. .. .. .. .. .. .
. .

Paradajková kapusta - RECEPT 7820

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Paradajková kapusta


[ recept č. 7820 zo dňa  ]


Paradajková kapusta


POTREBNÉ PRÍSADY

biela kapusta * soľ * mletá rasca * voda * olej * cibuľa * hladká múka * paradajky vo vlastnej šťave * sladká paprika * bobkový list * (cukor)

POSTUP PRÍPRAVY

Kapusta v kombinácii s paradajkami je skvelá.
Je to ďalší recept, čo sa u nás v rodine traduje z generácie na generáciu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Pol hlávky stredne veľkej kapusty nastrúhame, osolíme, ...
2. ... pridáme mletú rascu ...
3. ... a prilejeme toľko vody, aby bola kapusta ponorená. Všetko spolu premiešame a necháme variť cca pol hodinku. Údajne je dobré nechať hrniec odokrytý, vraj sa tým zmiernia, resp. odstránia nadúvacie účinky kapusty. Teraz neviem, či to bolo rascou alebo odokrytým hrncom, ale nadúvanie sa nekonalo. :-)
4. Medzitým na oleji speníme cibuľu a pridáme hladkú múku.
5. Múku necháme chvíľu smažiť. Použila som celozrnnú múku, preto tá tmavšia farba.
6. Prilejeme paradajky aj so šťavou (dala dom 7 dcl) a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Odporúčam dať paradajky vo vlastnej šťave a nie pretlak - s ním to nie je "ono".
7. Pridáme sladkú papriku, premiešame ...
8. ... a paradajkovú zásmažku prelejeme ku kapuste.
9. Pridáme bobkový list, premiešame a ešte aspoň 10 minút povaríme.
10. Kto má rád, môže si pridať trošičku cukru. Tak to robievala moja babička a robím to aj ja. :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rajčinová polievka s bazalkou | Paradajková kapusta | Jablková šťava-božská mana >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia M. (sisa08081968) ID 218235 (31.10.2014, 8:07)
Ja tam pridávam na koniec jednu smotanu na šľahanie - je to tak oveľa lepšia chuť.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (31.10.2014, 0:11)
... aj u nás sa takto varí - ale dávame aj mäsko - to uvarím najskôr, keď je polomäkké pridám kapustu a potom už je postup rovnaký ... výborné jedlo
ODPOVEDAŤ
Petra R. (senyorita22) ID 163857 (23.3.2012, 12:49)
(L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica F. (anajta) ID 228201 (19.2.2012, 9:10)
Mám veľmi rada paradajkovú kapustu, ale tento postup je pre mňa nový. Vyskúšala som a musím potvrdiť, že kapustička je výýýbornááá. Ďakujem za dobrú radu!
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (1.11.2008, 8:50)
Ja to robím podľa svojej mamky, ona pri varení pridáva kožku zo slaninky.....dodáva to neopakovateľnú chuť a na záver zvykneme prilievať šľahačkovú smotanu. Nie je to síce také diétne ale vynikajúce!!!!!
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (30.10.2008, 16:39)
Elenka. Zostalo mi kúsok kapusty.Ja takéto veci nerobievam, ;-) ;-) ;-) lenže Ty dáš taký postup, že to musím vyskúšať. :-D :-D :-D Dám Ti vedieť, či mi to chutilo. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (31.10.2008, 22:57)
Zlati, som rada, že Ťa môj postup oslovil, aj keď takéto veci nerobíš. (L) Vyskúšaj, neoľutuješ. Ak máš rovnaké alebo aspoň podobné chute ako Tvoja sestrička, tak si pošmákneš. :-)
ODPOVEDAŤ
Erika H. (elala) ID 15484, mimibazar.sk/elala (17.10.2008, 10:24)
Ja ju robievam s kuracími drobkami, je úžasná, nerobím zásmažku,ale zahusťujem kukuričnou krupicou. Dala si mi tip na víkend, už som ju dávno nerobila. (radost) (radost) (radost) Erika
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.10.2008, 16:45)
Nabudúce skúsim bez zásmažky, bude zdravšia. :-) Aj ja čerpám na MMB inšpirácie, čo variť a piecť. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (11.10.2008, 8:38)
Eli, takúto kapustičku robievam aj ja. Na zahustenie namiesto múky používam ovsené vločky./ Podľa babky Gitky./ Tejto kapustičky sa nikdy neviem dojesť (pl). Jeden tanier nikdy nestačí ;-). Aj my ju máme radi prisladenú. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.10.2008, 21:51)
Ahoj Jani, máš pravdu. Luki si pýtal dupľu, tiež sa jej nevedel dojesť, dokonca si ju pýtal aj na večeru. ;-) Škoda, že som ho neodfotila ako sa ňou futroval. :-) Ovsáky občas používam namiesto múky aj ja, zvyknem si ich pomlieť na jemno. (L)
ODPOVEDAŤ
IDA M. (idabela) ID 4173, mimibazar.sk/idabela (10.10.2008, 20:59)
Tento recept som sa naučila od svokry, podávala s vareným hov. mäsom, paradajkovú kapustu milujem, ale jem ju bez mäsa.
Ida (hotdog) (hotdog) (hotdog)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.10.2008, 21:44)
U nás sa nikdy s mäsom nerobila, takže neviem porovnať. Ale vidím, že to s mäsom nie je neobvyklé. Niekedy ju tak vyskúšam. (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Anika 2) ID 5424 (12.10.2008, 7:51)
Elenka keby si rbila s mäsom, tak musíš najprv na cibulovom základe + voda podusiť so mäsko, a až keď začína mäknúť potom sa pridá kapusta a ostatné prísady. Robí sa to tak preto, lebo mäso potrebuje dlhší čas varenia ako kapusta. (hello)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.10.2008, 16:43)
Jasné, dík. (hello)
ODPOVEDAŤ
katarina k. (katuliK14) ID 55409 (10.10.2008, 16:46)
moja babička robila tu najlepšiu rajčinovu kapustu na svete..zial, recept si zobrala do hrobu (child12) určite urobím a pripomeniem si detsvo a letne prazdniny u nej (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.10.2008, 21:42)
Katka, aj ja si pri mnohých receptoch spomínam na babičku [A]. Snáď sa bude táto kapusta aspoň trošku podobať tej, ktorú Ti robila Tvoja babička. (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Anika 2) ID 5424 (10.10.2008, 16:06)
Ja ju tiež robievam, ale najlepšia je keď sa v nej varí aj mäsko / bravčový bôčik alebo pliecko/ :-) :-) :
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.10.2008, 21:38)
Toto radšej manželovi neukážem. :-)
Určite je výborná aj s mäskom. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (10.10.2008, 15:30)
vyskusame... v chladnicke mam este polhlavky kapusty ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.10.2008, 21:33)
Dúfam, že bude chutiť. Aj mne zostala polovica kapusty. Ešte neviem *-), čo s ňou urobím. Stačí mrknúť na MMB, však? :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (mafka233) ID 45258, mimibazar.sk/mafka233 (10.10.2008, 15:03)
(Y) (Y) (Y) aj my robíme (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.10.2008, 21:25)
(Y) Super. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu