. .. .. .. .. .. .
. .

Bratislavské taštičky :-) - RECEPT 9561

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 9888 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Bratislavské taštičky :-)


[ recept č. 9561 zo dňa  ]


Bratislavské  taštičky :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

na 40 ks Cesto: 500g hlad. múky, 250 margarín, 50g praš. cukor, štipka soli, nastrúhana kôra z 1 citróna, 1,5 dcl smotany, 20g droždia, 1 žĺtok, 1 vajce na potretie Orechovo -maková plnka: 50g hrozienok, 1 dl mlieka, 100g praš. cukor, 1 baličak vanil. cukor, 1 kl škoric. cukor, 100g mletého maku, 6 rozbrvených klinčekov, postruhana kôra z 1/2 pomaranča a citróna

POSTUP PRÍPRAVY

pridaná aj obrazková príloha

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. preosiatu múku, margarín, praš. cukor naukladame na seba.Smotanu trošku zohrejeme, zmiešane s droždím a žltkom , nalejeme na muku a všetko spolu zmiešame.Najprv sa trošku lepí ale potom po pojde uz dobre.
Spravíme bochník dame na tanier a do sačku a potom na noc do chladničky.
Hroziemka namočíme v teplej vode aby zmäkli , potom na chvíľku aj do rumu ,ak to nebudu jest aj deti!!vysušíme v servitke ,nakrajame potom na malé kusky
na druhý den vyvaľkáme cesto na tenšiu hrubku, stale spodok mučime. poharom alebo formičkou vykrajujeme kruhy priemer 8-10cm. pripravíme si plnku: Mlieko, cukor a vanil . cukor zvaríme v rajničke potom po polke nelejeme na plnky. maková: mak ,polovicu hrozienok,postrúhanu kôru z pomaranča, rozdrvene klinčeky ,zmiešame a nalejeme teplé mlieko. necháme vychladnuť. orechová: mlete orechy, hrozienka, koru z citrona, KL škoric. cukru ,zmiešame a prilejeme zvyšnú časť tepleho mlieka.necháme vychladnuť.
takto si to pripravíme cesto na plnenie ked su plnky vychladnuté
množstvo plnky závisí aj od veľkosti kruhov ale ja som davala 1 KL na jeden kruh.
spajame tak,že konce natrieme bielkom , čo nam ostal z cesta. kruh dame napoly ,aby nam vznikli mesiace.konce upevníme čiarkami ja som to robila zo šparadlom ,ale da sa aj vlnenou formičkou
mesiačiky nacháme ešte 5 min odležat aby napuchli , potrieme žltkom ako sa to podarilo pekne mojej pomočke Karin :-)) a potom pečieme v rúre 25-30 min v strednej časti predhriatej rúry na 180°C do zlato-hneda.na vrch dame buď mak alebo mleté orechy na ozdobu. Príjemné pečenie :-)))) skladujeme v uzavretej plastovej alebo kovovej nádobe.
kuk makové na inšpiráciu


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mätový čaj trošku inak | Bratislavské taštičky :-) | čokoládový krém do zákuskov.Super! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2015, 20:32)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (moart) ID 26281 (18.12.2008, 15:20)
ty nám robíš len chute (pernicek)a my nič nestíhame 8-| 8-| 8-| ved vieš (child8) (child8)ahojte (L)
ODPOVEDAŤ
Ingrida T. (kwella) ID 9888, mimibazar.sk/kwella (18.12.2008, 18:08)
neboj ved vy ste šikovné (radost) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu