Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)
Vaľkaná doboška
[ recept č. 8695 zo dňa 15.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 500 g HL múky, 170 g prášk. cukru, 1/2 bal. PDP, štipka soli, 100 g margarínu, 1 dl mlieka, 1 celé vajíčko a 1 žĺtok
PLNKA: 1 l mlieka, 15 polievk. lyžíc kryšt. cukru, 6 kopcovitých polievk. lyžíc PH múky, 5 polievk. lyžíc kakaa, 1 Helia, trocha práškového cukru.
POLEVA: čokoláda na varenie, Cera
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptík som dostala od kamarátky, ktorej patria vsetky Vaše priaznivé ohlasy! :)
Všetky prísady zmiesime, pripravíme si cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každé postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme. Pripravíme si plnku. Asi 3/4 l mlieka dáme variť s cukrom. Vo zvyšku mlieka rozhabarkujeme múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu. V mixéri vyšľaháme heliu s cukrom, pridáme vychladnutú kašu a kakao a šľaháme ďalej asi 10 min. Potom pospájame pláty plnkou. Dáme do chladničky, zaťažíme ďalším plechom. Na druhý deň nanesieme čokoládovú polevu, nakrájame.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Z cesta si pripravíme 5 rovnakých bochníčkov. |
|
Vyvalkame si plat a valcekom ho prenesieme na vymasteny a múkou posypany plech. |
|
Upečené pláty ukladáme na seba. Pečieme pri teplote asi 160 - 180 stupňov. Cesto sa rýchle pečie, tak pozor na pripálenie :) |
|
Na plech alebo inú tvrdú podložku položíme prvý plát, natrieme 1/4nou krému a ďalej postupne vrstvíme. |
|
Na ďalší deň natrieme polevou 2x. Pláty musia odstáť, aby zmäkli. Kvôli studenému cestu čokoláda rýchlo tuhne, preto musíme konať rýchle :) Dobrú chuť! Verím, že sa podarí :) |
|
Doboška vo forme torty :) Adamko si želal mať na nej auto, tak sme ju tak ozdobili :) |
|
určite sa Vám podarí a je ešte 100x lepšia ako z cukrárne :) dajte mi potom vedieť :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (29.5.2016, 14:29) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lenka S. (Lenoska76933) ID 168712 (24.5.2016, 18:22) |
kolačik je super, ale mne nejak nevyslo to cesto... nemala som take pekne bochniky a velmi zle sa mi s nim pracovalo.. nedokazala som ho vyvalkat na velkost plechu nejaka rada? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.1.2011, 17:35) |
Ahoj Minka, na tento super koláčik som sa už dlho chystala a upiekla som ho môjmu malému Silviovi k jeho 18-tim mesiačikom , je absolútne senzačná doboška fakt lepšiu som nejedla a to nepreháňam, a tá plnka absolútne perfektná /a ja nezjem žiaden krém s maslom a toto mi vôbec nevadilo práve bol taký super že by som ho vedela jesť stále super Vďaka za receptík a v mojom prevedení http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=772814 |
ODPOVEDAŤ |
| Monika M. (minka75) ID 52549 (6.5.2009, 18:13) |
Vynikajúci receptík! |
ODPOVEDAŤ |
| Maria I. (mucilienka) ID 47050 (14.4.2009, 11:55) |
Na sviatky sme mali aj tento kolacik... Je vynikajuci !!!! S cestom sa vyborne pracuje, aj sa vyborne kraja... DOPORUCUJEM A DAKUJEM! |
ODPOVEDAŤ |
| | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (4.5.2009, 10:25) |
som rada, že sa Vám koláčik páči! |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (ivana1983) ID 63683 (6.12.2008, 22:54) |
Dnes som ju robila a je vážne vynikajuca,cesto uplne makkučké a plnká sladučká.Supeeeeeeeeer |
ODPOVEDAŤ |
mária k. (mamina 58) ID 55474 (28.11.2008, 18:13) |
ahoj chcem sa opytat čo patri do cesta ,je to napisané spolu a neviem sa v tom vymotat,aky margarn tam ide makky?chcem ten zakusok zajtra vyskúšat,vdaka |
ODPOVEDAŤ |
| | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (28.11.2008, 23:18) |
ahoj už som rozpis surovín trochu upravila. áno, margarín vyberiem vždy trocha skor z chladničky, aby sa mi dobre v múke rozmrvil. používam palmarin, z hery som mala mäkšie cesto a bolo ho treba na chvíľu šupnúť do chladničky. držím palce ja zajtra spravím konečne pudingoš. pridám potom recept aj foto. |
ODPOVEDAŤ |
helena m. (helenka57) ID 36632 (18.11.2008, 19:14) |
vyzera super určite vyskušam |
ODPOVEDAŤ |