. .. .. .. .. .. .
. .

3K - krkovička, kapusta, knedlík - RECEPT 8311

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 22115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


3K - krkovička, kapusta, knedlík


[ recept č. 8311 zo dňa  ]


3K - krkovička, kapusta, knedlík


POTREBNÉ PRÍSADY

KRKOVIČKA: krkovička * 3 cibule * rasca * korenie na hydinu * hlavička cesnaku * pretlak * olivový olej * mletá červená paprika * vegeta * hladká múka na zahustenie _____ KYSLÁ KAPUSTA: olivový olej * cibuľa * bobkový list * nové korenie * rasca * kryštálový cukor * ocot * slanina * kysla voda z kapusty

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok ešte napíšem, že som si vedomá, že krkovička nie je hydina, ale jednoducho teraz mám v obľube toto korenie tak som ho použila aj v tomto recepte :)).

Krkovičku nakrájame na väčšie kusy. Olúpeme si cibule. Dve nakrájame na väčšie mesiačiky, jednu na drobno. Krkovičku dáme do misky, pridáme k nej rascu, korenie na hydinu a ¾-tinu na drobno nakrájaného cesnaku. Poprehadzujeme, aby sa jednotlivé kúsky obalili. Na olivovom oleji kusy mäsa prudko opečieme a dáme do pekáča, v ktorom budeme zapekať. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, zaprášime mletou červenou paprikou a podlejeme vodou, ovegetíme (takto pripravený cibuľový základ bude na podlievanie počas pečenia mäsa). K opečeným kusom mäso v pekáči pridáme dve cibule, ktoré sme si nakrájali na väčšie mesiačiky, lyžicu pretlaku (ja som nemala pretlak, tak som dala chilli marinádu) a zvyšný cesnak. V pekáči ešte poprehadzujeme a podlejeme pár naberačkami pripraveného cibuľového základu. Dáme zapiecť, a počas pečenia podlievame základom. Keď už je mäso polomäkké tak môžeme vyliať celý cibuľový základ a dopiecť. Upečené, mäkké mäso vyberieme do hrnca. Omáčku zahustíme vodou s hladkou múkou a precedíme k mäsu.

Kyslá kapusta: Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej bobkový list, nové korenie, rascu a cukor, restujeme. Prilejeme trošku octu (ja som dala jablčný) a podlejeme vodou, rozvaríme vzniknutý karamel a pridáme kapustu. Dusíme, kapusta pustí troška vody a keď tak podlejeme vodou z kapusty alebo môžeme aj jednou naberačkou pripraveného cibuľového základu. Dusíme pokiaľ sa voda neodparí. Zvlášť si orestujeme slaninu, a vyškvarenú pridáme k mäsu, bez vytopeného tuku.

Príloha: knedlík (tentokrát bol kupený)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

kusy obaleného mäsa (3/4-tina cesnaku, rasca, korenie na hydinu) opečieme prudko na oleji
dáme do pekáča, pridáme dve cibule nakrájané na väčšie mesiačiky, pridáme lyžicu pretlaku (ja som dala chilli marinádu, pretlak som nemala) a zvyšný cesnak, spolu v pekáči poprehadzujeme a podlejeme pripraveným cibuľovým základom
tu máme cibuľový základ: do výpeku sme pridali na drobno pokrájanú cibuľu, mletú papriku a podliali vodou, ovegetili
na oleji orestujeme cibuľu, nové korenie, rascu, bobkový list, pridáme cukor a restujeme, prilejeme trocha octu, a podlejeme vodou, rozvaríme vzniknutý karamel
pridáme kapustu, dusíme, kapusta pustí troška vody a keď tak podlejeme vodou z kapusty alebo môžeme aj jednou naberačkou pripraveného cibuľového základu. Dusíme pokiaľ sa voda neodparí.
k podusenej kapuste pridáme vyškvarenú slaninu, bez vytopeného tuku
upečené mäso
vyberieme do hrnca
omáčku zahustíme vodou s hladkou múkou a precedíme k mäsu
príloha knedlík


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TVAROHOVÉ GUĽKY | 3K - krkovička, kapusta, knedlík | Výborna biela cesnaková polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ružena Ž. (sadetin) ID 54612, mimibazar.sk/sadetin (21.11.2011, 13:45)
Skvelý recept, včera som robila na obed a zatiaľ samá chvála (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristina H. (smejo519) ID 85688 (11.12.2010, 12:44)
Vyzerá to vynikajúco, (Y)
nechala by som sa pozvať :-)
mňam, mňam...
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristina H. (smejo519) ID 85688 (11.12.2010, 12:44)
Vyzerá to vynikajúco, (Y)
nechala by som sa pozvať :-)
mňam, mňam...
(clamp)
ODPOVEDAŤ
mima f. (joja22) ID 83508 (12.9.2009, 18:32)
:-$kulam na to :-o :-)wauuuuuuuuuuuuuuu skusim,,,
ODPOVEDAŤ
Lenka F. (Megi78) ID 50624 (2.11.2008, 17:05)
Ďakujem za skvelý recept , dnes som ho robila a rodina mi takto (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) , a je len predávam ďalej (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) . Akurát po skvelom obede sa hodilo dať si (B),ktoré som zabudla kúpiť. Tak nabudúce, lebo určite budem robiť častejšie. Lenka
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (2.11.2008, 18:22)
Super, som rada, že ste skúsili a že rodinke chutilo, a máš pravdu, veruže sa k tomu hodí pivec (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.10.2008, 13:49)
No ale Mirka, toto sa nerobí (pirko) :-p ;-) Tak toto (jidlo) a sviečkovú môžeme za vagón(-y) ;-) (y)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (31.10.2008, 13:58)
;-) ;-) :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu