. .. .. .. .. .. .
. .

Rýchly ríbezľový džem - RECEPT 6203

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 17727 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Rýchly ríbezľový džem


[ recept č. 6203 zo dňa  ]


Rýchly ríbezľový džem


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ríbezle dáme do hrnca a začneme variť. Nemusia byť otrhané veľmi dôkladne, môžu byť aj so stopkami. Ja som mala presne 1 kg, tak ako na fotke
takto to pustilo šťavu behom 2 minút
takto po 5 minutách
a takto po 10 minutách, všetky guličky boli rozvarené. Možno to bude trvať 15 minút, kým zmäknú, hlavne aby sa dali ľahko pasírovať..
nachystala som si staršie sitko a hrniec (bála som sa, že to určite potom neumyjem - ale všetko sa umylo:-)
Zmestila sa mi tam celá rozvarená zmes na jedenkrát. Aj keď možno je to lepšie robiť pomenej...
a začala som to pekne pasírovať, vymačkala som z toho aj dušu :-)
toľko mi z toho ostalo, šup do koša...
ostala mi takáto krásna šťava
pridala som celý želírovací cukor a znova nechať variť 10 minút
a hotovo, ja som penu nezbierala, veľa jej nebolo....a možeme dávať ešte teplé do fliaš
Pred zavretím som potrela vrchnák zvnútra rumom a poriadne zavrela. Vyšlo mi z toho 2 x 3dcl poháre.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pletienky z ražnej múky | Rýchly ríbezľový džem | Moja verzia ázijskej polievky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Tana L. (backa11) ID 28088 (3.7.2017, 13:11)
Díky za rychlé uvaření džemu,vařila jsem z bílého,červeného jsem měla hrozně málo.Přidala pár malin ,tak má i pěknou bravičku :-) (Y) (hello)
Mohu jen doporučit - bezva. (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária R. (marricka) ID 46815 (2.7.2017, 13:44)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana I. (žiža33) ID 12373 (26.6.2014, 13:17)
odpad,ktorý zostane nevyhadzujem,ale zalejem vodou a na druhý deň uvarím ešte z toho sirup. (Y) Zuzka a môžem takto spraviť aj lekvár z čiernych ríbezlí? :-$
ODPOVEDAŤ
Martina B. (Maťa B.) ID 101011, mimibazar.sk/matab (14.7.2014, 21:15)
Môžem popriosiť o stručný recept na ten sirup aj ja ? Vodu som doliala...ale čo ďalej? cukor, kyselinu...? a koľko to neviem risknúť :)
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (aadky) ID 210118 (29.6.2014, 21:23)
mozem poprosit o taky strucny recept ako sa z toho odpadu spravi sirup ? vrela vdaka (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.7.2013, 23:43)
|:o)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (15.7.2013, 20:02)
Až sa mi slinky zbiehajú ,-) Nemáte náhodou aj vyskúšaný džemík z malinovej šťavy?? Neviem sa nijako k nemu dopracovať-neviem ten pomer koľko šťavy treba na jednu dávku s Gelfixom... :-$
ODPOVEDAŤ
hana h. (pasion) ID 230752 (8.7.2013, 12:19)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (3.7.2011, 14:39)
Úžasný recept :-) Lekvárik je urobený a už sa teším na to, ako si ho natriem na čerstvé pečivko ,-)
ODPOVEDAŤ
Beata V. (beacan) ID 84528 (26.6.2011, 17:21)
perfektný recept, jednoduchý. Lekvár bol hotový za polhoďku. ďakujem pekne. (L) (Y) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (14.8.2009, 20:24)
skusim (Y)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (10.7.2008, 8:09)
ja som robila rovnako, len som dala nejaký na h@vno prípravok a je veľmi riedky :-@ (6) ja len poznámka: pri pohľade na fotku, kde pasíruješ - určite by si z toho ešte niečo "vymadžgala", len dávaj v menšom množstve do sitka ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (13.7.2008, 14:05)
no presne ma to napadlo, že po menších dávkach by bolo lepšie.... no nabudúce budem múdrejšia :-) a nabudúce skúsim len s obyčajným cukrom a gelfixom, bo ten želírovací je dajaký drahý :-)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (8.7.2013, 22:04)
Ja pri pasírovaní ovocia cez sitko to robím tak, že na ručný mixér dám takú klobúčikovú násadku, (neviem ako volá) a s tým pasírujem cez sitko ovocie - vypasíruje to z toho úplne všetkú šťavu a dreň, v sitku zostanú suché šupy. Ak má váš mixér takéto príslušenstvo, vyskúšajte
ODPOVEDAŤ
Alzbetka B. (alzbet14) ID 52346 (16.7.2008, 22:18)
Skús nie -šup do koša-ale do mrazničky.A v zime menšie porcie použiješ na čaj.Zaleješ a maš zdravý a chutný čaj.Ribezľová štava pri varení nepotrebuje na zhustnutie žiadnu chémiu.Ríbezle sú ovocie ktoré v sebe obsahujú látky potrebné na zhustnutie.Doba varu šťavy-20min.Po vychladnutí úplne stuhne.Zbytočne zaťažovať organizmus chémiou zvlášť detský.Pekný večer.
ODPOVEDAŤ
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (8.7.2013, 16:24)
Betka, ďakujem za dobrý tip ako naložiť s ríbezľami takmer bez práce. ,-) Ak nechám aj stopky na ríbezliach, neurobia horčinu potom? Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (17.7.2008, 8:47)
do mrazničky sa už toho veľa nezmestí, máme tam kopec ovocia :-) ale dakujem za tip (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.7.2008, 7:49)
|:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu