. .. .. .. .. .. .
. .

Lokše - RECEPT 2218

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 3442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Lokše


[ recept č. 2218 zo dňa  ]


Lokše


POTREBNÉ PRÍSADY

(Prosím, ak niektorá viete ako sa pripravujú zemiakové lokše, také aké sa predávajú k husacine na práve prebiehajúcich vinobraniach ..... Ďakujem.)

POSTUP PRÍPRAVY

Tak som použila Ankin recept, konkrétne u mňa 700 g zemiakov (váha uvarených a ošúpaných) a 140 g hladkej múky. Nemala som správny šmalec, tak som ho nahradila kompromisom: nahriatá bravčová masť + olivový olej + jeden strúčik pretlačeného cesnaku). Chutili tak ako majú :)))
<< Banány v parížskom kréme ***** | Lokše | banány v orechovom obale >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (13.9.2013, 11:59)
Takéto robím tiež sú (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (13.9.2013, 11:05)
určite vyskúšam. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria D. (mrlka) ID 1992, mimibazar.sk/mrlka (13.9.2013, 10:43)
prosim vas aku mate taktiku aby sa pri valkani netrhali? pripadne pri prenasani a zaroven aby bol taketo pekne tenucke? dakujem
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (Gallova1407) ID 192568, mimibazar.sk/gallova1407 (5.4.2012, 17:57)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (wewerickaZK) ID 110486 (22.12.2010, 20:17)
(novy rok) (dance) (*) (child2) (child4) (child7) (santa) (child9) (kolo) (snehulak) (zima) (dest) (destnik) (hadka) (jazyk) (radost) (leto) (palice) (plavec) (lyzar) (mamca) (zajic) (pack) (drink) (dance) (child7) (child6) (jablka)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (misha406) ID 42246 (25.3.2009, 22:09)
:-@
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (mimkra) ID 36076 (19.2.2008, 15:34)
tieto lokše a vôbec lokše som robila prvý krát, boli veľmi dobré, recept je super aj lokše boli super. určite si tento recept zaradím medzi moje naj. Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Veronika Š. (siveronika) ID 18739, mimibazar.sk/siveronika (upravené 6.6.2008, 18:06)
sú super
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (13.9.2007, 12:29)
Ahoj tak ja mám takýto recept od starej mamy:
250g hladkej múky, 800g zemiakov, soľ, 1 vajce, maslo alebo masť na potretie
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a porajbeme ich alebo zomelieme, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme hladké cesto. Z cesta urobíme valček a pokrájeme na kolieska. Kolieska na tenko vyvaľkáme na pomúčenej doske. Pečieme nasucho a upečené z oboch strán pomastíme a poukladáme na seba. Potom ich prijkryjeme, aby sa sparili a boli vláčne.
Je pravda,že ja som ich ešte nerobila, ale od starej mamy boli vždy vynikajúce.... |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Hana K. (margarretka) ID 2317, mimibazar.sk/margarretka (30.1.2010, 17:37)
KATARINKA, TVOJE LOKSE SOM ROBILA PRVYKRAT V ZIVOTE A DOPADLI SUPER (Y) (Y) (Y) (radost) TAK SME SA DO NICH PUSTILI, ZE ZA POL HOD Z NICH NIC NEZOSTALO. SU JEDNODUCHE A RYCHLE ^o)
DAKUJEM (child8)
ODPOVEDAŤ
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (12.9.2007, 12:48)
Marika,ešte raz sa ozývam. Čítala som v Tvojom maily, že starká kolegyne je z Kysúc. Aj ja som z Kysúc a tam sa robia zemiakové polesníky. Sú zo surových zemiakov, ktoré naškrabem najemno na struháku, osolím a zamiešam. Nedávam žiadnu múku ani vajce, len samotné zemiaky so soľou. Pečiem ich asi také veľké ako dospelá dlaň na suchej platničke na plyn. Prvé dve sa trochu prichytávajú, ale potom to už ide jedna radosť. Upečené ich natieram masielkom. Sú také mňam, že ich nestačím piecť. Hodia sa hlavne na večeru s dobrým čajíkom. (C) Skúste, vrelo odporúčam. (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika T. (Marína) ID 3442 (12.9.2007, 16:13)
Ďakujem Anka,
skúsim niekedy, teraz mám práve rozrobené lokše :-D.
ODPOVEDAŤ
Marika T. (Marína) ID 3442 (11.9.2007, 15:17)
Milá Maťa, Anka, Erika, Andy a Magda,
všetkým vám ďakujem za reakcie. Recepty vyskúšam, áno Maťa a Anka, tento recept som hľadala, ale vyskúšam je tie langoše :-).
Kedysi mi recept na lokše dala kolegyňa, jej starká z Kysúc ich robievala. Dlho som ju tým otravovala a keď mi ho napokon poslala mailom, ja som ho iba rýchlo vytlačila, mail vymazala, nebol čas robiť ich hneď a doma sa mi papier zapotrošil (podozrievam manžela, že ho nechtiac vyhodil :-D).
Takže ešte raz veľká vďaka, vaše recepty iste potešia nielen mňa |:o).
Krásny deň
Marika
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.9.2007, 13:14)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Marika T. (Marína) ID 3442 (12.9.2007, 16:12)
Erika ;-), nezabudnite poslať recept, ak ho zoženiete, vopred ďakujem (F).
ODPOVEDAŤ
Magdalena J. (DUCI3) ID 22028, mimibazar.sk/duci3 (11.9.2007, 11:14)
Mila Marika tak toto neviem ale langose co predavaju na blsaku v Kosiciach viem a rada ho dam dalej . 1kg. muky hladkej ,1pochutkovu smotanu -250; 1/2 l mlieka ; 1 drozdie; 1 pol. l. cukru; asi 1dcl vody a trocha soli asi 1 kav. l ; Toto vsetko dobre vypracovat a nechame stat v chladnicke asi 2hod. potom si pripravme stol aby bol na to dost pripraveny na to aby sa tam dalo pracovat s olejom ,dame si trochu oleja na ruky a mozeme odstipovat s cesta a natahovat ho co sa len da a podme ho na dost horuci olej aby plaval ,hned zjednej strany a hned aj naopak ,a je to .Dava sa struhany syr,tatarka a samozrejme aj cesnacik ,no poviem vam je to vyborne a pochutna si cela rodina .Ak nechcete vsetko dnes spravit ,nevadi da sa do sacku a mozete dat do chladnicky postoji aj paru dni ,mam to odskusane .Vela mojich znami to robieva .Je to lacne a dost dobre na sobotu ked je doma cela rodina .DOBRU CHUT
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (11.9.2007, 10:10)
Ja robím lokše ako Anka napísala a najdôležitejší je tam ten kačací tuk mňam :-P :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (11.9.2007, 9:36)
Ahoj..Marika! no veľa Ty nepomôžem pomôcť ..ale moja ..babka ..to veľmi často robí..jedno ..viem ..je to zo zemiakovej ..kaše ..je tam aj ..pol.múka..asi vajíčko..no neviem ..ale ako ,,,budem mať tak ..Ty rada ..pošlem..! :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna R. (Anci1i) ID 16868 (11.9.2007, 8:55)
Marika, práve včera som ich robila v jednej reštaurácii. Robia sa zo zemiakového cesta - uvarené zemiaky ošúpeme, osolíme a pridáme hladkú múku. Múky musí byť nie veľmi veľa, aby lokše neboli tvrdé, len toľko, aby zemiaky držali pokope ako cesto. Z cesta robíme guľôčky, ktoré vyvaľkáme natenko v polohrubej múke. Pečieme ich na teflónovej panvici ak máme. Keď nemáme panvicu, dajú sa piecť aj na plnej platničke na plyne. Upečené potierame kačacou alebo husacou masťou. Dobrú chuť. (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (10.9.2007, 17:55)
Ahoj, neviem, či ti pomôžem, ale viem recept na TORTILLI, možnože sú to tie lokše:
1 kilo uvarených, ošúpaných zemiakov, postrúhame, pridáme 400 g hladkej múky, soľ, všetko spolu zmiešame, vyformujeme valček, z ktorého nakrájame približne 20 koliesok, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenté plátky a pečieme na teflonky. Hotové potrieme maslom.
Tak neviem, či niečo takéto zháňate :^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu