. .. .. .. .. .. .
. .

♥ Sacherova torta ♥ - RECEPT 59463

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


♥ Sacherova torta ♥


[ recept č. 59463 zo dňa  ]


♥ Sacherova torta ♥


POTREBNÉ PRÍSADY

I keď je tu receptov na túto dobrôtku mnoho, žiadny nie ja takýto ako tento "môj"/...i keď ani tak celkom nie môj - už pred rokmi som si ho odpísala od jeho autorky, pani Cukrárky Jožky Zaukolcovej/. Je fantastická, pretože tam nejde žiadna "ťažká" čokoláda, či margarín alebo maslo... to jej dodáva ľahkosť a mäkkosť, pričom si zachováva neskutočnú čokoládovú chuť. ♣♣♣ Budeme potrebovať: 8 bielkov, 4 žĺtky /podelím sa s malým trikom: keďže do mnohých mojich polievok treba dávať žĺtka, tak bielky nevyhadzujem, ale si ich hneď za čerstva dávam do nádobky a následne do mrazničky. Potom sa dajú využiť buďto sem do Sacherky alebo do snehových pusiniek či makroniek... stačí ich nechať rozmraziť v chladničke/. 210g kryštálového cukru, 70g hladkej a 40g hrubej múky, 50 g kvalitného /najlepšie holandského/ kakaa, 80g oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky si vyšľaháme do polotuha, potom prisypeme cukor a došľaháme dotuha. Múky zmiešame dokopy spolu s kakaom. K bielkom zašľaháme žĺtky /mixér dáme na najnižšiu rýchlosť/, prilejeme olej a zľahka vmiešame múčnu zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C cca 40 minút. ku koncu kontrolujeme špajdľou, aby sa nám cesto nelepilo... nechceme ho surové, ale ani suché. Dáme vychladnúť. Potom tortu prekrojíme na tri časti, každú natrieme lekvárom /ja používam malinový alebo z lesného ovocia, skrátka kyselkavý/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

A teraz ďalší typ: pokiaľ ste použili čerstvé vajíčka a zostali vám z cesta 4 žĺtky, prisypte si k nim 150g kryštálového cukru, nad parou šľahajte cca 15 minút, pridajte 100g nalámanej horkej čokolády a nechajte vychladnúť. Potom vyšľahajte s 250g masla a obtrite vrch aj boky torty, pekne vyhlaďte a tortička sa môže poliať čokoládou... alebo s ganache, tak ako ja: smotanu na šľahanie privedieme po bod varu, vypneme, nalámeme 250g čokolády na varenie, necháme zmäknúť /ale nemiešame!/ a potom, keď je mäkká vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme tortu... Necháme v chlade oddýchnuť a môžeme sa do nej pustiť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Penová na krst... | ♥ Sacherova torta ♥ | Svadobná penová... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.5.2016, 0:56)
(^)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (4.5.2016, 20:22)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (30.4.2016, 20:06)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (4.5.2016, 20:21)
(F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (28.4.2016, 10:26)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.4.2016, 19:32)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (26.4.2016, 9:16)
(Y) (Y)skvelý nápad ako "sacherku odľahčiť" (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.4.2016, 11:10)
,-) ,-) ,-) Ďakujem, Miladka... veď práve o to ide, docieliť, aby bola ľahšia a pritom rovnako chutná (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Alena A. (AJLENKA) ID 85420, mimibazar.sk/ajlenka (25.4.2016, 20:22)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.4.2016, 11:08)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu