. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná nepečená jablková torta ... s kvapkou brandy - RECEPT 59035

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Výborná nepečená jablková torta ... s kvapkou brandy


[ recept č. 59035 zo dňa  ]


Výborná nepečená jablková torta ... s kvapkou brandy


POTREBNÉ PRÍSADY

na formu priemeru 20 cm : 1 kg očistených a na kúsky pokrájaných jabĺk, 4 PL hnedého alkoholu (brandy, koňak, ... ) - ja som použila Metaxu, 1 vanilkový alebo karamelový puding, 1 ČL korenia na jablkový závin príp. škorica či škoricový cukor, hnedý cukor na dochutenie podľa kyslosti jabĺk, šťava z jedného citróna, celozrnné piškóty alebo sušienky (ja som tentoraz použila dlhé cukrárske piškóty ktoré mi zvýšili z receptu na Tiramisu a chcela som ich minúť), 250 ml kyslá smotana, vanilkový cukor, mletú škoricu, 250 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík z knihy Sladkosti od ktorých sa nepriberá ... ako inak mnou jemne upravený ... je to *vytunovaná* klasika ... aj postup je viac-menej tradičný, jablká očistíme a pokrájame na kúsky, dáme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme brandy alebo iný hnedý alkohol a chvíľu dusíme ... netreba sa báť, alkohol sa odparí a zostane len príjemný podtón v plnke, keď pustia šťavu pridáme vodu a za občasného miešania varíme kým nie sú jablká mäkké ... následne ich roztlačme mačkadlom na zemiaky ... v hrnčeku rozmiešame puding s 2 dl vody, vlejeme do jablkovej zmesi a povaríme cca 2-3 minúty, odstavíme zo sporáka ... medzitým si do tortovej formy uložíme prvú vrstvu piškót - dlhé cukrárenské piškóty sa mi osvedčili, cez noc krásne zmäkli ale pritom si držali svoj tvar - z určitého uhla torta vyzerala ako z pečeného korpusu, takže aj nabudúce ich použijem - polovicu plnky nalejeme na piškóty, a postup ešte raz zopakujeme ... tortu necháme vychladnúť a na vychladnutú rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom alebo medom a necháme najlepšie cez noc stuhnúť v chladničke ... pred podávaním posypeme mletou škoricou
<< Skvostná francúzska cibuľačka | Výborná nepečená jablková torta ... s kvapkou brandy | Cvikľovo-čokoládová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu