končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marian P. (maros73) ID 31318 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zemiakova knedla[ recept č. 3458 zo dňa 3.1.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Ahojte, Nemate nahodou niekto osvedceny recept na zemiakovu knedlu? Dakujem POSTUP PRÍPRAVY Hladam nejaky osvedceny recept, ktory mate odskusany. Ako prilohu mame zemiakove knedle velmi radi. |
Valeria V. (Vallery72) ID 87091 (2.1.2011, 12:02) |
super recept |
ODPOVEDAŤ |
Daniela M. (dada17) ID 20753, mimibazar.sk/dada17 (9.1.2008, 8:58) | |
800 g uvarené zemiaky v šupke 250 g hrubej muky sol 2 vajíčka zemiaky zomlieť, alebo postruhat na struhadle a všetko dobre zmiešať. Urobiť si 250 g valčeky zabaliť do potravinovej folie a dať variť do vriacej, variť cca 25 minút. Hrniec prikriť pokrievkou. Vybrať, odbaliť a natrieť masťou, alebo olejom. Dobru chuť. |
|
ODPOVEDAŤ |
Martina K. (MataK) ID 8031 (3.1.2008, 14:21) | |
Ja som ich robila podla receptu z relacie Kluci v akci bramborové knedlíky 1 kg brambor 2 vejce lžíce mléka cca 400 g hrubé mouky 3 lžíce hrubé dětské krupičky sůl Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle, v míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka. Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut. POZOR LEPIA SA |
|
ODPOVEDAŤ |
Bibiana S. (bibiana007) ID 134618, mimibazar.sk/bibiana007 (26.2.2012, 9:32) | |
Vynikajuce...dakujem za super napad k dnesnemu obedu! | |
ODPOVEDAŤ |
Janeta K. (janetina) ID 21564 (22.1.2012, 12:38) | ||
su výborne lepsie ako klasicka knedla...to uz asi nebudeme robit )) | ||
ODPOVEDAŤ |
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (3.1.2008, 13:21) |
Uvariť zemiaky v šupke-alebo len varené.Vychladnuté popučiť a pridať soľ,1 vajce surové,masla ako oriešok a hrubú múku-môže byť aj polohrubá.Dať variť vodu so soľou a trošku oleja.Pozor!Zemiakové cesto státim mäkne,takže treba hneď tvarovať guľky a variť vo vode.Vyplávajú na povrch a ešte takých 20 min. |
ODPOVEDAŤ |
Erika M. (murka1) ID 25512 (3.1.2008, 12:39) | |
Ahoj Maroš, mi si robíme doma už roky zemiakové knedle (české knedlíky) zo zemiak. cesta BASK. Je to veľmi rýchle a chutné..milujeme ich. K tomu si zvykneme uvariť údené mäsko, špenát a polejeme opraženou cibuľkou, a na vrch volské oko....mňam... ak som pomohla, som rada | |
ODPOVEDAŤ |