Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Zeleninovo-hubové rizoto
[ recept č. 7989 zo dňa 17.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g guľatozrnnej ryže, 4 polievkové lyžice oleja, 250 g predvarených húb, ½ väčšej cibule, 1/2-3/4 sáčka mrazenej zeleniny (z cca 350 g balenia) , 2 rovné polievkové lyžice vegety, trošku mletej rasce, štipka mletého čierneho korenia, ½ mokka lyžičky kari korenia, 6 dl vody na zaliatie ryže
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Na oleji speníme cibuľu dosklovita, pridáme predvarené /alebo zmrazené/ huby, podlejeme troškou vody, podusíme, pridáme vegetu, rascu, korenie a dodusíme, dokiaľ sa neodparí voda. |
|
Ryžu preberieme (na rizoto používam guľatozrnnú, viac nám chutí a je šťavnatejšie), opláchneme, aby stekala číra voda, dáme do misy, pridáme zeleninu, |
|
ja som použila teraz zmes hrášku, mrkvy, kukurice |
|
udusenú hubovú zmes |
|
premiešame, zalejeme vodou. Môžete pridať zopár koliesok póru alebo mladej cibuľky. Dáme do mikrovlnky na cca 9-10 min. (záleží od výkonu mikrovlnky) odokrytú na plný výkon, funkcia ohrev. Potom misu zakryjeme a znova necháme na ten istý čas ohrievať. Vypneme a necháme dôjsť. Môžete si rizoto pripraviť aj v rúre - nádobu zakryjeme pokrievkou hneď na začiatku a udusíme na cca 190-200° C približne 20 min. |
|
Môžete dochutiť strúhaným syrom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Magdalena K. (baby2005) ID 1706, mimibazar.sk/baby2005 (8.9.2011, 13:15) |
No idem sa do neho pustit. |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (21.10.2008, 11:06) |
Nóóóó, vyskúšame určite aj my... Vyzerá to eňo ňuňo. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.10.2008, 19:24) |
Ďakujem Marika, vyskúšajte a dajte potom vedieť, či chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (17.10.2008, 19:31) |
Milujem toto rizotko. By som si hned dala. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (18.10.2008, 8:57) |
Janka, u nás má prednosť pred mäsovým |
ODPOVEDAŤ |