. .. .. .. .. .. .
. .

Bratislavské rožky - RECEPT 8937

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 343 návštěvníkov)


Bratislavské rožky


[ recept č. 8937 zo dňa  ]


Bratislavské rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky špeciál, 250 g Hery, 1 vajíčko, 170 ml mlieka, 1 kocka droždia, 1 vanilkový cukor *na potieranie: žĺtok, 1 a ½ lyžice vody, lyžička kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Mamkine fantastické rožteky......***bez kysnutia*** A vyskúšala som ich aj na spôsob pizza rožkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, pridáme vanilku,
vajíčko,
nakrájané maslo, trošku rukami premiesiť
pridáme mlieko,
premiešame, nenechávame kysnúť, hneď preložíme na pomúčenú dosku a premiesime, aby sa nám to pekne spojilo. Keď sa cesto lepí na dosku, jemne pomúčiť.
Vytvarujeme bochník,
vyváľame ho do tvaru valca, ten rozdelíme na 6 častí
Každú dlaňami dotvarujeme do okrúhleho tvaru
a vyvaľkáme na kruh o priemere 28 cm, cesto nebude hrubé a bude sa dobre zatáčať. Rozdelíme na osem častí
a na najširšiu časť dáme plnku. Ja som teraz robila makovú a orechovú.
Najširšiu časť preložiť
boky preklopiť dovnútra
takto ....
a zrolujeme smerom k najužšej časti.
zrolované
a ohneme do tvaru rožka.
Ukladať ich na maslom vymastený plech tak, aby konček cesta bol naspodku. Alebo použite papier na pečenie. Žĺtok, vodu a cukor vymiešame, potrieme rožky a dáme upiecť na 190° C cca 20 min. dozlatista. Tie s inou plnkou si rozlíšim poznačením radielkom cez prostriedok.
Vyberieme, nepotierame už ničím, každý podoberieme lopatkou a dáme vychladnúť.
Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Ja si miešam aj s vanilkovým.
Maková plnka: 120-150 g maku, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ak chcete, pridajte si za hrsť hrozienok, 2 dl mlieka (ak nebudete pridávať do plniek hrozienka, dajte si mlieka trochu menej). Mak zmiešať s práškovým a vanilkovým cukrom, priliať mlieko, pridať hrozienka a povariť od bodu varu cca 2 min, alebo aj dlhšie, tak, aby to bolo husté. Pridáme 3-4 lyžičky lekváru /džemu/.
Orechová plnka: 100 g orechov, 2 hrste piškôt, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžičky ®umu, hrsť hrozienok, 2 dl mlieka. Pomleté orechy zmiešať s cukrom, vanilkovým cukrom, pridať mlieko, hrozienka, povariť cca 1-2 min., pridať pomleté /zmixované/ piškóty, ®um, nechať povariť toľko, aby bola plnka hustá,odstaviť. Tiež pridáme lekvár /džem/.
Vyskúšala som aj slanú variantu rožkov: vynecháte vanilkový cukor, do cesta pridáte zarovnanú lyžičku cukru, dve väčšie štipky soli, na potieranie stačí len žĺtok vymiešaný s vodou. Cesto som jemne potrela kečupom, na to pol plátka šunky, nahrubo nastrúhaný syr, provensálske bylinky, striedala som s korením na pizzu. Zrolovala, preniesla na plech vystlaný papierom na pečenie, potrela žĺtkom vymiešaným s vodou, posypala ešte korením.
Sú vynikajúce, skúste :o)
***Dobrú chuť***


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Detská výživa z jabĺk - nielen pre deti :- D | Bratislavské rožky | Torta pre krstnú mamu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 101 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (20.12.2015, 17:02)
Dnes som robila...sú výborné!!! Len mi plnka nevyšla, musela som dorábať... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka š. (sara10) ID 36946, mimibazar.sk/sara10 (29.3.2015, 12:14)
Su skutocne Vyborne (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Miroslava T. (mimi8418) ID 290765 (19.5.2014, 10:53)
Aj ja chválim tento recept a rožteky ... včera som ich skúšala prvý krát a sú úžasné , jednoduché a mali veľký úspech (clamp) Ďakujem!!!
ODPOVEDAŤ
deana v. (deana) ID 10041 (upravené 26.2.2014, 12:56)
(Y) (Y) (Y) vyborny recept....stale som sa bala kysnuteho cesta....no ale tieto rozky mi vysli na prvykrat (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) urcite skusim aj tie pizzove (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) dakujeme za skvely recept (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (visi) ID 41265 (upravené 3.5.2013, 15:22)
rohlíčky som upiekla,sú na jedničku (Y) (Y) (Y) (Y) , (clamp) ,dakujem za recept :-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (25.3.2013, 19:34)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (MataK) ID 8031 (25.3.2013, 18:09)
Vyzera to fantasticky :-p urcite coskoro vyskusam :-) :-) :-)

Zeby pre sibacov ??? (velikonoce) (velikonoce7) (velikonoce5)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (1.3.2013, 17:36)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (Chefkoch) ID 135461 (1.3.2013, 11:27)
Už dlho hľadám recept na bratislavské rožky a tieto už na pohľad vyzerajú lákavo! Páči sa mi detailný postup, perfektné obrázky a v neposlednom rade aj super nápad so slanou verziou! Do orechovej plnky som nikdy džem ani lekvár nepridávala. U nás sa vždy robila s mliekom, hrozienkami, štipkou škorice a cukru. V tej makovej zase nesmela chýbať citrónová kôra. Určite vyskúšam!
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina J. (macka449) ID 39933 (1.3.2013, 10:05)
Včera som robila tieto úúúúúúžasnéééé pizza rožky (Y) (Y) boli výborné (clamp) (clamp)
Ďakujem za super rýchly a hlavne chutný receptík
(L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (21.2.2013, 14:58)
Pre mňa najlepší recept na bratislavské rožky. Robievam veľmi často. (Y) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.2.2013, 13:58)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (lulu465) ID 129782 (21.2.2013, 12:40)
Boli vynikajúce (zajic)! S cestom sa krásne pracovalo, určite som nerobila posledný krát, dakujem za receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Z. (EvkaZaťková) ID 41944, mimibazar.sk/evkazatkova (19.2.2013, 19:13)
fantastické
(zajic)
ODPOVEDAŤ
Marcela V. (vybka) ID 25582 (19.12.2012, 16:15)
Dnes som vyskúšala váš recept, musím potvrdiť, že je to super jednoduché a rýchle, cesto sa mi spojilo hneď, žiadne problematické miesenie, odporúčam tento recept aj pre začiatočníčky, niet tam čo pokaziť. Akurát som to piekla asi len 10 minút, asi záleží dosť od rúry.
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (28.11.2012, 20:52)
VYMAKANE cesto, uplne super sa snim robilo a chutovo su fantastickeeeeeeeeeeeeeeeee (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (fituliacik) ID 199726 (2.11.2012, 13:05)
toto je môj najobľúbenejší recept, takto pred 3 mesiacmi som dostala pri týchto fantastických rožtekoch pôrodné bolesti :-) dnes ich idem robiť, nech s mojou bambuľkou oslávime výmesačie :-)
ODPOVEDAŤ
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (23.9.2012, 10:01)
Idem dnes na to.... moj muz o nich sniva uz dva tyzdne (smich)
ODPOVEDAŤ
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (23.9.2012, 15:55)
VYNIKAJUCE!!!!!!!!!!! a uzasny recept, vyborne sa mi s cestom pracovalo a krasne podrobne popisany postup... DAKUJEM!!!! A aj manzelik je spokojny ^o)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (22.8.2012, 21:51)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Božena K. (biba666) ID 192937 (15.8.2012, 12:46)
vyskúšala som, sú fantastické, zatiaľ som robila ako pizza rožky, boli mäkučké aj na druhý deň /robila som z dvoch dávok, takže zostali aj do druhého dňa/ už sa chystám robiť aj orechové a makové ... (clamp) (clamp) (clamp)
Ďakujem za skvelý recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 101 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu