melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBA
[ recept č. 23114 zo dňa 4.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Bravčová panenka,mleté bravčové mäso,korenie ako do klobás,cesnak,bravčová masť,sieťka z bravčových čriev(plachetka),voda na podlievanie
POSTUP PRÍPRAVY
Pomleté bravčové mäso ochutíme čiernym korením,soľou,paprikou,rascou a cesnakom a poriadne premiešame.Nožom si v panenke urobíme v strede po celej dlžke otvor.Má byť široký,aby sa doňho vošlo mleté mäso ako keby sme vložili klobásu.Do otvoru v panenke pomocou nástavca na mäsový mlynček alebo širšieho lievika natlačíme mäso.Naplnenú panenku zvrchu osolíme,zabalíme do plachetky,zakryjeme a dáme piecť s pridaním bravčovej masti.Občas mrkneme jedným očkom,či nehorí a podlejeme.Plachetka pri pečení vytvorí taký mozaikový vzor.
Podávame so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom s kápiou alebo studené s chlebom. PLACHETKU občas dostať v mäsiarni.
DOBRU CHUT
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
panenka |
|
naplnená klobásovým mäsom |
|
sieťka-plachetka |
|
balí sa |
|
zabalená-môže sa upiecť alebo údiť |
|
ide do mraziaku |
|
a tak vyzerá upečená |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.2.2011, 8:03) |
toto sme robievali, keď bola u nás zabíjačka a môžem len odporučiť , teraz si takúto pochúťku kupujem u nás v jednom obchode - panenka je údená a je plnená klobáskovou zmesou a tiež je obalená plachetkou |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (26.2.2011, 12:14) |
Mňááááám!!! Toto si pamätám z detstva. Moja mamina to piekla, ovšem bez tej plnky vo vnútri. Ale pamätám si, že to po upečení malo úžasnú chuť, jemne cesnakovú, bola tam krásna priesvitná papriková šťava a bolo to jemne pikantné.... preukrutná dobrota . Už som to nejedla koľko rokov!!! Tú sieťku fakt dostať u mäsiara? No asi som nikdy nemala šťastie to vidieť. Možno by teda stálo za opýtanie? Melanka, ty si mi teda nasadila chrobáka do hlavy a chuť na túto maškrtu |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (28.2.2011, 7:17) |
Kristínka,tá plnka to je mäso na klobásky,už ochutené,ale dá sa robiť hocikedy,nielen pri zabíjačke alebo výrobe klobás.Sieťky asi nemávajú vyložené,ale skús sa popýtať.My máme známeho mäsiara-oni majú aj svoj bitúnok-ale myslím,že ked niekde častejšie nakupuješ,že to vedia zohnať. Je to ,dúfam,že sa podarí chrobáka vyhnať |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (26.2.2011, 11:44) |
prave rozmyšlam, že či sa to da urobit aj z kare? lebo to fakt vyzera moc doooobre |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.2.2011, 20:17) |
Marika,určite sa dá aj z karé,len bude asi trocha tuhšie |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (28.11.2010, 19:00) |
juuu ja bi jedla hned tuto dobrotku mnami to je vynikajuci este som nerobila sama,ale vopred DAKUJEM za receptik,lebo casto kupujem tu panenku a robim furt len medailoniky len ine omacky k tomu a tento recept je origos SLOVENSKY a tu v Slovinsku urcite take nieco nepoznaju,musim najblizsi vikend urobit Spomenula si ma na moju oslavu 15.narodenin to nam urobili nasi aj pre kamosky k obedu-mnamota dam vediet ako dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (28.11.2010, 22:03) |
Som zvedavá,Marianna,či bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (28.11.2010, 18:57) |
toto je fantasticka papanica, my sme to pred mnohymi rokmi volali "sysel":o))) |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (29.11.2010, 20:46) |
Kristínka,má to veľa mien-ryba,zajac,syseľ,ale hlavné je,že je to vynikajúca pochúťka |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka L. (Rea666) ID 132298 (28.11.2010, 18:53) |
Ked tak pozeram ako si to pekne vsetko chystas hmmm u vas je mraznicka naplnena samymi dobrotkami |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (28.11.2010, 19:59) |
niečo sa ešte zmestí |
ODPOVEDAŤ |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.2.2010, 8:57) |
Tak zas som sa preniesla pri tomto recepte do čias mládí my sme síce mávali zabíjačky, ale túto panenku sme nerobievali. No naša rodina áno, a dávali to ako výbornú chuťovku na chlebíčky a volali to tiež syseľ |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 9.2.2010, 15:25) |
(Lblblá mi klávesnica |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.2.2010, 21:07) |
toto robievala moja mamka a pamatam, ze to bola eno-nuno pochutka |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:39) |
hej,je to pochúťka,Adrianka |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (5.2.2010, 11:01) |
My sme to robievali pri zabíjačke výborné, teraz keď, tak len bez sieťky a nevedela som že sieťku dostať v mäsiarni vďaka |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:37) |
u takých lepších súkromníkov áno,aj ked nie vždy,ale vydrží v mrazničke,ked natrafíš |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (5.2.2010, 10:56) |
melánia, vyzerá to výborne, len mám otázku - panenka sa tepelne upravuje normálne len krátku dobu, ale kým sa to mleté mäso vo vnútri upečie - to sa potom musí hádam aj hodinu piecť, nie? |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:35) |
áno ,treba to piecť trocha dlhšie,ale stojí to zato |
ODPOVEDAŤ |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (5.2.2010, 9:43) |
Super pochúťka, robievame pri zabíjačke, u nás tomu hovoríme "zajac". Ja ho zvyknem dávať potom na silvestra na misu k rôznym iným mäsám, ak ovšem dovtedy zostane. Je to vlastne panenka plnená klobásovým mäsom. my máme radi aj upečené karé plnené už zaúdenou klobáskou, je to super teplé aj studené na misu. |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:33) |
asi zato,že ujde z taniera rýchlo ako zajac ,my sme väčšinou spravili viac,niečo sa zamrazilo a niečo zaudilo a potom varilo ako údené |
ODPOVEDAŤ |
klára h. (bucefal) ID 134611 (5.2.2010, 8:27) |
my to robíme tiež a voláme to syseľ |
ODPOVEDAŤ |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (upravené 28.11.2010, 19:57) |
Ja si myslím,že RYBA kvôli tomu,že sieťka vytvára taký akoby šupinkový vzor Ale je to lahôdka |
ODPOVEDAŤ |