. .. .. .. .. .. .
. .

Buchty pečené na plechu - RECEPT 8317

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 1443 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)


Buchty pečené na plechu


[ recept č. 8317 zo dňa  ]


Buchty pečené na plechu


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg múky polohrubej + múku na pomúčenie pracovnej plochy, mlieko - majte pripravený liter, i keď celý neminiete, 1 kocka droždia, kryštál. cukor, soľ, 150 ml. oleja (pokojne dajte od oka), 2 vajcia, dobrý džem či lekvár, alebo maková plnka, čo kto ľúbi

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv si prichystajte, čo všetko budete potrebovať, aby ste na nič nezabudli.
Pripravíme si kvások. Do šálky dajte dve kopcovité lyžice kryštál. cukru a na cukor rozdrobte kocku droždia. Toto zalejte vlažným mliečkom, premiešajte a nechajte chvíľku rásť
Kým kvások narastie, vložte do misky kysky múku, takmer celé kilo, nechajte len trošku, ktorou vypracované cesto poprášite, aby sa neprilepilo na utierku, či vrch uzavretej nádoby.
Na múku môžte dať lyžičku soli (mini lyžičku), a tiež aspon polievkovú lyžičisko kryštál. cukru (áno, naozaj aj do cesta, nielen do kvásku)
Ďalej pridajte dve vajíčka a tiež potrebný olej
Kým sme toto spravili, narástol nám kvások, až mal krásnu čapicu. Kvások pridajte do múky, prilejte aj mlieko, a začnite spracúvať cesto rukou. Koľko pridať mlieka sa nedá presne povedať, pretože vždy je to inak, a tak sami uvidíte, kedy bude mať cesto tú správnu konzistenciu
Teraz cesto vypracujte, kým nie je polotuhé, hladké, skvelé na hnetenie, také príjemné...
Aby sa vám cesto neprilepilo na utierku, ktorou prekryjete vrch nádoby, resp. na vrchnák, poprášte ho zvyšnou múkou. Zatvorte a nechajte kysnúť
Dnes ma detičky trošku pozabávali dlhšie a tak sa cesto rozhodlo, že pôjde na vandrovku. Našťastie, som to zbadala, a tak sa nič nestalo :)
Teraz je čas pripraviť si plech, do ktorého budeme buchty ukladať. Jednoducho si ho vymastite, alebo vyolejujte, netreba vôbec vymúčiť.
Cesto si zatial vyberieme na pracovnú plochu, ja som najprv pracovala s jednou polovicou, potom s druhou, vyvaľkáme a nakrájame ho na štvorce, či obdĺžniky, ako sa komu podarí. Do stredu každého štvorca dajte džem či lekvár, a potom proste zdvihnite k sebe cípy, polepte, aby džemík nevytiekol pri pečení, a keďže sa bude ten spodok trošku lepiť, tak v okolitej múke môžte vzniknutý batôžtek trošku vyguľkať.
Vyguľkané, pripravené buchtičky poukladáme na plech, a necháme chvíľočku odpočívať. Potom pokvapkáme vrch olejom, a ten rozotrieme na každú buchtičku, nech sú pekné lesklé. Takto pripravené buchtičky vložíme do vyhriatej rúry (160 °C). Pečieme, kým vrch každej krásne nezozlatne.
Všetky naše buchtičky pripravené ísť do trúby.
A tu už sú hotové. Vrch upečených buchtičiek zvyknem pohladkať cukrovou vodou, ale môžte ich aj nechať tak, a prípadne pocukriť práškovým cukrom, fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť. (My sme nabalili aj našej malej varovkyni, a tiež Filipko už papká, takže už tretina plechu chýba - snáď vám budú chutiť rovnako)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Štangličky | Buchty pečené na plechu | Slanečkový šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marianna M. (RIANA12) ID 35894 (1.9.2011, 10:24)
aj ja sa pridavam, vyborne buchty (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (4.7.2009, 18:33)
..dnes som ich piekla.. su uuuuzasneee... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana Š. (women) ID 53936 (23.4.2009, 10:48)
kysnuté cesto bola moja pohroma ..... ale to Tvoje sa podarilo úplne fantasticky |:o) , buchty boli ,ako z rozprávky od babičky ..... chutili každému a veľmi rýchlo sa spapali ;-) ....ĎAKUJEM (L)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (Monchichita) ID 88482 (23.3.2009, 8:37)
Prvý krát v živote som robila buchty a musím povedať, že podľa tohto receptíku boli ešte lepšie ako mamine. Dokonca aj môj mužíček sa ich nevedel dojesť a to sladke nema rad ;-) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (adulator) ID 22449 (4.2.2009, 17:01)
Buchtičky sú výborné (clamp) (clamp) (clamp) to som sa dlho odhodlávala ,lebo sa mi nikdy nepodarili, ale tieto sú super (Y) aj cukrová vodička je super, ostali pekne mäkučké....... (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (17.1.2009, 8:14)
práve mi odpočíva cestíčko, nemám misku kysku a zistila som, že celkovo jedinú veľkú misu mám naplno využitú, musela som vymyslieť náhradné riešenie- a tak mám už využitý aj lavór na prádlo ;-)
PS: napíšem ako chutili, ale už teraz máte Eli odomňa obrovitanananánske plus- receptík krásne rozpísaný, dokonca tak, že sa mi prvý raz v živote podaril krááááásny kvások (Y) (Y) (Y)
Dúfam, že aj zvyšok roboty mi pôjde tak krásne od ruky :-$
Zatiaľ Ď (F)A (F)K (F)U (F)J (F)E (F)M (F)! (F)! (F)! (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (29.10.2008, 17:02)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (C) (C) (C) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.10.2008, 14:05)
mnamky, take buchty milujem. snad nazbieram odvahu a upeciem aj vlastne
vyzeraju nadherne (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu