. .. .. .. .. .. .
. .

Cesnakáče... - RECEPT 59077

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Cesnakáče...


[ recept č. 59077 zo dňa  ]


Cesnakáče...


POTREBNÉ PRÍSADY

recept som si vypočula od jednej kuchárky, vyskúšala a nepoznám lepšiu prílohu k mliečnym /kyslým/ polievkam...potrebujem cca 800g hladkej múky, 1 kocku čerstvého droždia, 3-4dl teplej vody, 2 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 2 PL oleja... 100g masla, 5 strúčikov cesnaku 1-2 ČL soli, môže byť aj 125g bryndze

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku /najskôr asi 700g/, prisypeme cukor, rozmrvíme droždie, na kraj nalejeme olej a nasypeme soľ, nalejeme vodu /najskôr stačí 3 dl, pridávame podľa potreby/ , vymiesime cesto, ktoré podľa potreby buď zriedime vodou alebo zahustíme múkou /malo by byť redšie, úplne vláčne, v miske sa trochu "rozlieva"/... Cesto necháme prikryté utierkou nakysnúť na teplom mieste asi 30 minút.



Na plnku si zmiešame zmäknuté maslo so soľou, pretlačeným cesnakom a kto má rád môže pridať aj bryndzu...



Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 2 cm, natrieme plnku /nemusí byť úplne dokonale rozotretá, stačí len tak, aby bolo všade/, zvinieme do rolády, nakrájame na štvorce /keďže cesto je naozaj redšie, tak sa na doske "rozvalí"/, každý štvorec prekrojíme na trojuholníky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /oceníte, keď plnka bude pri pečení vytekať/, dáme hneď so rúry vahriatej na 180°C a pečieme do zlata... asi tak 30 minút. Ešte teplé pomažeme olejom alebo rozpustenou bravčovou masťou.
<< Perníkový koláčik | Cesnakáče... | Spiderman... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.11.2015, 19:11)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (1.12.2015, 16:24)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (30.11.2015, 10:57)
Robievame napríklad na grilovačku k (B) Výborný (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.11.2015, 12:22)
:-) :-) :-) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.11.2015, 10:19)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.11.2015, 12:19)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu