. .. .. .. .. .. .
. .

Recepty pre deti od 6 mesiacov - RECEPT 7383

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DETSKÉ ŠPECIALITY

ID 50624 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)


Recepty pre deti od 6 mesiacov


[ recept č. 7383 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Detských receptíkov nikdy nie je dosť....

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninové pyré s mäskom z kuracích krídel /od ukončeného 6.mesiaca/
Suroviny: 2 kuracie krídelká, 1 zemiak, 1 mrkva, petržlen, trochu mletej rasce,3-4kvapky olivového oleja.
Postup:
Krídelká umyjeme, očistenú zeleninu nakrájame na malé kúsky. Všetko spolu uvariť do mäkka . Mäsko rozobrať, zbaviť kože, pridať k zelenine, rozmixovať. K uvarenému pridať olivový olej. Ak je pyré husté zriedime ho s vývarom, resp. s dojčenským mliekom.

Pestrá zeleninová polievka / od ukončeného 7.mesiaca/
Suroviny: 1 mrkva, 1 ružička brokolice, 1 ružička karfiolu, zelený hrášok, 2 polievkové lyžicedetskej krupice, 3-4 kvapky slnečnicového oleja,1/2 dojčen.vody, polovica vaječného žĺtka.
Postup:
Mrkvu, karfiol, brokolicu nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vody. Pridáme hrášok. Keď je zelenina mäkká, primiešame krupicu a necháme povariť. Nakoniec pridáme rozšľahaný žĺtok a za stáleho miešania necháme dovariť.

Zeleninový vývar
1 liter vody, 4 mrkvy, 3 petržleny, 1 cibuľa, 1 kaleráb, 1 pór, zväzok petržlenovej vňate, 1 lyžička olivového oleja. Variť 35 minút, vybrať uvarenú zeleninu, pridať lyžicu oleja a môžeme sterilizovať.

Polievka z jarnej zeleniny / od ukončeného 6. mesiaca/
Suroviny: 1 mladá cibuľka, 3 mladé mrkvy, 2 kaleráby, pol litra zeleninového vývaru, 1 petržlen, petržlenová vňať, kúsok karfiolu, hrsť mladého hrášku, 1 lyžička rastlinného oleja.
Postup: Nadrobno nakrájanú zeleninu uvaríme v zeleninovom vývare domäkka. Do hotovejpolievky preidáme nakrájanú vňať a rastlinný olej.

Dojčenský boršč / od ukončeného 8. mesiaca/
Suroviny: 1 mrkva, kúsok cvikly, kaleráb, mladý pór, petržlenová vňať, rasca, hydinové mäso, olivový olej, 150 ml dojčenskej vody
Postup:
Najemno postrúhanú mrkvu, cviklu a kaleráb uvarte v dojčenskej vode. Pridajte niekoľko koliesok póru, mletú rascu a kúsok mäsa. Keď sa mäso v polievke uvarí, vyberte ho, nakrájajte nadrobno a dajte ho späť do polievky. Pridajte lyžičku olivového oleja a pridajte pokrájanú petržlenovú vňať.

Výdatná polievka z ovsených vločiek / od ukončeného 7.mesiaca/
Suroviny: malá hrsť ovsených vločiek, 1 mrkva, ¼ kalerábu,3-4kolieska póru, 1 malý petržlen, majoránka, dojčenská voda, 1 lyžička oleja, čerstvá petržlenová vňať.
Postup:
Na lyžičke oleja poduste vločky / pár sekúnd/, pór a zalejte vodou. Pridajte postúhanú mrkvu, kaleráb, petržlen /vcelku/, majoránku a uvarte, kým nie je všetko mäkké. V priebehu varenia dolievajte vodu podľa potreby. Po uvarení polievku rozmixujte / podľa veku dieťaťa vyberte pre mixovaním petržlen/. Môže sa pridať uvarené kuracie mäso.


Mleté kuracie mäsko so zemiakovo-brokolicovou kašou /od ukončeného 7.mesiaca/
Suroviny:1 kuracie prsíčko, 1 vaječný žĺtok, malá mrkva, 1 PL hrášku,2 zemiaky,1 ružička brokolice, mletá rasca, rastlinný olej-
Postup:
Mleté kuracie mäsko poduste spolu s hráškom a mrkvou na malom množstve rastlinného oleja, podľa potreby dolejte vodou. K uvarenému mäsu a zelenine primiešajte rozšľahaný žĺtok. Zemiaky uvarte spolu s brokolicou a rascou. Ešte teplé zalejte dojčenským mliekom a vidličkou roztlačte na kašu.

Cestoviny s králikom a brokolicovou omáčkou /od ukončeného 8.mesiaca/
Suroviny: kúsok mäsa, hrsť cestovín, 1 lyžička oleja, 1 lyžička hladkej múky, 3 ružičky brokolice, dojčenská voda
Postup:
Brokolicu umytú nakrájajte a uvarte vo vode. Potom zahustite hladkou múkou, ktorú ste predtým rozmiešali v troške vody. Omáčku nalejte na uvarené cestoviny poliate lyžičkou oleja a nakoniec posypte kúskami uvareného mäska.

Ryžový nákyp ovocný / od ukončeného 6.mesiaca/
Suroviny: malý hrnček ryže, hrnček a pol dojčenského mlieka, 1 žĺtok, jablkové alebo ovocné pyré /detská vž´ýživa/, troška škorice, troška rastlinného oleja.
Postup:
Opláchnutú ryžu zalejte mliekom a uvarte. Potom primiešajte žĺtok. Dno zapekacej misy potrite rastlinným olejom, dajte do misy vrstvu ryže, na ňu vrstvu ovocného pyré, vrstvu ryže, ktorú posypte škoricou a dajte do predhriatej rúry zapiecť. Upečený nákyp môžete poliať šťavou z ovocia.

Cestoviny s mäsovo-zeleninovou omáčkou /od ukončeného 7. mesiaca/
Suroviny: kuracie mäso /20g/, 1 mrkva, kúsok kalerábu, ¼ malej cukiny, kúsok petržlenu, môžete pridať ružičku brokolice, kúsok póru, chuť omáčky bez brokolice a póru je však jemnejšia, dojčenské alebo materské mlieko, bezvaječné cestoviny.
Postup:
Na olivovom oleji uduste s pridaním dojčenskej vody nakrájanú zeleninu s kuracím mäsom domäkka. Zeleninu s mäsom po uvarení rozmixujte na kašu, rozrieďte dojčenským alebo materským mliekom na hustotu omáčky. Omáčkou prelejte uvarené cestoviny. Ako obmena sa môže omáčka podávať so zemiakovou kašou.

Jablková žemľovka /od ukončeného 8.mesiaca/
Suroviny: 1 grahamový rožok, 1 jablko, štipka škorice, 150 ml dojčenského mlieka, 2 lyžičky rastlinného oleja, 1 vaječný žĺtok.
Postup:
Grahamový rožok nakrájajte na malé kocky a zalejte mliekom. Prebytočné mlieko vytlačte z pečiva a pridajte žĺtok. Jablko postrúhajte a premiešajte so zmäknutým pečivom, pridajte štipku škorice. Zapekaciu misku potrite rastlinným olejom. Zmes pečte v rúre na 180 C, cca 30 minút.

Rizoto s kuracím mäsom /od ukončeného 8.mesiaca/
Suroviny: 50 ga guľatej ryže, 1PL lyžica uvarenéhohrášku,1malá mrkva,2Plnadrobno uvareného kuracieho mäsa, 1 lyžička rastlinného oleja
Postup:
Ryžu dobre prepláchnite pod studenou vodou, dajte ju do hrnca, zalejte dvojnásobným množstvom horúcej vody a pod pokrievkou varte na miernom ohni, až kým sa voda neodparí, ryža má mať kašovitú konzistenciu. Mrkvu pokrájajte na malé kúsky a varte v pare. Všetko spolu zmiešať.

Kalerábová polievka s rascou /od ukončeného6.mesiaca,nedojčené deti od 4.mesiaca/
Suroviny: 1 mladý kaleráb, 1 zemiak, 250ml dojčenskej vody, petržlenová vňať, drvená rasca, 1 lyžička rastlinného oleja
Postup:
Kaleráb a zemiak olúpte, nakrájajte na malé kúsky a uvarte vo vode spolu s rascou. Do hotovej polievky pridajte nasekanú petržlenovú vňať a lyžičku oleja. Kaleráb a zemiak roztlačte vidličkou.

Hrášková polievka s krupicou /od ukončeného 8.mesiaca/
Suroviny:4 polievkové lyžice/PL/ hrášku /mrazený, al. čerstvý/, 1 mrkva, 1 petržlen, 250 ml dojčenskej vody, 1PL krupice, petržlenová vňať, 1 lyžička rastlinného oleja
Postup:
Mrkvu a petržlen očistite, umyte a nahrubo nastrúhajte, hrášok umyte a uvarte spolu s mrkvou. Keď je zelenina mäkká, pridajte k nej za stáleho miešania krupicu a nechajte prejsť varom. Do hotovej polievky pridajte lyžičku rastlinného oleja, nasekanú petržlenovú vňať a zeleninu roztlačenú vidličkou.

Rybie filé zemiaková kaša, mrkvovo-jablkový šalát /od ukončeného 8. mesiaca/
Suroviny: 10 dkg rybieho filé, 1väčší zemiak, 50 ml dojčenského mlieka, 1 lyžička rastlinného oleja, mletá rasca, kúsok mrkvy, polovica jablka
Postup:
Rybie filé umyte pod tečúcou vodou a uvarte ho vo vode s malým množstvom mletej rasce.Z uvareného rybieho filéodstráňte kosti. Zemiak olúpte, nakrájajte na malé kúsky uvarte hovovode. Uvarený zemiak roztlačte a spolu s malým množstvoom vlažého dojčenského mlieka ho vymiešajte na kašu.Kašu zmiešajte s kúskami uvarenej ryby. Do hotového jedla pridajte lyžičku rastlinného oleja. Jablko a mrkvu očistíte, postrúhajte na jemno zmiešajte podávajte spolu s jedlom.


Zeleninová polievka s kukuricou /od ukončeného 8. mesiaca/
Suroviny: 1 zemiak, 1 mrkva, 1 petržlen, 2 PL mrazenej kukurice, 300 ml dojčenskej vody, kúsokpóru,1 lyžička krupica na zahustenie, petržlenová vňať, 1 lyžička rastlinného oleja
Postup:

Zemiak, petržlen a mrkvu očistite a nakrájajte na malé kúsky. Pór nakrájajte nadrobno. Nakrájanú zeleninu, pór a kukuricu varte cca 15 minút pod pokrievkou na miernom ohni. Hotovú polievku zahustite krupicou a nechajte ešte 5 minút postáť a prikrytom hrnci. Zeleninu roztlačte vidličkou, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a rastlinný olej.
<< Kombinované rezy | Recepty pre deti od 6 mesiacov | Hrušková bleskovka :o) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana H. (Luna223) ID 203552 (14.6.2011, 12:18)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Martinka J. (matulienkaja) ID 92137 (24.11.2010, 10:56)
Jeeej, konečne som našla nové receptíky, ktorými obohatím Sofinkine obedíky....Parádička..... :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (Katinka81) ID 120299 (27.1.2010, 19:09)
super že som tu našla tieto dobré (pl) (jidlo) receptíky pre detičky (child10) (child11) (child6) Už som bola v koncoch. :-( ďakujem krásne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (Ajscha) ID 1631 (8.1.2010, 21:52)
(clamp) super dakujem presne taketo nieco som hladala
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu