. .. .. .. .. .. .
. .

Vyborny kysnuty slivkovy kolac - RECEPT 28564

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 94691 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov)


Vyborny kysnuty slivkovy kolac


[ recept č. 28564 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Vyborny kysnuty slivkovy kolac


POTREBNÉ PRÍSADY

450-480g polohrubej muky, 1 mocca lyzicku soli, 3 polievkove lyzice praskoveho cukru kopcom, 1 vajce, 2x 125ml vylazneho mlieka 1 polievkova lyz. cukru na kvasok, 20g drozdia, Mrvenicka: 3 Pl kryst. cukru, 3 PL polohrubej muky, 50 hery . slivky, stavu s kompotu!, skoricovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

125ml mlieka zohrejeme, pridame lyzicu cukru, drozdie a urobime kvasok. Do misky dame muku, sol, cukor, vajce a kvasok a zalejeme mliekom (125ml). Spracujeme cesto. Pripadne pridame muku ak je cesto redsie. Nechame kysnut 40 min. a este 10 min. v rure pri cca 50°C. Vyberieme cesto a ruru vyhrejeme na 200°C. Na plech dame papier na pecenie, cesto pomocou ruk rozotrieme na plech (pomoze nam pritom trosku oleja) a ukladame slivky. Stavou polejeme cesto (pozor aby nam nevytiekla na plech) a posypeme skoricovym cukrom. Nakoniec navrch nasypeme mrvenicku a dame piect. Pecieme 15 min. a potom ruru zohrejeme na 250°C a pecieme este asi 5 min. SLEDUJEME KOLAC, nakolko kazda rura je ina.
Kolac je vyborny!!!
<< vajce v chlebe | Vyborny kysnuty slivkovy kolac | Jablkové lasagne >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Mária Č. (červenka) ID 333071 (26.5.2020, 17:17)
ahoj ivanka,
dakujem za výborný recept, len neviem, načo sa koláč polieva šťavou z kompótu, tiež som tak urobila a to je asi hlavný problém, prečo koláč prihorel, tak ako to mnohé pečiace kolegyne opisovali pri pečení, inak cesto je naozaj výborné, dakujem, zázrivá (D)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (cikina80) ID 86140 (12.2.2016, 21:34)
Fantastický koláčik, ale nepečte ho potom na tých 250°C. To je moc a zhorí vám , ale ozaj fantastický, odporúčam! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava J. (mirkanda) ID 290974 (22.8.2015, 18:12)
(snehulak)
ODPOVEDAŤ
Mariana I. (ivanmps) ID 208197 (31.7.2015, 11:32)
Najlepšie kysnuté cesto, ktoré mi pripomína tradičné vianočné talianske kysnuté bábovky. Najskôr som bola prekvapená, že sa doň nedáva tuk, ale vôbec tam nechýba. Stojí za to vyskúšať! mňam. a cesto je mekulinké aj na druhý deň. Na tretí neviem, lebo nezvýšilo :-) (Y)
a dnes idem vyskúšať na slano a zaviniem ním párky. Uvidíme, čo to dá... (hello)
PS: ešte jedna poznámočka. Ja som ho piekla 2x, lebo prvý krát sa mi viac prepiekol, tak cesto bolo dosť suché, tak som urobila druhý a piekla som už len 15 min. na programe s vetilátorom a 205 °C A ten bol supriš jemnučkýý.
ODPOVEDAŤ
monika hubova (wakwomen) ID 3069, mimibazar.sk/wakwomen (23.3.2015, 18:08)
Perfektny kolac,konecne som nasla kysnute cesto ake robievala bambina.. (Y) (Y) (Y) [A]
ODPOVEDAŤ
Monika P. (74monika) ID 108263 (21.7.2014, 20:35)
Úplne dokonalé MŇAM cestíčko, ukladám do obľúbených |:o) (Y) . Mám rada recepty s presným pomerom ingrediencií, nie keď je uvedené niečo všeobecne / napr. pridáme kvások/ ako v mnohých receptoch na MMB. Za to Ivanke (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (katka.salisova) ID 12152 (14.10.2013, 11:39)
tento kolacik som si ulozila , bola to laska na prvy pohlad , je uplne ze najlepsi!!!!! prave ho robim po xy krat (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) hebučky fajnučky nepresladeny, šťavnaty..no vyborny!! len ja do mrvenicky davam miesto hery maslo kedze som zastancom prirodneho tuku (L)
ODPOVEDAŤ
Mariana I. (ivanmps) ID 208197 (31.7.2015, 11:41)
maslo a hnedý cukor je super (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (31.8.2013, 15:40)
nejde tam žiadny tuk??
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (ivet1123) ID 70380, mimibazar.sk/ivet1123 (18.8.2013, 9:17)
Naozaj vyborny kysnuty kolacik. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.7.2013, 8:51)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela P. (SweetLemon) ID 91279 (25.7.2013, 13:53)
Vyborny, akurat sa mi trosku pripiekol zospodu, ale chut genialna! Manzel ma pochvalil :)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.7.2013, 13:28)
(F)
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katrin179) ID 109263 (11.7.2013, 8:18)
v živote som nejedla tak skvelé kysnuté cesto a to som už veľkáááááá (radost) (radost) (radost) (radost) (radost). Už nikdy nebudem robiť inééé, ďakujem za skvelý recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miška H. (22miska22) ID 219269 (31.8.2012, 23:16)
vyborny mnam.ja davam na plech tak,ze si trosku pokvapkam olejom cesto z vrchu a rukami poroztlacam .rychle-prakticke.
ODPOVEDAŤ
Ludmila N. (ludunka1) ID 118749 (25.8.2012, 11:41)
úžasný koláčik!! trošku som prisposobila recept sebe, nakolko som to robila z cerstvym sliviek, tak som rozmiesala slivkovy lekvar s vodou a pridala skoricu a tym to este poliala..mnamkaaaaaaaaaaaaaa (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam S. (miriam2) ID 89907, mimibazar.sk/miriam2 (7.8.2012, 23:54)
Ďakujeme za SKVELY RECEPT - PRVY RAZ SOM ROBILA KYSNUTY KOLAC! Uuuzasnyyy. Idem si este dat!!!
Este pre mamky co robia prvy raz, presne pred davanim na plech prisla kamoska a pozera na mna...to ako tam chces dat?? Vravim "napatlat na plech,svokra radila". A ona mi poradila pekne ho len poctivo na pomúčenú dosku rozvalkat, co bol super napad, krasne sa rozprestrelo cesto a preniesla som ho na plech tak ze som ho ovinula okolo valceka. No prisla fakt v hodine dvanastej, ja by som to lepkave cesto patlala neviem ako po plechu... takto bol kolac krasny velky sumerny po celom.
A robila som z cerstvych sliviek tj nemali sme stavu na poliatie cesta, ale kamoska poradila trochu ho potriet olejom pred ukladanim sliviek...neviem presne na co je to dobre ale asi je to dobre... vysledok je MNAMKOVY.
Piekla som ho ale naopak: 200 C 15 min a potom 150C 15 min, zevraj cesto sa ma najprv prudsie aby sa urobila aj kvorka a potom namenej dopiect a bolo ozaj vnutri pekne bublinkovate nadychane. AHA A DALA SOM DO CESTA 1 kavovu lyzicku kypriaceho prasku co tu nie je.
JOJ DAKUJEME DAKUJEME...aj mrvenicka je mnamkova na nom, tesim sa ze som nasla takyto poctivy dobry recept hoci ja si vzdy takto do najdenych davam svoje este veci, ehm.
ODPOVEDAŤ
Jana B. (fusha) ID 143071 (24.2.2012, 22:17)
Hm, dik za recept, po prvy krat v zivote som skusila nieco napiect aj z kysnuteho cesta, no zial, velmi sa mi kolac nevydaril - prilis sa mi totizto pripiekol :-(
ODPOVEDAŤ
KATARINA L. (leho29) ID 76554, mimibazar.sk/leho29 (25.9.2011, 14:31)
Tak ja co sa ucim piect ... som sa rozhodla ho skusit a nelutujeeemmm (Y) (Y)
naozaj perfektny mnamka ... (jidlo) (jidlo) .. dakujem za receptik ..
ODPOVEDAŤ
veronika m. (veverka4) ID 27809 (25.7.2011, 12:44)
vyborny kolacik :) raz sme skusili- vcera, a dnes uz robime stvrty plech- a bude ich viac- vsetkým chuti, tento recept si zachovame :) (Y) (K) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (dance) (L) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (21.8.2010, 18:49)
mnaaaam
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu