. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová torta - RECEPT 7866

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 15730 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 89 návštěvníkov)


Čokoládová torta


[ recept č. 7866 zo dňa  ]


Čokoládová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Bol to môj prvý pokus s poťahovanou tortou. Veľmi ma totiž inšpirovali fotky na mmb, tak som sa rozhodla, že to musím vyskúšať a takto to dopadlo. Recept na cesto, plnku a čokoládovú hmotu mám z českého mmb, takže to nie sú moje recepty. Mramorové cesto: 4 vajíčka, 200 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý), 3 lyžičky kakaa Krém na naplnenie torty: 1 šľahačka (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 100 g čokolády na varenie, stužovač šľahačky, lekvár na potretie torty Krém na potretie torty: 125 g masla, 20 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa (Keď korpus prerežete len raz tak ho nebudete potrebovať. Predchádzajúci krém vystačí aj na potretie torty. Ja som však korpus prerezala dvákrát. Čokoládová modelovacia hmota: 200 g čokolády na varenie, 4 plné lyžice kukurično-jačmenného sirupu

POSTUP PRÍPRAVY

Mramorové cesto: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru (100 g). V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom (100 g). Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Tretinu cesta dáme do inej misky a primiešame kakao.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy (Moja mala priemer 21 cm. Ak budete mať väčšiu formu určite tortu prerežte len 1 krát) striedavo dávame cesto po lyžiciach. Do stredu formy dáme jednu lyžicu tmavého cesta a na to dve lyžice svetlého cesta. takto to stále opakujeme až do spotrebovanie celého cesta. Nemiešame!!! Tento postup vrstvenie spôsobí, že cesta sa pomaly rovnomerne rozlieva a vytvorí po rozkrojení prúžky.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C cca 25-30 minút.

Krém na naplnenie torty: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme.

Krém na potretie torty: Zmäknuté maslo, práškový cukor a kakao vymiešame dohladka.

Čokoládová modelovacia hmota: Čokoládu rozpustíme v miske nad parou. Potom zložíme zo sporáka a vmiešame 4 lyžice sirupu. Vymiešame na hladkú hmotu, ktorú necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Vyvaľkáme cez mikroténový sáčok a tvoríme si kvetinky, lístočky či veľký plán na potiahnutie torty. (Ja som to nechala chladnúť pri izbovej teplote 1 hodinu, ale stále sa mi to rozpadávalo, tak som to dala na 7-8 minút do mrazničky a potom sa s tým pracovalo fantasticky.)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Čokoláda a šľahačka pripravená na krém.
Uvarená šľahačka s čokoládou.
Vychladená šľahačka so stužovačom pred vyšľahaním.
Suroviny na mramorové cesto.
Vyšľahané bielka s cukrom a žĺtka s cukrom pripravené na šľahanie.
Začíname vrstviť cesto. Jedna lyžica kakaového cesta.
Pridala som dve lyžice bieleho cesta.
Po upečení.
Druhá vrstva natretá lekvárom. Na to príde krém zo šľahačky.
Suroviny na krém na potretie torty.
Natieram tortu krémom na potretie. Aj boky.
Suroviny na čokoládovú poťahovaciu hmotu.
Vymiešaná čokoládová hmota. Môže chladnúť.
Vyvaľkaná čokoládová hmota. A môžeme ju dať na tortu.
Hotovo.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mletý rezeň so syrom | Čokoládová torta | šatôčky plnene pudingovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:34)
Príjemný dobrý deň.
Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ!
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (14.8.2012, 11:04)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (27.5.2012, 14:04)
prekráásna a že začínajúca, jak od prefesionálky (Y) (Y) (clamp) (clamp) (L) (L)
ja len teraz začínam a je to podstatne horšie,...
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (9.3.2012, 0:28)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Beáta K. (bejuska8226) ID 81923 (18.10.2011, 9:42)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) tá čokoládová hmota je super. Musím ju vyskúšať.
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (1.12.2010, 22:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (22.1.2009, 12:19)
Evi a robila si túto hmotu už aj s medom? *-) (L) a koľko medu si tam dala?
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (22.10.2008, 10:20)
ja sa bojím tej čokoládovej hmoty. Skúšala som ju z medom, aj som ju vyvyľkala, akurát, že mi nejde odlepiť z jednéo igelitu +o(
pújdem zohnať sirup čo iné mi ostáva :-@
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (22.10.2008, 11:11)
Mne to tiež na prvý krát nešlo odlepiť, tak som to s malou dušičkou dala do mrazničky asi na 9 minút. Keď som to vybrala bolo to tvrdé ako kosť (asi by stačilo menej minút v mrazničke) a myslela som, že z toho už nič nebude. +o( +o( Začala som to rukami miešať a miešať až sa to trošku zohrialo a išlo to rozvaľkať. Potom to už bolo super a aj sa to fajn odlepilo z igelitu. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina k. (basado) ID 48922 (13.10.2008, 12:33)
na to že si ju robila prvy krat tak je velmi, velmi krasna (Y) (^) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Olga C. (Init) ID 46563 (12.10.2008, 21:22)
Evi, to se opravdu moc povedlo, růžičky i celý dort vypadá skvěle, mně se s model.čokoládou taky pracuje dobře a není to nic těžkého, sama jsem byla překvapená, že to šlo pěkně už na první pokus (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (13.10.2008, 6:46)
Ďakujem Olga. Aj ja som bola prekvapená. Boli to moje prvé ružičky v živote. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (12.10.2008, 19:04)
Noo too je parada!!!! :-p Tak vnuk bude mat na druhy tyzden meniny tak to skusim ,len neviem ci zozeniem ten sirup. (^) (smich) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (12.10.2008, 18:34)
N (Y)A (Y)D (Y)H (Y)E (Y)R (Y)N (Y)A . Ja mam teda cakoladku ovela radsej nez marcipan (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (12.10.2008, 16:09)
krásna (Y) (Y) (Y) tá čokoládová hmota oslovila aj mňa...chcela by som ju tiež najbližšie použiť na tortu, ale z bielej čokolády...pracovalo sa s ňou teda dobre?
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (12.10.2008, 16:20)
Ďakujem. :-$ :-$ Áno pracovalo sa dobre. Potom keď so ju vybrala z mrazničky bola síce trošku tvrdá, ale postupným vaľkaním a miešaním zmäkla. Do bielej čokolády ide tuším menej sirupu. Na 100 g bielej čokolády len 1 a pol lyžice sirupu. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (12.10.2008, 15:15)
(Y) (Y) (^)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (12.10.2008, 15:24)
Ďakujem. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (12.10.2008, 14:22)
Prvý pokus? Neverím, je náááááádhernááá! Určite aj ja vyskúšam tú čokoládovú modelovaciu hmotu. Kde ste kúpila ten sirup? V Bio obchode? A na lístočky ste mali nejaké vykrakovátko? Toľko otázok, ale musím sa spýtať, tá tortička je jednoducho prenádherná! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (12.10.2008, 14:47)
Ďakujem za pochvalu. Sama som prekvapená ako to dopadlo. Myslela som, že to skončí v koši.
Sirup som kúpila v Bio obchode. Stál 88,- Sk. Na lístočky nemám žiadne vykrajovátka. Robila som to takým ozdobným krajacím kolieskom čo sa používa na krájanie napr. lístkového cesta, a potom som tam nožom urobila vzor. Tie malé lístočky som vykrojila malou formičkou na medovníky a tiež dokreslila nožom.
ODPOVEDAŤ
Naďa G. (Mamina N) ID 64265 (21.10.2008, 8:23)
Ahoj, takže musím Ťa vychváliť aj ja... torta vyzerá super!!! Chystám sa ju robiť tento víkend, len mám problém zohnať ten sirup, už som bola v troch bio obchodoch. Keďže ani s týmito typmi sirupov nemám zatiaľ žiadne skúsenosti, chcem sa len spýtať, či si zámerne dávala ten kukurično-jačmenný sirup, alebo je možné ho nahradiť aj napr. kukuričným... alebo dákym iným. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem.
PS: Mamine veľmi marcipán nechutí, ale čokoládu má rada a veľmi :-), tak som zvedavá, čo povie na toto... bute to aspoň zmena oproti klasickej poliatej tortičke. Už sa teším
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (21.10.2008, 20:06)
Ahoj. Ja som si tiež myslela, že nekúpim kukurično-jačmenný a bola som rozhodnutá dať aj iný.
Na týchto diskusiách totiž píšu mamičky, že vyskúšali aj iné sirupy a dokonca aj med a fungovalo to. Skús si ich prečítať a potom sa môžeš rozhodnúť.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7563
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9541 alebo
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22955#diskuse

Dúfam, že som pomohla pri rozhodovaní a teším sa na zverejnený výsledok snaženia (Y) (Y) (Y) (Y). Určite sa vydarí. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu