Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Nakladaný syr
[ recept č. 24245 zo dňa 5.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
syr, mleté čierne korenie, bobkový list, vegeta, červená paprika, muškátový oriešok, cesnak, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Nakladaný syr je fantastický na jednohubky, do šalátov, alebo aj len tak na slané pomlsanie. Robil som ho preto, že babka nám priniesla blok EIDAM tehly. (no veď bola v akcii) Naša babka dost často kúpi nečo aj ked to nikto nepotrebuje, len preto že to je v akcii, Smažáku sme už objedený. Aj zamrazený sme mali, a nechcel som aby sa pokazil. Toto je spôsom ako ho konzervovať a este ho aj extrémne zdeliciózniť. Keď teda máte podobnú babku určite takéto uskladnenie odceníte.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
EIDAM si nakrájame na kostky, do pripraveného pohára si dáme všetky ingrediencie,cesnak staci na platky, ked ho cely zapatleme, budeme dufat ze sa tam ten syr zmesti. Marinádu je treba ochutnať, aby bola akurat. Nezabudneme ju dobre pretrepat. |
|
Syr si v myske dobre premiešame s marinadou, a budeme dufat ze sa to tam vsetko napcha |
|
Syr napcháme do pohára, a je treba dať pozor aby bol celý ponorený v oleji, aby sa nepokazil, ak nam oleja chyba, dolejeme ho. Ak si niekto potrpi na poriadok v kuchyni, tak ako ja, moze si vyrobit vygnetku a nalepiť ju tam. Syr by sa mal nechať naležať aspon tyzden, v ladnicke. Takto nalozeny vydrzi v ladnicke aj pol roka. Je fantasticky na jednohubky, do salatov, alebo len tak zobkat. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Jarmila P. (jatea) ID 106659 (1.7.2011, 10:22) |
Zatiaľ som robila len nakladaný Hermelín http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40030&user=106659 a ovčí syr, no z eidamu ma to nenapadlo. Občas ho mám viac, ako ho stihneme minúť, tak vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
jana š. (jasal) ID 46921 (21.4.2010, 22:26) |
Michal, nie si ty Mimozemšťan??? Tento tip ma nadchol, zbožňujem syry na akékoľvek spôsoby. Si veľmi kreatívny - ďakujem za tvoje nápady, a zachovaj si tohto koníčka. Prajem veľa úspechov!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.4.2010, 21:13) |
dobrý nápad Ja robím nakladaný hermelín.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (14.4.2010, 22:24) |
A to sa dava tiez iba do ochuteneho oleja? Hermelin som este neskusal, ale ked bude niekde v akcii, babka ho urcite zase naskreckuje, tak aby som bol pripraveny |
ODPOVEDAŤ |
| | | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.4.2010, 23:14) |
Hermelín je vynikajúci .Nakrájaný na štvrťky sa natlačí do pohára s rozdrveným cesnakom,nakrájanou cibuľou,môže sa dať feferónka,č.korenie.Zaleje sa olivovým olejom.Keď dáš do menšieho pohára viac syra,tak tam neminieš veľa oleja.Nechá sa v miernom chlade 4-5dní. Je to výborné len tak s rohlíkom...Predává sa to aj v krčmách Určite to vyskúšaj,neoľutuješ |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (15.4.2010, 13:08) |
Ja sa v tych plesnovych syroch moc nevyznam, ale vzdy som si myslel ze onu su v nutri take tekute. Nakladany hermelin si teda odkladam a ked bude prilezitost, urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.4.2010, 16:14) |
áno,tieto druhy syrov sú vo vnútri mäkké.A čím sú zrelšie,tým viac.A taký je najlepší naložený |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.3.2010, 20:34) |
juuuuuj,tak toto moze byt dobrotka.Poznam a robim nakladany plesnivec,to je mnam ,tak toto isto tiez |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.3.2010, 19:17) |
určite niekedy urobím pre svoju mužnú polovičku |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (upravené 10.3.2010, 18:15) |
urob, urob, moja polovicka ho tiez zboznuje, chlapom nakladany syr proste chuti |
ODPOVEDAŤ |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (5.3.2010, 21:58) |
Na nakladaný syr sa chystám už veľmi dlho ,ale teraz už neodolám a tento receptík určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.3.2010, 23:11) |
Tedim sa Zuzka |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.3.2010, 20:28) |
nakladany syr zboznujeme a babka je zlata, typicka dobra babulka, aj nasa je taka zasobovacka uzivajme si ich,kym ich mame |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.3.2010, 21:00) |
my sme nakladany syr prvy krat ochutnali na chate u jedneho znameho pred asi 10 rokmi. To som mal asi 8 rokov Raz ho robil tatino, asi pred 6 mozno 7 rokmi, a teraz ked som rozmyslal ako to kvantum syra zuzitkovat, trkol mi tento recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.3.2010, 21:02) |
skvely napad. my ked sme mali v chladnicke, vzdy sme vyjedali...a vzdy som do toho oleja dolozila novy, dal sa pouzit dost dlho. tak mi poradila teta,co take syry predava |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.3.2010, 14:52) |
nam sa akosi henten pohar podarilo uz spapat prisla navvsteva a dal som ho do misticky, vedla som postavil napichovatka, a akosi sa setok spapal. Nevydrzal ani mesiac, ale kedze som nemal dalsi syr, namarinoval som tam mesko a nemalo chybi. |
ODPOVEDAŤ |
| Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (5.3.2010, 19:13) |
ak mi nevydrzi pol roka, mozem prist reklamovat? lebo to ja pridem urcite |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.3.2010, 20:24) |
nooo, Dasula, len pre teba teda bude v recepte jedna zmena: Nalozime minimalne 5l pohar. |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (5.3.2010, 19:12) |
Super recept, super komentár!!! Babka nemá chybu! Že pozdravujem!!! |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (5.3.2010, 18:32) |
toto musí byť dobrota, vyskúšame |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (10.3.2010, 18:14) |
ked nebudes vediet co zo zvysnym syrom, naloz aj do maleho poharika aspon na ochutnavku |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (10.3.2010, 17:49) |
Jani, verim ze sa nesklames |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.3.2010, 17:37) |
Mohol by sa takto nalozit aj ovci syr? |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (5.3.2010, 20:30) |
a vy máte doma ovecky? Alebo nejaký zdroj ovcieho syra? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.3.2010, 21:33) |
Nie Misko, ovecky nemame.Pochadzam z Brezna a tam na okoli mame kopec znamych salasnikov. Syry aj ostiepky, mnam,mnam... |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (5.3.2010, 18:20) |
Určite áno, ja to určite vyskúšam aj s ovčím. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.3.2010, 18:29) |
Ivka daj potom vediet. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (5.3.2010, 17:21) |
syr musí byť fantastický a babke nech dlho slúži dobré zdravie |
ODPOVEDAŤ |
| | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (9.3.2010, 20:47) |
odkazem a fantasticky je za to sa zarucujem |
ODPOVEDAŤ |