Maria P. (teleflex) ID 105501 |
|
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 28.3.2024 12:53 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
♥ Sacherova torta ♥
[ recept č. 59463 zo dňa 24.4.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
I keď je tu receptov na túto dobrôtku mnoho, žiadny nie ja takýto ako tento "môj"/...i keď ani tak celkom nie môj - už pred rokmi som si ho odpísala od jeho autorky, pani Cukrárky Jožky Zaukolcovej/. Je fantastická, pretože tam nejde žiadna "ťažká" čokoláda, či margarín alebo maslo... to jej dodáva ľahkosť a mäkkosť, pričom si zachováva neskutočnú čokoládovú chuť. ♣♣♣ Budeme potrebovať: 8 bielkov, 4 žĺtky /podelím sa s malým trikom: keďže do mnohých mojich polievok treba dávať žĺtka, tak bielky nevyhadzujem, ale si ich hneď za čerstva dávam do nádobky a následne do mrazničky. Potom sa dajú využiť buďto sem do Sacherky alebo do snehových pusiniek či makroniek... stačí ich nechať rozmraziť v chladničke/. 210g kryštálového cukru, 70g hladkej a 40g hrubej múky, 50 g kvalitného /najlepšie holandského/ kakaa, 80g oleja.
POSTUP PRÍPRAVY
Bielky si vyšľaháme do polotuha, potom prisypeme cukor a došľaháme dotuha. Múky zmiešame dokopy spolu s kakaom. K bielkom zašľaháme žĺtky /mixér dáme na najnižšiu rýchlosť/, prilejeme olej a zľahka vmiešame múčnu zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C cca 40 minút. ku koncu kontrolujeme špajdľou, aby sa nám cesto nelepilo... nechceme ho surové, ale ani suché. Dáme vychladnúť. Potom tortu prekrojíme na tri časti, každú natrieme lekvárom /ja používam malinový alebo z lesného ovocia, skrátka kyselkavý/.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
A teraz ďalší typ: pokiaľ ste použili čerstvé vajíčka a zostali vám z cesta 4 žĺtky, prisypte si k nim 150g kryštálového cukru, nad parou šľahajte cca 15 minút, pridajte 100g nalámanej horkej čokolády a nechajte vychladnúť. Potom vyšľahajte s 250g masla a obtrite vrch aj boky torty, pekne vyhlaďte a tortička sa môže poliať čokoládou... alebo s ganache, tak ako ja: smotanu na šľahanie privedieme po bod varu, vypneme, nalámeme 250g čokolády na varenie, necháme zmäknúť /ale nemiešame!/ a potom, keď je mäkká vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme tortu... Necháme v chlade oddýchnuť a môžeme sa do nej pustiť... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.5.2016, 0:56) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (4.5.2016, 20:22) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (4.5.2016, 20:21) |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (evita76) ID 15730 (28.4.2016, 10:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.4.2016, 19:32) |
|
ODPOVEDAŤ |
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (26.4.2016, 9:16) |
skvelý nápad ako "sacherku odľahčiť" |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.4.2016, 11:10) |
Ďakujem, Miladka... veď práve o to ide, docieliť, aby bola ľahšia a pritom rovnako chutná |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.4.2016, 11:08) |
|
ODPOVEDAŤ |