. .. .. .. .. .. .
. .

Medové rezy - klasika - RECEPT 44768

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)


Medové rezy - klasika


[ recept č. 44768 zo dňa  ]


Medové rezy - klasika


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g masla (margarinu), 300g prask. cukru, 8 poliev.lyzic medu, 4 vajicka, 2 kavove lyzicky sody bikarbony, 1kg hladkej muky. PLNKA: 0,5l mlieka, 8 kopcovitych cajových lyziciek hladkej muky, 250g prask.cukru, 200g masla, vanilkovy cukor. dzem (ribezlovy, slivkovy a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

Ak tu uz taky recept je, ospravedlnujem sa. Budem ho tu mat aspon pre seba, lebo u nas sa podla neho pieklo davno a su to tie najlepsie medove rezy, ake som kedy jedla.

Maslo, praskovy cukor a med (teda prve tri suroviny z rozpisu) si v hrnci roztopime. Na dosku dame muku so sodou, pridame do nej roztopenu masu (vlaznu) a vajicka a vypracujeme cesto. Rozdelime ho na 4 casti, kazdu vyvalkame a na plytkom vymastenom a mukou vysypanom plechu upecieme. Alebo ako mi pripomenuli dievcence tu, jednoduchsie je upiect na opacnej strane plechu (tiez vymastit a vysypat mukou). Popod upeceny plat vtedy jemne prejdeme dlhym nozom a krasne sa zosmykne na podlozku.

Na krem si uvarime hustu kasu z mlieka a hladkej muky. Osobitne si vyslahame maslo a cukor a postupne zaslahame vychladnutu mucnu kasu. Plnku si rozdelime na dve casti (alebo dve + trosku na vrchny plat)

Vychladnuty plat potrieme plnkou a pritlacime druhym platom. Ten potrieme lekvarom a prilozime dalsim platom, natrieme plnkou a prilozime posledny plat. Poriadne popritlacame. Posledny plat mozeme potriet jemnuckou vrstvou kremu. Kolac polejeme cokoladovou polevou a nechame v chlade (staci chladnejsia komora, spajz) odstat. Najlepsi je po par dnoch a je vyborny na mrazenie. Osobne mam najradsej vytiahnuty z mrazaku napoly rozmrazeny, par mesiacov po Vianociach, ked uz clovek nie je tak prejedeny vsetkych sladkosti :-)
<< Vianočka | Medové rezy - klasika | SKITTLES DÚHOVÁ TORTA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
jana b. (safranka) ID 33887, mimibazar.sk/safranka (22.12.2013, 14:37)
skusame 1krat
(Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) (*) (*) (*) (*) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (C) (C) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (&) (&) (&) (&) (&)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.12.2013, 9:15)
verím, že sa podarili (L) krásny zvyšok sviatkov a všetko dobré v novom roku prajem (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzika21) ID 20369, mimibazar.sk/zuzika21 (21.12.2012, 20:04)
Dnes peciem, piekla som na plechu, ktory som vymastila olejom a pritlacila papier na pecenie a ide to super same dolu. Stale peciem na jednom papieri. Papier pekne zostane na plechu a cesto sa same zosmykne . (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (18.12.2012, 13:50)
Jani, idem dnes robiť tento tvoj medový (robievala som iný a neviem nájsť recept) 8-| ,-) Prosím ťa, zmerala by si mi plech na ktorom ho robíš? (L) (L) (L)
Už som našla svoj a je to úplne to isté :-) Tak netreba rozmer ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.12.2012, 5:43)
,-) tak si si rychlo poradila. verim,ze sa podarilo, moje uz oddychuju v spajze :-$
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (10.12.2012, 18:37)
jani, ja tento kolačik robievam , je fantasticky (zajic)len si idem pozriet pomer toho môjho receptika ,-) (hello) (andel) [A] (K) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2012, 6:41)
(L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (9.12.2012, 21:43)
hned by som ho urobila, ale mam obavy z pecenia tych platov
*-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.12.2012, 19:07)
Zuzka, vcera som piekla medove platy a kedze som dala do cesta male vajicka, tazko sa mi ho spracovavalo. takze ak budes mat mensie vajicka, pridaj kludne o jedno viac (L) to len taky postreh,lebo vcera som mala prvykrat hoci len takyto malicky problem pri ich peceni. netreba sa vobec bat
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.12.2012, 17:42)
preco obavy? nie je to taky problem, len treba sledovat v rure,aby sa nespalili. z plechu,ked sa pecie na opacnej strane idu pekne dolu,len popod nich treba jemne prejst dlhym nozom a zosunut na dosku. urcite sa vydaria, takze ziadne obavy.
PS: aby platy navlhli, kolac musi par dni postat prikryty alebo zabaleny v chlade.
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (12.10.2012, 19:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.10.2012, 10:29)
(L)
ODPOVEDAŤ
Ida Č. (iduska55) ID 132177, mimibazar.sk/iduska55 (9.10.2012, 22:00)
Janka, ste moja záchrana |:o) |:o) |:o) |:o) |:o).
Tento medovník pečiem už možno aj 30 rokov (prvé vydanie receptov v časopise Život na vystrihovanie). Iný som ani neskúšala. Robím ho aj ako tortu. Zapamätať alebo prepísať recept mi nebolo treba, takže keď som ho po vianociach požičala - samozrejme neviem komu - nevrátil sa mi. Som ako bez pravej ruky. No konečne som ho u Vás našla. (Y) (Y) (Y) . Z celého (L) (L) (L) (L) (L) (L) ďakujem.
Prajem všetko dobré (flower) (flower) (F) (F) (flower) (flower) (flower) (flower) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.10.2012, 5:58)
Iduska, rado sa stalo. tiez mame tento recept zo staruckeho Zivota a lepsie medove rezy som nikdy nejedla :-$ aj Vam prajem vsetko dobre (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (22.12.2011, 14:39)
Janka dnes som 1x robila medove rezy a musim povedat ze su uzasneee... sama som neverila ze sa mi tak podaria ... DAKUJEEEEEEm za uzasny a podrobny recept (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) a prajem krasne sviatky (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.12.2011, 9:27)
:-) Matka, tak to ma velmi tesi, dakujem za mily komentar. si sikovna, to je hlavny dovod, preco sa podarilo ,-) ja peciem dnes, uz sa na ne tesim. krasne sviatky celej rodinke prajem (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (marcelina145) ID 110584 (17.12.2011, 12:53)
ešte som taký nepiekla a to naší sú medový .. myslím,že som ho neplnila aj džemom ale vyskúšam to tentokrát veľmi dobre vyzerá |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.12.2011, 13:44)
dakujem, Marcelka. svokra tiez robievala podobny, ale bez dzemu, no odkedy som im upiekla takyto podla nasho receptu, robim uz aj pre nich takto. ku kremu mi dzem velmi pasuje, inak je to na mna take prilis... hluche, ako tomu my hovorime ,-)
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (brouk) ID 18788 (15.12.2011, 21:23)
no pláty sú už upečené, len sa chcem s vami podeliť o malú skúsenosť. Neviem prečo, ale cesto mi šlo veľmi ťažko vyvaľkať. Tak som si poradila, tak ako to robievam pri marlenke, a to: rozdelila som si cesto na 4 kusy a vždy pred vaľkaním som si ho zohriala v mikrovlnke asi na 10 sekúnd. No a potom to už bola hračka. Snáď moja rada niekomu pomôže, ke´d sa mu nebude dariť tak ako mne. :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.12.2011, 21:53)
(L) dakujem za radu, Livia, mozno sa bude niekomu hodit. neviem,preco ti to islo tak tazko, nepamatam si,zeby som mala niekedy problem toto cesto vyvalkat. nenechala si ho odstat v chlade? ja s nim pracujem hned.
kazdopadne,dobre si si poradila a verim,ze budu rezy chutit, urcite daj vediet (L)
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (brouk) ID 18788 (15.12.2011, 22:47)
už je hotovo. len poleva počká asi na zajtra. za pár dní budú mäkké a určite sú aj vynikajúce. A že sa mi to ťažko vaľkalo? Nič to, možno že som pracovala s ním pomalšie a ten med urobil svoje. Pán boh zaplať za mikrovlnku. (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.12.2011, 11:34)
hlavne, ze sa podarilo (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (12.12.2011, 11:46)
Janik.. klasicky robis taketo dokonale kusky? (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)yzera uplne uuuuuzasne (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.12.2011, 13:18)
heh, Zanet, ja len peciem, krajat musi mamka, k tomu ma ona dobrovolne nepusta. a ja som jej za to vdacna ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (12.12.2011, 7:56)
Darmo - klasika je klasika (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.12.2011, 10:32)
(L) asi tak
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (11.12.2011, 20:28)
Mňam, vyzerajú fantasticky, určite aj chutia, žiaľ toľko múky je pre mňa reálne, žiaľ :-(
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2011, 21:11)
dakujem Ivuska a naozaj skoda. ale verim,ze uz mas vela vyskusanych bezlepkovych receptikov a na Vianoce napecies neskutocne fajnotky. nemam skusenosti s bezlep. mukou, ale myslis, ze medove platy by z nej nesli upiect? (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.12.2011, 20:12)
super, Ďakujem. Mám jeden recept a ja mám pocit, že je z oveľa menej múky a vždy som musela robiť aspoň 1,5 dávky, aby mi vyšli 4 rovné pláty. Takto to mám pokope a nemusím nič preratúvať (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2011, 21:08)
za malicko. tato davka je presne na 4 krasne platy, tak verim, ze budes spokojna. tiez som si tu recept chcela ulozit uz davnejsie, lebo ten nas povodny z casopisu je uz tak stary,ze uz by som sa ho neodvazila vybrat z obalu, aby sa mi nerozpadol v rukach ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2011, 19:34)
:-p joj, dobry dotaz, dievcene. doma doboskove platy a aj tieto medove tiez pecieme na opacnej strane plechu (akurat,ze len raz rocne,tak ma to ani nenapadlo ,-) ) dakujem za pripomenutie. ale myslim,ze svokra pecie klasicky na tom nizuckom plechu, co zvykne byt pri rure a ide to pekne dole. ale z opacnej strany jednoduchsie :-p
a Marika, tento recept je podla mna naj,naj,naj,lebo ziadne medove rezy, ktore som kedy ochutnala na navsteve podla ineho receptu mi nechutili az tak, ako tieto. ale mozno som len zvyknuta. no co, kazdy mame svoje oblubene ,-) nepocitam,ze ta zvysna polovica plechu vam vydrzi az do Vianoc, co? ja ich radsej upeciem az tesne pred sviatkami, teraz zacnem nejake suchariky, lebo chcem poslat svagrinej ako prekvapko do Barcelony, kedze nemoze tieto Vianoce prist domov :-(
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (11.12.2011, 19:33)
Tiež často pečiem medové ale mám podobný recept na 600gr múky inak ten istý postup a trošku menej ingredi. chcem skúsiť tento Tvoj z 1kg múky ,chcem sa spýtať neni moc vysoký?dík
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2011, 19:36)
hm, moc vysoky... mamke sa niekedy zda byt vysoky,ona ma radsej nizke,ale podla mna je taky akurat - ked si tak spominam, tipovala by som mu nejakych 6 cm (co je asi teda z tych vyssich kolacikov ,-) )
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (11.12.2011, 19:09)
Presne môj recept (Y)
A rovnako ako Mel, pečiem pláty na opaku plechu (F)
My máme práve v chladničke ešte pol plechu ,-) ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (11.12.2011, 18:24)
Medové rezy sú u nás asi naj obľúbenejším plnkovým koláčikom,ja pečiem na opaku plechu,ale recept skoro taký istý |:o) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Júlia G. (juliag) ID 25384 (17.12.2011, 22:05)
tento robím aj ja roky ....mne chutí najviac, ja ho valkám na papieri a pečiem na opačnej strane plechu....pekne sviatky (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu