končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarina H. (katka555) ID 13873 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Dusené kuracie stehná s hubami[ recept č. 2744 zo dňa 6.11.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb (šampiňónov), 5 strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250 ml mäsového vývaru (vody), 120 ml zeleninového vývaru (vody), 250 g malých cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke. Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľu, slaninu, huby a krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka (asi 30 minút).Podávame s ryžou a šalátom, zapíjame ľahkým červeným vínom. |
Erika V. (Erinecka) ID 27648 (16.11.2007, 14:41) |
ODPOVEDAŤ |