. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené trubičky, kremrole, šamrole - RECEPT 6690

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Plnené trubičky, kremrole, šamrole


[ recept č. 6690 zo dňa  ]


Plnené trubičky, kremrole, šamrole


POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkove cesto* vanilínový cukor*250g práškového cukru*6 bielkov* 1 vajce na potretie- Dávka na plnku postačí aj na 2 lístkove cestá.

POSTUP PRÍPRAVY

Babka mi mala prísť zablahoželať na narodeniny, no torta už bola zjedená! Ohlásila sa vopred, tak som stihla urobiť túto mňamku. Recept už na MMB je, ale aj tak prinášam návod, ako som to robila ja. Piekla som ich úplne prvýkrát, takže nie sú práve dokonalé. Ale chutili aj tak!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Lístkové cesto rozvaľkáme, pokrájame na pásy 20x3 cm. Na asi 20 kusov je potrebné 0,5 kg cesta, ja som mala len 400g, a krájala som len tak od oka, tak sa pásy natáčali trocha ťažšie.
2. Na takéto trubičky si natočíme jednotlivé pásy cesta, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom alebo len bielkom, pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C jemne doružova.
3. Počkáme, kým trocha vychadnú a stiahneme ich z kovových trubičiek. Pripravíme si vercajg na vodný kúpeľ, ale vodu zohrievame postupne až pri šľahaní bielkov na parou. Tak si ich teda nad parou vyšľaháme do zhustnutia, aj voda musí napokon vrieť. Naplníme trubičky ozdobným nástavcom a plníme a plníme..........


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< šunkovo-chrenová roláda | Plnené trubičky, kremrole, šamrole | Kokosové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (17.12.2012, 20:38)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660, mimibazar.sk/etelinka (31.12.2010, 9:32)
Včera som urobila tieto fantastické trubičky. A hneď sa zjedli na posedenie. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (13.4.2011, 0:44)
Rada to pocujem Eti, u nas uz teda dlho neboli. (L)
ODPOVEDAŤ
Janka93 J. (JaŇa, Janka.) ID 132817 (6.2.2010, 11:11)
(Y) (Y) Mnoo mohla by som aj ja vyskuusat ..... :-) ale nieje neakký zlepšovaak na tie kovove trubičky?? newiem kde ich mám kupit :( :-|
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.2.2010, 16:59)
Je to jednoduché Janka, nič sa nedá pokaziť...Kovové trubičky som kúpila v obyčajnej predajni s kuchárskymi potrebami (formy na torty,...),zatiaľ som nevidela spôsob, ako by sa dali upiecť bez nich. :^) Skús možno menšiu predajňu, značkovo nešpecializovanú, určite ich niekde nájdeš. Som rada, že si si všimla tento môj starší receptík. :-)
ODPOVEDAŤ
mirka F. (mirkaff) ID 67303 (27.11.2009, 12:40)
tak mi drzte palce,idem ich prave robit prvy krat (child9) (child9) (child9).potom napisem ci sa podarili...inak faktasticky receptik,uz som o nasla aj na zlozitejsi sposob,vyskusam radsej tento :-)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (9.12.2009, 20:14)
Mirka, ako chutili?
ODPOVEDAŤ
Jana K. (janulienocka) ID 99379 (6.6.2009, 15:30)
Trubicky sa mi celkom podarili, len su velmi jemnucke (asi to bude cestom) Kovove formicky mam mensie a som zvedava ako sa mi to bude darit plnit... skusam to po prvy krat :-D

plnili ste ich niekedy aj slanymi penami? bryndzova, syrova??? idem to dnes vyskusat ^o)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.6.2009, 16:34)
Janka, ja som ich robila len raz v živote, no už sa dlhšie chystám na repete. :-) Tie slané peny isto skúsim. (Y)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (19.12.2008, 16:07)
(Y) (Y) (Y) Trubičky su na svete, podarili sa.. Fakt odporučam dávať dolu ešte teplé...aj za cenu spálených prštekov :-D :-D :-D ide to potom lahko. Stačí ťahať smerom von cez hrubší koniec rúrky. Moje dieťa to okomentovalo, že ani krém dovnútra nepotrebujú. Veľmi lúbia lístkové cesto . Takže pokračujeme ďaľšou dávkou. Ovšem už dvojitou. Dakujeme za receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (22.2.2009, 21:25)
Neviem ako je možné, že som prehliadla komentárik, no som rada, že ste skúsili a že vám chutilo. (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (14.12.2008, 17:24)
aji kolko vydrzi ten bielkovy krem??? Je trvacny-? (koule)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (15.12.2008, 17:30)
No to už neviem posúdiť, musí sa však šľahať nad parou, u nás dlho nevydržali, takže neviem odpovedať.
ODPOVEDAŤ
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (14.12.2008, 17:22)
Tie pasiky sa trosku prekladaju jeden na druhy, zacnite od uzkeho konca, a trochu prekryt, pekne tocit az do konca, potriet zltom.Pekne idu dolu. (andel)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (15.12.2008, 17:28)
S tým súhlasím (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena P. (IrenkaP) ID 21726 (14.12.2008, 17:18)
Dobre je urobit sneh z bielkov nad parou, vydrzi dlho. Sneh len tak vytrepany z cukrom sa zacne topit, zostane to vsetko lepkave. (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (22.2.2009, 21:23)
No veď to som aj niekde písala. (H)
ODPOVEDAŤ
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (6.8.2008, 20:29)
Prosím o radu - v domácich potrebách som kúpila originál trubičky na šamróny a vytešovala som sa ako ich upečiem. Všetko išlo ako po masle, lístkové cesto som rozkrájala na pásiky, namotala na trubičky, potrela žĺtkom a dala piecť. Šok nastal po upečení-keď som ich po vychladnutí chcela stiahnuť, nešlo to ani za svet, boli prilepené, mrvili sa a všetko som musela vyhodiť :-@ :-@ :-@ V celej kuchyni som mala namrvené a ešte aj trubičky som musela dlho namáčať aby sa vôbec dali umyť 8o| 8o| 8o| prosím poraďte, kde som spravila chybu??? *-) :^) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (19.12.2008, 9:09)
MIška, toto isté sa stalo aj mne :-@, tak som rozmýšľala, že na každú trubičku pod cesto dám pásik papiera na pečenie ;-), možno by to bolo ľahšie.
ODvtedy som ich ale neskúšala, hoci trubičky som si skúpila minulý týždeň (smich), dovtedy som mala len požičané.
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (vejas) ID 21126 (19.12.2008, 9:07)
Miška, mne sa stalo to isté s kupovaným listkovým cestom. Tak som si včera urobila lístkové cesto sama doma. Nechcelo sami, zdalo sa mi to veľmi komplikované, ale nakoniec som sa odhodlala. Cesto bolo perfektné a sťahovalo sa z trubičiek bez najmenších problémov.
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.8.2008, 20:35)
Miška, možno to bude tým, že ja som cesto vaľkala na podložke tupperware- naolejovanej. Ak vaľkáte na klasickej doske, asi treba tie kovové trubičky pomastiť maslom alebo poriadne olejom. A pomazať vajíčkom až po natočení na kovové trubičky, prípadne ich po upečení stiahnuť ešte zahorúca. Je mi ľúto, že to takto dopadlo. :-S
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.8.2008, 20:40)
Teda keď som písala, že necháme trubičky po upečení trocha vychladnúť, myslela som skutočne len trocha- aby sme si nespálili prsty.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu