. .. .. .. .. .. .
. .

♥ Sacherova torta ♥ - RECEPT 59463

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


♥ Sacherova torta ♥


[ recept č. 59463 zo dňa  ]


♥ Sacherova torta ♥


POTREBNÉ PRÍSADY

I keď je tu receptov na túto dobrôtku mnoho, žiadny nie ja takýto ako tento "môj"/...i keď ani tak celkom nie môj - už pred rokmi som si ho odpísala od jeho autorky, pani Cukrárky Jožky Zaukolcovej/. Je fantastická, pretože tam nejde žiadna "ťažká" čokoláda, či margarín alebo maslo... to jej dodáva ľahkosť a mäkkosť, pričom si zachováva neskutočnú čokoládovú chuť. ♣♣♣ Budeme potrebovať: 8 bielkov, 4 žĺtky /podelím sa s malým trikom: keďže do mnohých mojich polievok treba dávať žĺtka, tak bielky nevyhadzujem, ale si ich hneď za čerstva dávam do nádobky a následne do mrazničky. Potom sa dajú využiť buďto sem do Sacherky alebo do snehových pusiniek či makroniek... stačí ich nechať rozmraziť v chladničke/. 210g kryštálového cukru, 70g hladkej a 40g hrubej múky, 50 g kvalitného /najlepšie holandského/ kakaa, 80g oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky si vyšľaháme do polotuha, potom prisypeme cukor a došľaháme dotuha. Múky zmiešame dokopy spolu s kakaom. K bielkom zašľaháme žĺtky /mixér dáme na najnižšiu rýchlosť/, prilejeme olej a zľahka vmiešame múčnu zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C cca 40 minút. ku koncu kontrolujeme špajdľou, aby sa nám cesto nelepilo... nechceme ho surové, ale ani suché. Dáme vychladnúť. Potom tortu prekrojíme na tri časti, každú natrieme lekvárom /ja používam malinový alebo z lesného ovocia, skrátka kyselkavý/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

A teraz ďalší typ: pokiaľ ste použili čerstvé vajíčka a zostali vám z cesta 4 žĺtky, prisypte si k nim 150g kryštálového cukru, nad parou šľahajte cca 15 minút, pridajte 100g nalámanej horkej čokolády a nechajte vychladnúť. Potom vyšľahajte s 250g masla a obtrite vrch aj boky torty, pekne vyhlaďte a tortička sa môže poliať čokoládou... alebo s ganache, tak ako ja: smotanu na šľahanie privedieme po bod varu, vypneme, nalámeme 250g čokolády na varenie, necháme zmäknúť /ale nemiešame!/ a potom, keď je mäkká vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a polejeme tortu... Necháme v chlade oddýchnuť a môžeme sa do nej pustiť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Srdce s ružovými ružami a krajkou | ♥ Sacherova torta ♥ | 2-ročnej oslávenkyni >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (1.5.2016, 0:56)
(^)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (4.5.2016, 20:22)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (30.4.2016, 20:06)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (4.5.2016, 20:21)
(F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (28.4.2016, 10:26)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.4.2016, 19:32)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (26.4.2016, 9:16)
(Y) (Y)skvelý nápad ako "sacherku odľahčiť" (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.4.2016, 11:10)
,-) ,-) ,-) Ďakujem, Miladka... veď práve o to ide, docieliť, aby bola ľahšia a pritom rovnako chutná (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Alena A. (AJLENKA) ID 85420, mimibazar.sk/ajlenka (25.4.2016, 20:22)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.4.2016, 11:08)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu