. .. .. .. .. .. .
. .

TAK ZVERINA? - RECEPT 7065

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZVERINA

ID 24486 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


TAK ZVERINA?


[ recept č. 7065 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


TAK ZVERINA?


POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte maminy,

POSTUP PRÍPRAVY

mám doma poľovníkov a tiež som pred pár rokmi pátrala po tom čo vlastne s tou zverinou idem robiť, nejaké králiky a bažanty neriešim.. chvalabohu, ale v mrazničke sa vyskytuje dosť srnčieho a diviačieho mäska. A môžem Vám s istotou povedať, že s toho mäska urobíte prakticky všetko: rezne, segedín, na smotane, v paradajkovej omáčke, pečené s knedlíkom a kapustou a rovnako aj rezancovú polievku, ja ju síce nerobím ale mamina áno a je dobrá. Môžete ho normálne pomlieť, pridať trošku slaniny lebo divina je dosť suchá a urobiť trebárs plnenú papriku alebo guľky v kyslej kapuste, skrátka použiť ako klasické mleté mäso, ale pozor nie diviaka, ten sa musí dokonale tepelne upraviť, najlepšie piecť alebo v kuchte pre vysokej teplote. Nikdy som neprišla na chuť tým brusnicovým a iným ovocným omáčkam, ktoré sa väčšinou k divine privlastňujú ani som nikdy brusnicové pokusy nerobila, neláka ma to. Akurát zbožňujem keď k mäsku máme hranolky a tatársku a do jej stredu kydnem malú lyžičku studenej brusnicovej omáčky takej tej sladkej kúpenej v šesťhrannom pohári, tú si neodpustím je to skvelá kombinácia, mimochodom aj k vyprážanému hermelínu.. ale vráťme sa k divine. Základ je mať kuchtu, ja mám dve rôzne veľkosti, ináč je divina časovo náročná na prípravu, fakt bez tlakového hrnca to nejde. Ale v ňom.. je to paráda, za 20 min. maximálne pol hodinku je mäsko tak mäkké, že sa rozpadáva. Receptíky pridám postupne, nafotím aj postup.. ak sa mi to podarí. A ešte maličkosť: ak sa Vám zdá že to mäsko "vonia" ináč ako bravčovinka, máte pravdu.. treba ho tesne pred prípravou na 15 minút ponoriť do vody v ktorej je 1 lyžica octu, krásne to vytiahne tú arómu. Tak prajem veľa úspechov milé "poľovníčky" ))
<< Roláda | TAK ZVERINA? | Tvarohová žemľovka. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
LENKA K. (trippi) ID 79077 (16.10.2013, 21:53)
U nás divina tiež fičí :)) varím bez kuchty, trvá to síce trošku dlhšie, ale nie o veľa.... Na vôňu diviny som si zvykla, nekupujem žiadne mäso... A jeleň v ruji? fujky,fujky :D samé semeno...akurát nerobím rada sviňu, tej to fakt trvá dlho,kým sa urobí...Srnec je jedna báseň a tatarák z neho, hmmmm mňamka . Najradšej mám jelenie stehno, nakrájané na plátky, dám klasické koreniny, hodim do jánskeho skla, posypem na kolieska nakrájanou cibuľou,pretlačeným cesnakom a zakrijem zemiakmi na kolieska... prikryjem misu a asi hodinu peciem zakrité.... mäsko je mäkkucke, priam sa rozpadava.... LOVU ZDAR ZIENKY, chvala bohu jelenia ruja uz skoncila, chlapi su castejsie doma :D
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (11.4.2010, 18:22)
hmmm, no šikulky, zaujímavé veci tu píšete, niečo z toho si isto zoberiem k srdiečku, ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
monika s. (kucierkam) ID 29449 (22.2.2010, 17:12)
ahojte babenky...zajtra sa chystam nieco urobit s jelenieho mäsa.....neviete mi poradit nejaky receprik? a je potrebne aby divina bola aspon den pred varenim v nejakom pace? som pocula ze je potom chutnejsie a necitit potom ten pach diviny.Diky
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (DanielaS) ID 22675 (20.2.2010, 14:34)
No tak ja musím tiež súhlasiť aj nesúhlasiť. Ja robím z diviny tiež všetko - čo som vydatá (8 rokov) som bravčové alebo hovädzie použila možno 5x. (samozrejme sem tam hydina, ryby......)Tak ako niekomu "smrdí" divina tak mne začalo smrdieť toto mäsko. A o tom "smrade" alebo divnej chuti zveriny - môj názor je že to je všetko vsugerované - 90% ľudí ak nevie čo je tak rozdiel v chuti nemôže spoznať. nehovoriac o tom, že mäsko je oveľa mäkšie a zdravšie. A ako ste písali - o jeleňoch....... v ruji - tak môj muž je poľovník, aj svokor aj švagor a v živote by domov nepriniesol takéto mäso. To podľa mňa nie je mäso na jedenie - to je cítiť (či už čuchom alebo chuťou).
A ako tu písali ostatné kočky naozaj takéto mäsko treba používať na úúúúúplne všetko - nebáť sa toho. Lepší vývar ako z bažanta alebo divej kačky NEEXISTUJE - nehovoriac o zdravotnej stránke.
A presne aj o tých korninách - nepreháňať to - lebo sa zakryje tá chuť divinky. Nie je nad to ak pečiete mäsko - soľ, rasca a trochu korenia na pečené mäsko, husacia (domáca masť) trochu podliať vodou a ku koncu nechať trošku opiecť MŇAM (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Ale na to všetko časom prídete. Takže "LOVU - či pardón VARENIU - ZDAR!!!!! :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (27.1.2010, 10:06)
Tiež pochádzam z poľovníckej rodiny, veľa-preveľa diviny sa u nás navarilo a pojedlo a tiež vždy bez kuchty. Moja mamina napríklad s obľubou nechala mäsko postáť so zelerovými listami a tá chuť a vôňa mäsa potom.... Labúžo! Môj manžel sa mohol s takto upraveným mäsom zadusiť.. ;-)
Robievali sme dokonca vývar z divých holubov, čo tiež niekto povie, že je to sladké, že z holubov sa nevarí... Ale asi len treba vedieť ako na to, prípadne mať dobrý recept, lebo tá polievka bývala vynikajúca! (pl)
Medveď, diviak, holuby, srnec, jeleň, bažant, králik, muflón, ... Hádam nie je nič, čo by sme doma nemali ;-) Pácované (výborný pác je aj z červeného vína a koreňovej zeleniny), dusené, smažené, zaprávané, pečené.... Dosť dôležité je aj to, aby bolo mäsko dobre odležané, nie priveľmi čerstvé (myslím - nie čerstvo strelené, ale uležané. Nie pokazené :-D) a pokiaľ niekomu naozaj vadí ten iný "puch" diviny, nuž, nech divinu neje. Hoci sa dá tej vône trochu zbaviť, predsa len k divine akosi patrí.. Je to podobné ako chcieť jesť kura, milovať kura... ale snažiť sa ho za každú cenu zbaviť jeho vône a preraziť to niečím iným. Tak prečo potom kura? ;-) ;-)
Dobrú chuť :-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 10:22)
Ja som myslela ozaj len puch z kancov a jeleňov v ruji,to nezje ani každý pes (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 9:55)
Nie je pravda,že je je časovo náročná,ved aj mäso z koňa,kravy,starej svine sa musí robiť dlhšie.Takže je to len o tom,či to bolo zviera staré alebo mladé.Samce v rúji majú mäso pachnúce,takže skôr tam by bol vhodný pác,aby to prekrylo ten odor.My také nemávame.A ked budete mať napríklad rebierka z diviačika,tak vám garantujem,že zabodujete.Bez pácu,octu,či tých nemožných korení na divinu z obchodu.To sú všelijaké chute,nie jedna.Odporúčam vyskúšať. (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 9:39)
Bažant,škoda,že neriešite,vývar je kráľovský! (Y) (Y) (Y) (Y) (K) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (31jankal) ID 47893 (12.11.2009, 9:53)
A čo takto popridávať receptíky? alebo aspon linky Potešili by sa viaceré Dakujem za všetkých
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 9:40)
ja som dala pečeného diviačika
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (12.11.2009, 9:20)
(hello) (hello) babenky ako to tak čítam tak vám až závidím tú hojnosť diviny (smich) (smich).Ja ju milujem,ale môj muž to veľmi nemusí.Preto sa najviac teším ked dostanem od svokra nejakú divinu(asi tak 1-2x do roka).Už som robila srňacinku na víne,s brusnicovou omáčkou,aj so šípkovou.Ale veľmi mi chutí aj taký dobrý diviačik na spôsob sviečkovej.Mňam mňam (zajic) (zajic) (zajic) (zajic).A teraz hor sa do hľadania nových receptov,pretože v mrazničke mám dobrú srňacinku :-p :-p :-p (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (5.5.2009, 10:26)
Ahoj Lucka
Prosím ťa nemáš náhodou nejaký recept na mäso z muflóna ? Mám ho v mrazáku a na guláš ho je škoda. ďakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (galanecka) ID 81928 (30.4.2009, 10:53)
Ahojte dievčatá, som z poľovníckej rodiny a keď si ma môj manžel zobral aj on sa stal poľovníkom. Od malička som vyrastala na zverine, ale nikdy som nepočula, že by sa mala robiť v kuchte a ešte aj namáčať v octe. Ja zo zveriny robím všetko tak ako aj z bravčového alebo hovädzieho mäsa aj fašírky, segedínsky guláš(je ešte lepší ako bravčový), rezne obyčajné v trojobale alebo aj obrátené a zapečené v rúre, alebo na noc namočené v kyslej smotane s cesnakom a vajíčkami a potom sa obalia do strúhanky a vyprážajú sa sú výborné a mäkučké. a samozrejme pečené alebo dusené. Dcéra ju má radšej ako bravčové mäso. Na prípravu používam niekedy marinády alebo iba koreňovú zeleninu. Takže sa toho nebojte, zverina je výborná a neobsahuje cholesterol.
ODPOVEDAŤ
Janica T. (jaji) ID 32636 (17.3.2009, 15:42)
Ahojte, mám otca poľovníka, takže divina je u nás každý víkend, mama z toho robila úplne všetko, aj piekla v trúbe, na šťave, rezne, ale dopečené v trúbe. Raz som išla ja robiť živánsku, z lane, to vôbec nebolo dobré, odteraz viem, že na živánsku mám dať len diviačika, pomaly sa aj ja učím, ale mama v tom už mala prax, ale nejako sa naučím. Len najhoršie na tom je ked to donesú také dostrieľané, tak ma z toho ide akurát poraziť, vtedy si poviem, že by som si ho najradšej kúpila v obchode pekne upravené, naporcované.
ODPOVEDAŤ
MONIKA S. (bida) ID 48648 (22.10.2008, 16:31)
Ja tej diviny mam tiež dost lebo drahy je tiež polovník,robim ho tiež na rôzne spôsoby ,a hlavne ked cakame navštevu tak nesmie chybat divina s čučoriedkami,to milujú všetci,je to úžastna kombinacia,vôbec nie je pravda že zaklad pri divine je mať kuchtu dá sa ju robit aj klasickým sposobom ako aj ine mäso o trochu dlhšie sa pečie ale nie je to až tak dlho,divina je najlepšia pečena na rozne sposoby ,do octu som nikdy nenamačala ale vyskušam ,ja davam do marinády
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (21.2.2009, 13:04)
Ahoj Monči,
až teraz mi do oka padol tento tvoj prispevok, ja som si zatiaľ na divinu bez kuchty netrufla a pečeniu sa vyhýbam, mohla by si prihodiť nejake tvoje osvedčené receptíky a tú marinádu.. ďakujeeeem a prajem krásny deň

Lucia
ODPOVEDAŤ
Alexandra K. (Kupkina) ID 6007, mimibazar.sk/kupkina (30.8.2008, 23:13)
robila so si tazku hlavu, ked som spoznala draheho-polovnika, ale suhlasim , ze z diviny da robit cokolvek a je zdrava...len rezne z maca mi nechutili (N)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (1.9.2008, 13:34)
..tak z maca (H) tú česť som zatiaľ nemala, ale zato razne so srnčieho mäska, ktoré dva dni postojí v mlieku, tie sa u nás zhltnú na posedenie ako chuťovky, ak máte nejake dobre receptiky pridajte
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (30.8.2008, 22:26)
Lucka, musím len súhlasiť so všetkým, čo ste napísali. Pred pár rokmi som nemohla divinu ani cítiť. Až kým som nespoznala svojho manžela a on sem-tam priniesol od kamarátov poľovníkov divinu. Teraz je to u nás najobľúbenejšie mäsko, hlavne ak ho urobím na omáčke s kyslými uhorkami a k tomu hranolky :-p (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (1.9.2008, 13:36)
Ano, prišla som k divine rovnako. Akurat som nafotila jeden receptik na spôsob chop suey ale z diviačika :-) , práve ho mám na tanieri..
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (1.9.2008, 13:45)
dobrú chuť ... (pl)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu