. .. .. .. .. .. .
. .

CÍCEROVO - PÓROVÁ POLIEVKA (Jamie Oliver) - pre milovníčku cíceru Darinku - RECEPT 24479

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 14871 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


CÍCEROVO - PÓROVÁ POLIEVKA (Jamie Oliver) - pre milovníčku cíceru Darinku


[ recept č. 24479 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Darinka, tak pridávam polievku, ktorá nám veľmi chutí a dúfam, že zachutí aj Tebe a ostatným žienkam, ktoré prišli na chuť cíceru... Nakoľko ja som technický antitalent , ak ju budeš variť, pridaj prosím Ťa fotografie... Potrebné prísady:1 balenie cíceru (500 g), 2 - 2,5 kg póru, 2 - 2,5 lt zeleninový vývar, 1 zemiak, 3-5 strúčikov cesnaku (podľa chuti, ja dávam aj viac), maslo, olivový olej, soľ, korenie, parmezán (nastrúhaný, cca 10 dkg – podľa chuti) (Uvedené suroviny sú na cca 5-6 litrov polievky) - ja varievam také množstvo aj pre mojich rodičov...

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Cícer namočíme deň vopred. Na druhý deň precedíme cez sitko, nasypeme späť do hrnca, zalejeme čerstvou vodou, pridáme 1 očistený zemiak (vraj lepšie zmäkne šupka z cíceru) a varíme cca 1 hodinu. Potom cícer znova precedíme cez sitko.

Kým sa varí cícer, pripravíme si pór (keďže ja robievam také veľké množstvo polievky, pórik si krájam deň vopred, keď namočím cícer). Odstránime vrchné listy, odrežeme aj trochu zo zelenej časti póru. Potom ho pozdĺžne prekrojíme na 1/2 a ešte raz, na 1/4. Pokrájame na tenké rezančeky.

Do hrnca dáme olivový olej, maslo, zohrejeme, pridáme cesnak nakrájaný na tenučké plátky a chvíľku opražíme. Potom pridáme pór, bude ho v hrnci veľa, ale pri pražení zmäkne a zmenší svoj obsah. Potom pridáme odkvapkaný cícer, osolíme, okoreníme, zalejeme časťou zeleninového vývaru (zvyšný si pridáme podľa potreby) a varíme cca 20-30 minút, kým nebude cícer úplne mäkký. Ja pridávam aj zemiak, ktorý sa varil s cícerom, nakrájaný nadrobno.

Keď je polievka uvarená, polovicu alebo 2/3 môžeme rozmixovať, potom spolu zmiešať. Teraz môžeme pridať zvyšok vývaru, podľa toho, akú chceme polievku hustú.Vyskúšame, či je polievka dosť korenistá a na záver pridáme nastrúhaný parmezán pre zvýraznenie chuti.

Polievka je dosť hustá, my ju mávame aj ako hlavné jedlo. Podávame na tanieri posypané parmezánom + prípadne pár kvapiek olivového oleja.
<< Super cukrársky E-SHOP | CÍCEROVO - PÓROVÁ POLIEVKA (Jamie Oliver) - pre milovníčku cíceru Darinku | Paradajková omáčka s mušľami – na cestoviny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (22.2.2012, 12:38)
Dnes som robila a je fantasticka (jidlo) 8o| (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia D. (Micafialka) ID 224125 (30.11.2011, 11:51)
fantastikus (L)ja som pridala aj krutony
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (15.12.2011, 10:15)
Lucka, som rada, že aj tebe polievka chutila... :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.3.2010, 17:23)
Ivanka, veľmi si ma potešila receptíkom, určite vyskúšam a ako si ho pekne nazvala, podarená... :-) :-) :-) , ak máš ešte podobné recepty, kľudne nahoď, inšpirácií nie je nikdy dosť...ešte raz ďakujem... (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.3.2010, 11:02)
Je to nieco podobne ako toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14108&user=31604.Akurat Evka tam dava este mrkvu.Je tu krasne huste a ako pises,mame oba polievku,bohato to postavi a chuti to aj mojmu 14 mesacnemu (child7)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (12.3.2010, 11:29)
Ľubka, viem o tomto Evkinom fajnom receptíku. Aj Evke som posielala v komentároch recept na tú polievku od Jamieho Olivera. Som rada a závidím, že to chutí aj tvojmu drobcovi...Ten môj 13-ročný ju nechce...nevie o čo prichádza :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.3.2010, 20:13)
juuuuj,je je to strasne dobra a vydatna polievka.velmi ju lubime (radost)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu