. .. .. .. .. .. .
. .

TRIKOLÓRA ***** - RECEPT 5953

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


TRIKOLÓRA *****


[ recept č. 5953 zo dňa  ]


TRIKOLÓRA *****


POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 10 vajec, 10PL polohrubej múky, 10PL kryštálového cukru – upečieme dve piškóty z piatich vajec.............................Šľahačková masa:1L vody, 4x 250ml smotany na šľahanie, 40g agaru ( rastlinná želatína), 250g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor.......................... červené potravinové farbivo a džem

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si 5 bielkov od žĺtkov, vyšľaháme bielka, pridáme 5 PL kryšt. cukru, vyšľaháme do tuhej peny, jemne vmiešame žĺtka a nakoniec po lyžiciach 5 PL polohrubej múky, cesto vylejeme na plech s nízkym krajom vyložený papierom na pečenie a upečieme asi na 200°C, upečieme aj druhú piškótu.
Po upečení stiahneme papier a necháme piškóty vychladnúť, potom ich spojíme pikantným džemom
Pripravíme si plnku: prevaríme vodu s agarom, cukrom a vanilkou, potom z tekutiny odoberieme asi 100ml a dáme Zbytok tekutiny rozdelíme na dve rovnaké časti. Vyšľaháme dve šľahačky a spojíme s jednou polovicou tekutiny. Na piškótu položíme rám nalejeme šľahačkovú masu a necháme stuhnúť. Medzitým si vyšľaháme ďalšie dve šľahačkové smotany, tiež spojíme s tekutinou, ktorú sme si zafarbili na ružovo červenou potravinárskou farbou. Nalejeme na skoro stuhnutú bielu šľahačkovú masu a zase necháme stuhnúť. Nakoniec si odloženú tekutinu zafarbíme na červeno a nalejeme na ružovú šľahačkovú masu. Zákusok necháme poriadne stuhnúť a krájame na úhľadné kocky.

Bude aj obrázkový postup


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

najprv si upečieme dve piškoty z piatich vajec, vyšľaháme si bielka do tuha, pridáme cukor a došľaháme, potom pridáme žltka, jemne premiešame a nakoniec po lyžiciach múku, vylejeme na plech s nízkym krajom ( veľký) vystlaný papierom na pečenie, po vychladnutí, jeden plát potrieme džemom a priložíme druhým plátom piškoty
tuto som si pripravila rám, ktorý mám špecialne vyrobený na takéto koláče, aby nestiekla plnka mimo piškoty, dá sa vyrobiť podomácky aj z kartonu, ktorý obalíme do alobalu , alebo z veľmi hrubeho alobalu.
Keď sme sa s rámom popasovali, prevaríme vodu s agarom a cukrom. Občas premiešame, aby nestuhol, keď je už vlažný, doberieme si z neho asi 200ml a zvyšok rozdelíme na dve časti ( budeme mať po 400ml). Varenie agaru som nefotila, je to číra tekutina, tak by na fotke nebolo nič vidieť.
počas chladenia agaru, vyšľaháme 500ml šľahačky, ktorú pomaly pridáme do polovlažného agaru ( prvých 400ml) a nalejeme na piškoty do rámu
zarovnáme a ideme šľahať druhých 500ml šľahačky
prifarbíme si agar červenou potravinovou farbou ( ďalších 400ml) , môže byť ešte červenší, lebo ak pridáme druhú časť vyšľahanej šľahačky zružovie a mal by byť trochu ružovejší ako mám ja, zafarbíme na riadne červeno aj odložených 200ml agaru na polevu
do červeného agaru pridáme vyšľahanú šľahačku a vznikne takto pekne ružovučká šľahačka
navrstvíme na bielu šľahačkovú masu a zarovnáme
kým sme sa hrajkali s dvoma šľahačkovými masami,určite nám stuhol agar na polevu, tak si ho v mikrovlnke trochu rozpustíme, tak aby sa dal naliať na ružovú šľahačkovú masu
nalejeme červený agar na ružovú šľahačku, toto robíme veľmi šikovne, lebo skoro tuhne
nakrájame na kocky asi 5x5 cm
agar sa vraj dá nahradiť aj touto želatínou, ja som to ale neskúšala, poradila mi to jedna pani cukrárka, že ona robí tento koláčik len s touto želatínou , ale na 1L tekutiny použije 3 sáčky tejto želatíny, v návode je jeden sáčok na 500 ml vody, dúfam, že som pomohla aspoň takto, kto vyskúša s touto želatínou dajte prosím vedieť, či to funguje a aké s tým budete mať skúsenosti, Ď. Eva


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Banánové rožky | TRIKOLÓRA ***** | Cecule >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janette H. (janett117) ID 29131 (15.10.2009, 17:34)
Bóóóóóže, ani nevieš, ako som sa potešila tomuto receptu. (K) (K) (L) (L) (L)
Strašne milujem tento zákusok, ale recept som na neho nemala.

Môj starší syn má rád zákusky, kde nie je klasický krém, len šľahačka, tvaroh a pod., tak určite zachutí aj jemu.
( Ako dobre, že som sa pohrabala trošku v starších veciach. ) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.10.2009, 17:55)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) mám ešte jeden podobný, len neviem kedy sa k nemu dostanem :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Jana F. (narcisia) ID 10126 (14.7.2008, 10:20)
ahojte, ja som robila teraz tento koláčik, použila som namiesto agaru, želatinu , ktorá je uvedená v návode, na 1L tekutiny 3 sáčky želatiny a výsledok bol fantastický, ďakujem za skvelý recept (Y) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.7.2008, 14:14)
nie je za čo ďakovať, som nesmierne rada (clamp) (clamp) (clamp) , že niekto vyskúšal s tou želatínou a že to funguje (L) (L) (L) (L) suuppperrrrrrrrrr (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (9.7.2008, 13:35)
hrabem sa v starsich receptoch a objavila som tam toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2363 ;-)

len ma prosim nebite (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.7.2008, 8:26)
No Filmuška, biť ťa určite nebudem, je dobré ak nám pripomenieš podobné koláčiky, aspoň si cez tie linky môžme vybrať práve ten, ktorý sa nám najviac páči, ale dovoľ mi oponovať ti , ja som si ten koláčik riadne preštudovala a okrem toho , že sa podobá viacerým vrstvením s mojim koláčikom nemá nič spoločné *-) *-) *-) tento koláč som pridala na žiadosť jednej kočky z MMB, tuším sa volá Beatka, ona niekedy vo februári prosila o recept na trikoloru, asi chodila aj ona do cukrárne na tento zákusok. Po nežnej sa okosi niektoré zákusky vytratili z pultov cukrární. Ja mám ešte jeden originál recept, ktrorý sa chystám tiež nahodiť a tiež tu má už mnoho sesterníc, ale aj v tomto je základ ten agar, želatína asi nestačí, alebo ako som už písala, čo mi poradila jedna teta, treba jej viac, aby podržala tú masu. Tak hrab sa kľudne ďalej , mne sa to páči, ak sa z jedného receptu dostanem do iného a potom sa povrtam aj v albumoch a nájedm kopu zaujímavých nápadov, receptov atď... (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.7.2008, 10:08)
vedela som ze ty na to prides ako som to myslela... ze ten druhy recept je len podobny a nie ten isty, preto tam bolo ;-) a nie :-$ ale inak (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.7.2008, 11:39)
jasnačka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria S. (vcielka majka) ID 36669 (8.7.2008, 7:54)
Vyzera to super,len keby mi to niekto upiekol *-) super na slavnostne prilezitosti (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dagmar M. (Dadulka25) ID 51175 (5.7.2008, 8:02)
Evicka, vdaka, ze si oprasila tento starodavny recept (F) (F) (F) (F)
Uz som pridala medzi oblubene, pri najblizsej slavnostnej udalosti urcite peciem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 9:02)
Daši , nie je začo ďakovať, ja mám ešte jeden podobný, ale ten bude neskôr, musím si dať trochu pauzu, lebo kilá idú hore závratnou rýchlosťou ;-) 8o| ;-) 8o| ;-) 8o| ;-) 8o| no už máme po všetkých rodinných oslavách, tak teraz bude koláčový pôst :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
simona h. (simi72) ID 42941 (3.7.2008, 0:10)
Mnam, mnam, mnam (clamp)
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slavka72) ID 37585 (1.7.2008, 22:06)
Evi, myslis, ze miesto agaru by sa dala pouzit zelatina? Inak vdaka za receptik (L) (L) (L) (L) kolacik sa vydaril super |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.7.2008, 17:21)
Slavka, pridala som do obrázkového postupu želatínu, s ktorou to vraj funguje (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (26.6.2008, 19:54)
(F) (F) |:o) |:o) (L) NÁDHERNÉ, VYZERÁ TO LÁKAVO. HNED BY SOM SI DALA (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.7.2008, 17:20)
ver mi , že aj ja by som si ešte dala 8o| 8o| 8o|, taký bol super (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.6.2008, 8:56)
Evka, je krásny. Ďakujem aj ja, že si prispela týmto receptíkom (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) A aj Tebe želáme všetko najlepšie (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.6.2008, 19:18)
ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.6.2008, 7:57)
Evi, vyzerá to super (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.6.2008, 19:19)
Ďakujem Ivka, aj za mailiky, ktorými ma zasypávaš, len keby bolo viac času všetko skúšať :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (22.6.2008, 21:22)
evi, ked som videla tento recept, hovorila som si, ze bude stopro od teba (Y) je to oblubeny muzov a svagrov kolacik, tak diky za recept, ked si budem chciet splhnut alebo si nieco vyzehlit :-$, vdaka tebe uz viem ako ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.6.2008, 19:21)
Julka dik, tak som ti chcela odpísať ešte pred vašim odchodom na svadbu, ale nestíhačka. Ako bolo a ako si zvládla to balenie s pomocníčkou (child6) (child6) (child6)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.6.2008, 16:02)
Draha, snimam klobuk. Tie tvoje su este krajsie ako boli moje cepienkove od Lengyelky. Vzdy som hovorila, ze mas zlate rucicky. No proste si sikulka. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (22.6.2008, 22:28)
Jeeej, ďakujem, tú poklanu prijímam (L) (L) (L) (L) (L) (L), ale aj ta si šikovná, ja viem, že len vďaka mini kuchyni v Anglii nemáš podmienky na fotenie a pridávanie svojich receptíkov, ja viem čo dokážeš vo svojej košickej kuchynke (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (22.6.2008, 15:08)
Eviiiii (Y), Ďakujem za tento recept (clamp) (clamp), pamätám sa ako som ho ako decko jedávala v cukrárni (zajic) a konečne ho môžem spraviť aj doma. (L) (L)
PS: ešte mi prosím povedz, kde zoženiem agar?
Ď.L
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (22.6.2008, 21:21)
Luci, nie je zač, ja som tu na MMB čítala že ho niekto zháňa, tak som len čakakla, na vhodnú rodinnú oslavu, nakoľko tento zákusok je z tých "lacnejších" a mám ešte jeden podobný, tiež oridžo cukrárenský, pridám ho len teraz si dám trochu pauzu. Agar som zháňala priamo od cukrárov, ale už keď som ho mala jedna pani predvačka z našich potravín, čo sa vypekaním živila mi poradila ako ho nahradiť, ale je to na dlhšie , tak možno zajtra cez odkazy ti napíšem, zatiaľ pa
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (22.6.2008, 23:22)
potom ten odkaz posli aj mne (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (22.6.2008, 14:18)
(zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (22.6.2008, 12:58)
(Y) Krásne.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (22.6.2008, 21:15)
ďakujeeeeeeeeeeem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu