Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov)
Úúúžasný medový krémeš
[ recept č. 9105 zo dňa 1.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 300 g hladkej múky - 50 g Hery - 150 g práškového cukru - 1 lyžica medu - 1 lyžica rumu - 1 lyžička sódy bikarbóny - 1 celé vajce - 1 žĺtok-
Maslová plnka: 200 g masla - 150 g práškového cukru - 1 liter mlieka - 3 balíčky Zlatého klasu - 3 žĺtky - 2 lyžice rumu-
Šľahačková plnka: - 2 smotany na šľahanie - 1 vanilkový cukor (popr. stužovač šľahačky)-
Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie - Cera (cca 25-30 g)
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe ;) Je fantastický, skvele vyzerá a len sa po ňom zapráši! Nič náročné, zvládne každý :) Krémeš je najlepšie robiť tak deň ropredu alebo aby mohol aspoň v noci odstáť a cestíčko nasiaklo plnku. Pokrájame ho tak, že si dáme zovrieť vodu, namočíme doň ostrý nôž, utrieme, ale tak, aby zostal horúci (čokoládová poleva sa trošku roztopí a zmäkne) a krájame. Pôjde to ľahko :) Mne najviac chutí vytiahnutý z chladničky ;)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
1. Z múky, tuku, práškového cukru, medu, rumu, sódy bikarbóny, vajca a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.
2. Vyvaľkáme dva pláty a upečieme ich na vymastenom plechu. Ja som piekla na opačnej strane plechu, aby sa pláty ľahšie dávali dolu asi na 160 C cca 10-15 min do svetlohneda.
3. Príprava maslovej plnky - maslo vymiešame s cukrom...
4. Z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu...
5 . Po vychladnutí kašu po častiach pridáme k maslu vymiešanému s cukrom. Nakoniec po kvapkách zamiešame rum a vymiešame nahladko.
6. Príprava šľahačkovej plnky - smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom (môžeme pridať stužovať šľahačky)
7. Na jeden vychladnutý plát navrstvíme maslovú plnku...
8. Na maslovú plnku navrstvíme šľahačku...
9. Prikryjeme druhým plátom...
10. Čokoládu si rozpustíme so stuženým tukom a natrieme ním krémešík :)
11. A tu máme hotový kúsok - mňam, mňam, mňam! Robila som mamine do roboty a len sa po ňom zaprášilo! Robila som krémeš prvý raz, takže sa nebojte, zvládnete to aj vy! A stojí to za to, ak tento zákusok obľubujete!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| katarína M. (katakakm) ID 55017 (26.3.2016, 21:04) |
Fantastické niečo |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (5.1.2013, 20:22) |
parádny |
ODPOVEDAŤ |
| Helena S. (elllla) ID 876 (5.1.2013, 18:40) |
uzasny, uzasny, znova uzasny mnam mnam, dakujeme za super receptik!!! |
ODPOVEDAŤ |
Katarína K. (salenia) ID 159708 (2.1.2013, 16:53) |
pod pojmom maslo sa myslí obyčajné maslo? díky |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (Zush) ID 145478 (2.1.2013, 15:13) |
Mas ho nadherny- aj by som si hned dala A vies, ze original francuzske kremese- odkial vsetky pochadzaju sa nikdy nerobia s cokoladou? Dozvedela som sa to od sefcukrarov v Parizi, ze vo Francuzsku je doslova svatokradezou polievat Tompouce, ako kremes volaju, cokoladou |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava M. (mimi109) ID 17676, mimibazar.sk/mimatko (2.1.2013, 14:39) |
robila som ho teraz cez sviatky, je fakt úúúžasný akurát nabudúce dám menej cukru, zdal sa mi strašne sladký |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (18.7.2012, 17:10) |
mňam dala by som si, lebo vyzerá fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
Adriana I. (iada) ID 126542 (18.7.2012, 14:15) |
Moja svorkička robieva tento fantastický krémeš, vždy sa po ňom len tak zapráši vyskúšam aj ja blisnúť sa ním |
ODPOVEDAŤ |
miriama d. (anielik99) ID 217551 (15.12.2011, 20:00) |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (21.6.2011, 13:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (21.6.2011, 8:39) |
|
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (12.11.2010, 20:12) |
tak tento receptik uz ma u mna v kuchyni svoje miesto,zase sa chladi na zajtra v chladnicke.dakujem za receptik,kremik je uzasny,a ta slahacka,este lepsia,mnam vyskusajte. |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (22.10.2010, 23:45) |
Kremes spravim v nedelu a prekvapim priatela,on kremese miluje. |
ODPOVEDAŤ |
| Radka S. (radka.sim) ID 32058 (22.10.2010, 23:27) |
taak a uz je hotovo, este cakat do zajtra na kostovku a uvidime ci navsteve zachuti . Dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
Maryann D. (Stitch) ID 55005 (21.6.2010, 13:14) |
Tento krémeš je naozaj úúúúúúúžasnýýýýýýý To, že si moja SVOKRA po ochutnaní ešte 3! krát naložila a zakaždým pochválila, hovorí za všetko. |
ODPOVEDAŤ |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (14.10.2009, 15:12) |
Janka vyskusany na moje narodky a je fantasticky uuuuzasny a vsetci prosia o recept , vdaka tebe som teraz za hviezdu pa pa |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 20:57) |
Jééj, to ma neskutočne teší. Tak si to užite, veď pochvala vždy poteší, tak si ju užite, lebo vám patrí |
ODPOVEDAŤ |
| marta s. (skalička) ID 51393 (22.4.2009, 7:21) |
Žanetka neboj sa plnka sa ti na 100% podarí,každá z nás čo ho robila prvý krát môže povedať,že sa podaril...Držím ti palce do toho.marta.Potom napíš. |
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.4.2009, 0:44) |
vyzera super, skoda ze mi nejdu take plnkove vecicky.. ale mozno sa odhodlam vyskusat. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (26.4.2009, 11:03) |
Naozaj sa neobávaj, ja som tento krémeš tiež robila prvýkrát, pečiem asi rok a podaril sa bez problémov, stačí dodržať postup, držím palce! |
ODPOVEDAŤ |
Mária R. (Majka 1310) ID 62453 (13.1.2009, 10:57) |
Perfektný receptík, ďakujem. Robila som manželovi do roboty na meniny a všetkým veľmi chutil. Je naozaj fantastický. Určite ho ešte urobím. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (29.1.2009, 14:37) |
Som veľmi rada, že sa vydaril! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |