. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! - RECEPT 14806

CUKROVINKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov)


Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!


[ recept č. 14806 zo dňa  ]


Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!


POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala.
Týmto Evke ďakujem za receptík.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

výroba týchto zákuskov síce trvá dva dni, (neberte to úplne doslovne, len niečo treba urobiť v jeden deň a dalšie stačí až na druhý deň, takže sú to skôr dve etapy) ale myslím, že stoja za to....1.deň si uvaríme skaramelizovanú šľahačku, teda 2.plnku a upečieme veterníky......... 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku po okrajoch bublať a trošku dymiť, ale ozaj trošku....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
tu je tá správna chvíľa, všimnite si ako po krajoch bublinkuje..
keď tam vlejeme dve šľahačky 33%-né !!!!(lepšie bude ak budú mierne zohriate, menej to potom prská ako keď sú rovno z chladničky, používam tie po 250ml, to znamená že potrebujeme 500ml)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...minimálne na 12hodín-najlepšie do druhého dňa
na cesto si vode rozpustíme tuk (heru a pod.)pridáme štipku soli
vsypeme múku a stále miešame...aby som mohla fotiť, musela mi mamička pomôcť:o)
takže miešala o dušu, až kým sa cesto neodliepalo od hrnca, nič zložité to nie je...troška námahy, ale len chvíľu:o)
cesto necháme mierne vychladnúť a nachystáme vajíčka, ináč pôvodne je v recepte uvedená len polovičná dávka na cesto, ale na to množstvo plniek sa mi to zdalo veľmi málo a bola to pravda, veterníky som potom aj tak plnila do plnoplna, však to vidno na obrázku... a aj tak sa ešte ušlo deťom dosť pudingu na vylizovanie:o)
po miernom vychladnutí primiešavame postupne vajíčka, vždy počkáme kým sa vajíčko dobre zmieša a až potom dávame ďalšie...a ďalšie..
Ešte teplé vytláčame cez kuchársky miešok na vodou vymytý plech. Nepripraviť si naraz viac plechov, lebo keď cesto stojí na plechu dlhšie, prilepí sa.
upečieme do svetlohneda, piekli sa vo vyhriatej rúre (mám teplovzdušku) na 200°C takých 20 minút, treba sledovať....niekedy to trvá dlhšie...RÚRU NEOTVÁRAŤ!!! a želám všetkým, nech sa podaria, ja mám momentálne to šťastie, že mama teraz býva chvíľu u nás, tak som mala morálnu podporu, lebo som veterníky ani nič podobné ešte nepiekla....ak máte strach, spravte len polovičnú dávku, ale keď sa vám podaria, tak to budete ľutovať, že ich je tak málo.... tu na obrázku vidíte všetky, teda okrem jednej, ktorú mi malá zjedla nenaplnenú....vyjde ich okolo 25 ks o veľkosti asi 5-6-7cm (z uvedenej dávky..tak vyšlo mne a šikovným viac). Jednej maminke sa podarilo až 35 kúskov po 5cm a ďalšej až 45ks!!!
na druhý deň si uvaríme puding, cukru dajte podľa chuti
ja som puding uvarila v prvý deň, tak som ho pred plnením prebehla chvíľu mixérom, aby neboli hrudky....a dalo sa, bol hladučký...
veterníčky prekrojíme ostrým nožom, majú byť takéto duté...priznám sa, že z druhej várky sa mi ich pár nepodarilo a nevyskočili tak ako ostatné, asi preto, že sa mi pretrhli dve vrecká a posledné som kôpkovala radšej lyžicou a neboli striekané...dôležité ale je, že sa všetky zjedli a všetky aj chutili.
karamelovú polevu musíme mať teplú, lebo chladnutím trošku stuhne...kr.cukor skaramelizujeme, pridáme 3PL mlieka a rozvaríme...3PL je málo, tak som samozrejme dala viac...
Originál v recepte znie: 220 g prášk. cukru preosejeme do misky a po častiach pridávame karamel. Dobre rozmiešame. TOTO SOM NEPOSLÚCHLA, urobila som to presne opačne, do karamelu som nasypala pr.cukor , zohrievala a podľa potreby som ešte pridávala mlieko.
keď začal karamel moc hnednúť, tak som ho odstavila a miešala do hladka
šľahačky, ktoré doteraz oddychovali a čakali na svoju chvíľu, na ktorú som sa mimochodom veľmi tešila, vyšľaháme..nezľaknite sa, zpočiatku je to riedke (môžte pridať aj stužovač)
ale po pár minútach intenzívneho mixovania vám vznikne takýto krém, a tá chuť!!!
KONEČNE- vytúžené finále....plnenie najprv hustým pudingom, prepáčte za tú hroznú kvalitu, ale už sa mi tak triasli ruky nedočkavosťou, že som nemala síl fotiť znovu a lepšie:o)
druhý sa dá karamelový a úúúžasný krém
a dokončíme vrškami namáčanými v karamele, ktorý ak vám medzitým náhodou, alebo určite?, zhustne, zahriatím ho znovu rozpustíte
HOTOVO!!!
DOBRÚ CHUŤ! Prvý patrí VÁM za tú námahu;o) a sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *Tom Kha Kai - kuracie v kokosovej omacke po thajsky* | Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! | Jahodové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 146 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Katarina K. (KatkaSD) ID 194123 (19.3.2012, 19:05)
Mnamky, vydarili sa kraaaaaaaasne |:o) Dakujem za receptik (Y) Beriem ich dneska na oslavu tak snad budu chutit. Akurat som mala trosku problem, ze aj ked som ich piekla do zlatova, teda az skoro do hneda, tak boli vnutri surove. Tak som ich porozkrajovala a este strcila do truby. Nikto nepozna (C)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.3.2012, 9:10)
Katka, teším sa že sa podarili, krásne si sa vynašla (Y) (Y) (Y)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (16.2.2012, 13:30)
Lucka, zasa ma zlakali, idem na ne! (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.3.2012, 9:10)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (Evka S.) ID 157745, mimibazar.sk/evkaspan (10.2.2012, 20:29)
sú jednoznačne lepšie ako tie z cukrárne :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.2.2012, 14:34)
Ďakujem, veru sú fantastikuš (zajic)
ODPOVEDAŤ
Edita K. (Edina5xl) ID 225031 (9.2.2012, 17:29)
krasne určite vyskušam su prekrásne (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.2.2012, 14:35)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ANDREA V. (TONKOVCI) ID 178550 (12.11.2011, 14:50)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.2.2012, 14:35)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (26.10.2011, 21:28)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.2.2012, 14:35)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
mirka F. (mirkaff) ID 67303 (7.10.2011, 10:26)
tak idem vyskúšať..........držte palceee (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.2.2012, 14:35)
|:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (10.9.2011, 13:32)
Mile kucharky, pekarky nasla som zlepsovak..Super na striekanie-nanasanie na plech je sacok na mrazenie .Su to take pevne sacky a veru nikdy viac nebudem zdobiacim vrecuskom.Tento sacok mi este nikdy nepraskol a to vam poviem ze som tych sackov pri tomto recepte vyskusala neurekom. Tie sacky na mrazenie maju rozne farby a je na nich take miesto na popisanie. (Y)
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (11.10.2011, 14:05)
Keď ti praskli sáčky, zrejme si mala tuhé cesto a to asi nebolo až tak v poriadku. Cesto by ti malo ísť ľahko , veterníky pečiem ako na bežiacom páse a teda sa mi vrecko ešte neroztrhlo. Postupne som ale veternikov piekla toľko, že som si kúpila vrecko plátené. Držím palčeky :-)
ODPOVEDAŤ
Zdenka L. (demito) ID 86236 (24.11.2011, 14:56)
prosím ťa, aký tuk používaš? Mal by to byť 100% tuk? ako cera? alebo niečo také alebo stačí ako palmarin?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.9.2011, 21:32)
Majka, ďakujem za super tip (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (10.9.2011, 14:53)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
jana s. (strapacik) ID 39935 (5.9.2011, 20:22)
Dnes som ich dorobila a su uzastne... (Y) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:50)
Jani, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
iveta š. (maca.tt) ID 201137 (27.8.2011, 15:34)
tie veterníky vyzerajú fantastické,po prečítaní príspevkov o splasnutí som si spomenula na môje nevydarené veterníky všetky ostali čapaté gulaté ,syn bol ešte malý tak som ich nazvala-že to sú marťankovia ,ked som po dlhom čase opäť piekla a sa mi podarili tak syn spomínal na marťankov-že mu chutili viacej,
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:52)
|:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (27.8.2011, 15:01)
Tiez som si uvarila puding uz dnes cize 1.den a neviem teraz ci ho dat do chladnicky. Plnit chcem az zajtra. Vy ste ho mali v chladnicke.Je dost teplo tak asi dam do chladnicky.Tesim sa na veterniky...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:52)
hmmm, neskoro som si všimla komentárik ,-)ak je teplo, tak isto v chladničke (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (ketrin692) ID 111572, mimibazar.sk/ketrin692 (3.7.2011, 13:17)
Ahojte,tak dnes som ich vyskusala.su fantasticke (clamp) (clamp) (clamp).veru je pravda,ze do tej karamelovej polevy treba viac mlieka(ja som dala az moc si myslim,bola redsia a bledsia,ale nevadiiiii,aj tak su uzasne)mam ich okolo 30,nabuduce budem robit mensie a viac do vrchu,asi na troch mi spodna cast odletela,tak som otocila opacne a naplnila detom a bolo po veterniku :-)) (jidlo) (jidlo) (jidlo).recept som hned zalozila do rodinnych oblubenych.naozaj som stastna,ze sa tak vydarili.Dakujem za skvely recept a ostatnym zelam len same vydarene veternicky (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.7.2011, 11:43)
Marcelka, som rada že sa darilo |:o) a ďakujem za odporúčanie (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (30.6.2011, 17:10)
(Y) (Y)P a r á d a , Vyskúšame (child10) (child10)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.7.2011, 11:43)
Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Blanka I. (Selvadgia) ID 115372, mimibazar.sk/selvadgia (29.6.2011, 19:33)
jjjjj tak toto vyzerá úžasne, veterníčky som síce ešte nerobila ale tieto určite vyskúšam aj keď momentálne držím dietu :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.6.2011, 16:44)
sú úžasné (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (Lelinka) ID 8173 (29.6.2011, 18:22)
perfektnee, dokonale, uzasne ... myslim, ze nevydrzia ani do zajtra (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.6.2011, 16:44)
som rada |:o) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (anka06) ID 140581, mimibazar.sk/anka06 (10.6.2011, 9:22)
Ahoj, akurat robim karamel...skaramelizovala som cukor vlialasom dve šlahackove smotany ale mam to riedke,,,co mam urobit..dakujem
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.6.2011, 21:03)
Ahoj, to zhustne až zajtra po vyšľahaní, treba to dať chladiť do chladničky a na ďalší deň vyšľahať (L)
ODPOVEDAŤ
irena t. (NIRI) ID 89252 (28.5.2011, 22:01)
Tak jsem pravě dodělala a já jsem měla všechno OK!!!!!!!!!!!!!!Luci vypadají skvěle dík za bezva větrníky. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.5.2011, 16:41)
Irenka, to som veľmi rada |:o) |:o) |:o)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (27.5.2011, 20:07)
Dobrý večer Lucka práve pečiem tieto úžasné veterníčky ale je mi do plaču robila som všetko podla návodu ale cesto mám nejaké riedke vôbec sa mi nedá striekat a hned sa rozteká a v rúre ani až tak nenapuchne. Neviem kde som spravila chybu, chcela som prekvapit manžela ale takto s prekvapka asi nič nebude (child12) (child12) (child12) 8o| +o(
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2011, 21:37)
:´(Majka, to ma ozaj mrzí.....vôbec netuším, čím to mohlo byť..ja som mala skôr opačne, že sa mi vrecká trhali ako bolo husté, boli to síce také jednorazové...ale moje cesto malo od riedkeho riadne ďaleko....och :-|
ODPOVEDAŤ
Mária J. (ajka120) ID 80283 (28.5.2011, 22:57)
Lucka ešte sa chcem spýtat, či Vám plnka vystala na všetky veterníčky? Na obrázku ich máte také krásne a vysoké, že sa mi to nejako nezdá. Ja som na druhý den upiekla nové veterníčky (ved ked som už mala šlahačku uvarenú tak som ešte našla odvahu) podla podobného receptu tiež s osmich vajec (mala som ich 33kusov) ale mala som málo plnky 12kusov mi zostalo nenaplnených a to som tej plnky do nich dávala menej ako máte Vy?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.5.2011, 16:40)
Majka, mne ich vtedy vyšlo len 25 kusov a všetky som naplnila a ešte aj zostalo, takže keď ich budem robiť nabudúce, tak mi ich snáď vyjde viac...a naposledy som ich nerátala, ale chystám sa ich robiť zas budúci víkend, tak porovnám (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Zuzulicka) ID 12218 (5.5.2011, 17:18)
ja som ich robila na vianoce,sice mi trochu tiekli kremy,boli na vybornu.bolo to tym ze som ich nerobila dopredu.ale inac d-o-k-o-n-a-l-e (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.5.2011, 16:44)
Zuzi, som veľmi rada a ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alice C. (Alinka2) ID 16380 (2.4.2011, 12:41)
Tak teď koukám,že máte recept i na českém mmb ,-) no snad nevadí (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.4.2011, 10:52)
je aj tam, ale bez obrázkového postupu a jasné že nevadí (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 146 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu