela túto plnku do cukety počas delenej stravy, je tomu už asi 10 rokov dozadu a robievala som to v dni, keď som mohla potraviny bohaté na uhľohydráty a neutrálne potraviny. Ja som to nejak striktne nedodržiavala, len tak, na odľahčenie. Akú diétku máš, neviem, ako to funguje v ostatných, ale jedno je isté, vždy je to zdravšie, ako rezeň A podarilo sa Ti už vložiť aj , super |
ODPOVEDAŤ |
| | Marika S. (finka) ID 64179 (24.6.2009, 13:52) |
Janulka, klikni si sem a postupuj podľa návodu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11828 |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana M. (marjo) ID 54254 (24.6.2009, 20:34) |
Marika ešte raz ďakujem, už som k receptom vložila aj foto....... si šikovná.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana M. (marjo) ID 54254 (24.6.2009, 14:13) |
Ďakujem veľmi pekne. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.6.2009, 13:32) |
, ako stále Adrianka |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:22) |
Martinka, ďakujem krásne, vyskúšaj, keď budeš mať chuť |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (24.6.2009, 12:58) |
Aďka, zasa |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:22) |
Heni, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (24.6.2009, 12:35) |
Ja takto robím baklažán |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:21) |
Marika, aj ja zvyknem zapekať baklažán, ale dosť sa mi stávalo, že bol horkejší aj po tom, čo som ho riadne nasolila a premyla a potom to nikto nechcel jesť, takže na takéto zapekanie volím radšej cuketu a baklažán väčšinou len na plátky, mám istotu |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (24.6.2009, 11:26) |
..mnam, mnam... to vyzera velmi jedle |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:17) |
Danielka, ďakujem Aj skvele to chutí |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (24.6.2009, 11:24) |
Mnaaam tak toto robim hned zajtra,kedze na dnes uz mam nachystane masko...dakujem za dalsiu skvelu inspiraciu,Adka |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:15) |
Martinka, nie je za čo ďakovať Dúfam, že si pochutíte |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-34) | << predošlé 1, 2 |