. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná a jednoduchá Sacherova torta - RECEPT 18317

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 114201 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov)


Výborná a jednoduchá Sacherova torta


[ recept č. 18317 zo dňa  ]


Výborná a jednoduchá Sacherova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť
Žĺtky vymiešame s cukrom
Pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme
Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta.
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Formou párkrát pobúchame o stôl aby sa vypustili bubliny. Pečieme na 180C asi 40minút
Necháme vychladnúť. Ak je cesto v strede zdvihnuté ako na mojej fotke, tak vršok zrežem. Tortu potom otočím naopak.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty
Pripravíme si polevu z čokolády na varenie a Cery.
Polejeme čokoládovou polevou a ľubovolne dozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby z obchodu.
Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestoviny na zeleno :-) | Výborná a jednoduchá Sacherova torta | Zemiaková štrúdľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
dominika v. (aaacmod) ID 212511 (30.3.2017, 23:17)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta A. (tarincek) ID 49937 (30.3.2017, 13:58)
SUPER RECEPT AKURAT TERAZ SI JU MAMINA ZELALA SPRAVIT K NARODENINAM (^)UZASTNA JE (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marta R. (marta6297) ID 162997 (7.1.2017, 10:23)
Zuzka nadhera !!!!
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (4.2.2017, 7:38)
Dakujem pekne
ODPOVEDAŤ
Majka M. (XXmariankaXX) ID 324854 (5.1.2017, 14:17)
Sacherovu tortu mam velmi rada :-$ vyzera skvelo (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (4.2.2017, 7:38)
Dakujem!
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (25.4.2015, 9:34)
Toto cestíčko je fantastické! Už ho mám upečené a bude klasika s marhuľovým lekvárom, len idem vyskúšať varenú polevu - 200 g kryšt. cukor + 125 ml vody uvariť, do vychladnutého zamiešať 150 g rozpustenej čokolády. Dúfam, že ma nesklame.
:-$
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:34)
Príjemný dobrý deň.
Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ!
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (26.7.2014, 15:50)
tortička je uplne skvelá (Y) pečiem s malou obmenou muku dávam na 1/2 s pomletými mandlami :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (3.9.2014, 20:32)
to je skvely napad, urcite vyskusam!
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ikpd) ID 6596 (26.2.2014, 17:08)
upiekla som, bola super, len som piekla 55-60 min. a do polevy som dala maslo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)IK
ODPOVEDAŤ
Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (16.2.2014, 14:04)
túto tortičku som piekla drahému na Valentína |:o) |:o) |:o) |:o) polevu som robila z masla.. ďakujem za neskutočný recept (F) je vynikajúca |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (25.11.2013, 18:16)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika O. (moonika119) ID 131954, mimibazar.sk/moonika119 (25.11.2013, 16:34)
Zuzka, výborný, vynikajúci recept! Je fantastická! DAKUJEM za recept! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (27.12.2013, 17:24)
Monci, to som vemi rada!!! :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam S. (Mimi12) ID 30379 (16.10.2013, 9:38)
na budúci týždeň vyskúšam a dám vedieť ako chutila (Y)
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (16.6.2013, 15:29)
Tak tenhle recept vynachválím do nebes, já byla tento víkend za hvězdu, díky moc, píšu si k sobě do sešitu, budeme dělat pravidelně (L) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (21.6.2013, 13:37)
No Jitka, tak to je uplne super, velmi sa tesim ze si zahviezdila..uvidis, o chvilu si bude rodinka na sviatky pytat len tuto torticku (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (yukki) ID 237008 (7.4.2013, 19:46)
Ja som ju upiekla raz.........a už odvtedy furt len túto si pýtajú deti, nedajbože babka urobí obyčajný piškót a je sklamanie! No tak....pečiem len túto. Iná už neprichádza do úvahy.
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 20:56)
:-) :-) :-)No tak to je super,to ma tesi (F)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta S. (_nikush) ID 265318, mimibazar.sk/nikush (13.3.2013, 15:48)
Skusala som tuto tvoju torticku :-) :-) nebola zla, ale bolo mi povedane, ze lepsia je ta druha co robievam :-) Ja robim podla tohto receptu (Y) (Y)
http://tipnajedlo.sk/recepty/sacherova-torta
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 21:03)
pozeram ze je to velmi podobne akurat je miesto polohrubej muky hladka, hlavne treba taku robit aby vsektym chutila :)
ODPOVEDAŤ
Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (13.3.2013, 12:30)
Práve som ju rozkrájala a ochutnala prvý kusok, chuťovo je výborná, ale niečo mi tam chýba, neviem či som dala málo lekváru alebo čo, to cesto sa mi podarilo také trošku suchšie, všetko som robila podla návodu, len čokolády som dala 200 g a nie 180 neviete mi poradiť kde som spravila chybu? alebo som ju dlho piekla? mala som ju vybrať skôr? piekla som na: 180 stupnov 40 minut.. inak riadna čokoládová mňamka :)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (13.3.2013, 13:55)
a nerozkrájala si ju moc skoro po upečení? ja tuto tortu vždy krájam až o 1 den neskôr minimalne. Ona by mala troha zvlhnut v ladnicke a tiez ju vždy po rozrezani pokvapkam nejakým likerom napr. amaretom a az potom natriem dzem.... tak to robím so všetkými tortami :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (20.3.2013, 19:59)
krájala som ju až na druhý deň, ale to s tým amaretom je výborný nápad. Ďakujem za tip :) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 20:58)
Viktorka, mozno skus nabuduce tortu prekrojit 2x. Ja robievam aj to, ze prekrojenu tortu popicham sparatkom a potom ked natieram lekvar tak trosku viac presiakne do korpusu. Nemala som pocit ze by bola sucha, ale vzdy to mozes zachranit napriklad zmrzlinkou vanilkovou alebo slahackou :-)
ODPOVEDAŤ
Tatiana B. (tanika) ID 9260, mimibazar.sk/tanika (3.3.2013, 12:03)
(C)vynikajúca (C)odporúčam oazj (clamp) (clamp)mne sa super vyradila (clamp) (clamp) (C) (C) (C) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Katarína R. (Hersi) ID 85661 (1.3.2013, 15:08)
presne tento recept robievame doma uz mozno aj 10 rokov, odkedy sme ho objavili v receptoch Petra Novotneho za jeho este velkej slavy ,-) ,-) Priznam sa,iny druh Sacherky som nemala potrebu ani skusat :-D :-D :-D ale chuti nam doma viac ako nejake z cukrarni :) cesto nie je zbyte,tazke, ale nadychane (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 20:55)
Presne Katarinka, tiez som inu ako tuto neskusala a mam ju od Petra Novotneho ako pises :) Akurat som zmenila postup,preotze struhat cokoladu,to je ako za trest :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Ď. (fuzo) ID 38401, mimibazar.sk/fuzo (21.2.2013, 12:13)
Prave sa dopiekla manzelovi k narodeninkam, super receptik, jemna, cokoladova (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Martina
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (26.2.2013, 15:04)
Jej, Martinka, tak to si ma velmi potesila (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tünde S. (Tündi.) ID 44498, mimibazar.sk/tundi (19.2.2013, 12:01)
Čokoláda na varenie je obyčajná, alebo iná.... prosím o radu!!!
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (19.2.2013, 12:21)
najlepšia je na varenie, s 52 % podielom kakaa. Poradím skvelu , z ktorej robievam sacherku, v kauflande maju 200g od STILLA za 1 eur a aj menej niekedy a potom maju v lidli FIN CARRE - kuverture tiez 52 % kakaa a 200g za 1 Euro a je skvela, a to nielen na varenie ale i na mlsanie :-) kazdy komu poradim , kupuje len tieto :-)

http://www.kupujete.cz/akcni-ceny-stilla-dolce-cokolada-kaufland



http://www.cokolada-recepty.cz/cokolada-na-vareni-fin-carre-200-g.html
ODPOVEDAŤ
Tünde S. (Tündi.) ID 44498, mimibazar.sk/tundi (22.2.2013, 9:21)
Ďakujem veľmi krásne!!! Idem robiť mamičke tortu na narodeniny.... napíšem potom ako sa mi to podarila .. :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu