končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých[ recept č. 58700 zo dňa 29.6.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY PIŠKOTA SVETLÁ: 4 vajíčka, 4 PL polohrubej múky, 4PL kryštálového cukru ( potrebovať budeme 2 krát ) * PIŠKOTA KAKAOVÁ: 4 vajíčka, 3PL plohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 1PL kakao * KRÉM: 4 vajíčka , 250g práškového cukru, 1 PL gustinu, 2 x 250g masla , 100g čokolády * KOKOSOVÁ HMOTA: 200 ml mlieka, 200 g pr. cukor, 250 g kokosu, 100 g hrozienok a asi 1 dl rumu, na spevnenie dávam aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája * MARCIPÁN NA OBALENIE: 400 g sušeného polotučného mlieka, 400 g práškového cukru, 6-8 lyžičky oleja, 6-8 lyžice pšeničného sirupu, určite by sa dal použiť aj iný sirup napr. kukuričný nebo jačmenný......( tentoraz som mala kukuričný slad ) trochu teplej vody (asi 30-50 ml) ale s vodou veľmi pomaly a opatrne, mandľová aróma, ešte budeme potrebovať na podsypávanie solamyl. * NA OZDOBU: 50g masla s trochou práškového cukru, kandizované čerešne, pikantný džem POSTUP PRÍPRAVY 1. Upečieme klasické piškoty. 2. Pripravíme marcipán: V mise spojíme spojíme všetky suroviny, kukuričný sirup z lyžice nestierať, nechať volne stiecť, vodu pridávame podľa potreby, hmota po dôkladnom vypracovaní má byť ako plastelína, pred použitím je najlepšie si ju dať na hodinku - dve v potravinovej fólii do chladničky. 3. Kokosová hmota: zohrejeme mlieko , pridáme cukor a do horúceho prisypeme kokos, pridáme hrozienka rum a želatínu rozpustenú v troche teplého mlieka. 4. Príprava krému: nad parou rozpustíme čokoládu, vo väčšej miske tiež nad parou vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom a gustinom asi 15 minút, keď sa začnú robiť bublinky a je masa hustá, pridať rozpustenú čokoládu, ešte 5 minút šľahať, necháme za občasného miešania vychladnúť a nakoniec zmiešame so 425g masla, ktoré si predšľaháme v inej miske !!!!! Zvyšných 75g masla ešte budeme neskôr potrebovať. Hotový krém v miske rozdelíme na tri časti. Z jednej časti krému pridáme po 2PL krému k tým dvom. Takže budeme mať dve väčšie a jednu menšiu dávku krému. Postup: Svetlú piškotu si položíme na dosku, natrieme jednou časťou čokokrému, potom dáme hnedú piškotu, natrieme pikantným džemom, na ten natrieme kokosovú hmotu, na ktorú natrieme druhú časť čokokrému a nakoniec položíme svetlú piškotu. Keď už máme koláč poskladaný rezy si pripravíme tak, že si narežeme 4 rovnaké pásy (budú asi 6 cm široké a aj vysoké asi 6 cm ) a teraz do tej tretej menšej dávky krému zašľaháme tých zvyšných 75g masla. Týmto krémom potrieme tenučko všetky 4 pásy. Marcipánovú hmotu rozdelíme na 4 časti ( asi po 220 – 250 g potrebujeme na potiahnutie jedného pásu ). Vyvaľkáme na obdlžnik asi 18cm široký a dlhý podľa pásov. Pri vaľkaní marcipán podsypávame solamylom, nešetríme , prebytočný solamyl pekne utierkou, alebo kuchynskou servítkou oprášime. Obalíme marcipánom postupne všetky pásy koláča. No a potom už len narežeme rezy ozdobíme maslovým krémom a kandizovanou čerešňou. TIPY: marcipán v chlade vydrží aj dva mesiace. Keby stvrdol v mikrovlnke ho jemne nahrejeme, prepracujeme a použijeme. Sirup do marcipánu použijeme biely, čím bude tmavší, tým bude hmota žltšia. Práškový cukor, ktorý použijeme do marcipánu 2-3 krát preosejeme. Najlepšie sa vaľká na pracovnej doske kuchynskej linky - nelepí sa na ňu ( samozrejme dobre umyjeme a osušíme ). Keď miesto normálneho sušeného mlieka dáme kokosové, bude hmota biela , ale záleží aj od farby sirupu. Vraj to funguje aj bez sirupu. Toto som neskúšala. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (16.11.2016, 13:04) | |
vyzera velmi luxusne !!! | |
ODPOVEDAŤ |
Michaela S. (mimina321) ID 94021 (28.2.2016, 16:22) | |
tieto si pamätám,milovala som ich,dakujem za recept určite upečiem | |
ODPOVEDAŤ |
Irena V. (aneri) ID 17700 (2.7.2015, 12:55) |
Robili ste tieto rezy?Lebo recept vyzerá skopírovaný z časopisu. Ja som ich totiž robila a teda moc sa mi nevydarili,tie plnky nedržali,po rozkrájaní sa mi to rozpadalo a bolo to hrozne vysokééé ,tak preto sa pýtam,že či mi neviete poradiť kde sa stala chyba.Ináč som išla presne podľa receptu .Ď. |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:24) | ||
Irenka napísala som vysvetlenie Lenke B. A vy ste ho robili podľa môjho receptu keď sa vám nevydaril, alebo z iného zdroja | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (3.7.2015, 12:57) | ||
http://tortyodmamy.sme.sk/content/jamaika-rezy-1 , skús poprosiť autorku keli-Magdušku, ona skôr poradí... | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:31) | |||
Mária, už som recpet prepísala a viem že bol zle napísaný , ale mne v tej chvíli stačilo, že ho mám na jednom papieri a nie na troch, Lenke som to vysvetlila v komentári | |||
ODPOVEDAŤ |
Miroslava T. (Babkamt) ID 219188 (2.7.2015, 7:51) |
ODPOVEDAŤ |
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.6.2015, 20:09) | |
Ak ste to kopírovali, tak stačilo prečítať prvú, príp. druhú vetu..zbytočné znaky, chaotické a určite nik neskúsi.. prečítali ste sti to??? treba skúsiť to dať len do "inšpirácií" a nie s popisom - lebo je nanič! | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:22) | ||
Milá Lenka, najprv sa chcem ospravedlniť za to , že som vás zmiatla týmto receptom Áno piekla som ho už veľa krát, ale mala som ho napísaný v troch rôznych receptoch , plnku , marcipán a zbytok v treťom recepte a pri pečení som šaškovala s tromi papiermi, keďže som to chcela mať pokope ÁNO kopírovala som ho ale z vlasných zdrojov, nie z internetu ani z časopisov, asi preto tie znaky. Tak sa stalo že pri kopírovaní mi niektoré ingrediencie dokonca vypadli a nejak som nestíhala to upravovať . Mali sme v rodine svadbu a to posledné bolo venovať čas úprave receptu. Mne to vtedy stačilo aj takto, keďže už viem čo a ako , ale aby som náhodou na niečo nazabudla , tak to len na pripomenutie množstva ingrediencií som si ho narýchlo hodila do jedného receptu. Teraz, keď už mám trochu viac času , tak som recept prepísala ak máte záujem skúste recept prečítať a keď som zas niečo nelogicky napísala kľudne mi napíšte, ale mne to takto stačí. Ja ho budem asi zas piecť na svadbu 26.9.2015 , tak keď sa mi podarí pri pečení aj nejaké fotky z postupu nafotiť, tak pridám. No fakt je že ten zákusok vyžaduje veľa času a zručnosti a niekedy si až po upečení uvedomím že som nestíhala fotiť. Tak snáď na druhý pokus už je recept čitateľný | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (anaj70) ID 308233 (30.6.2015, 13:45) |
Zákusok je krásny aj určite chutný, iba ten popis "práce" je chaotický a neúplný Chýba rozpis k cestu a celkovo je to také neprehľadné... Škoda |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:26) | ||
Janka napísala som vysvetlenie Lenke B. ak máte záujem prečítajte si to a tiež sa ospravedlňujem za chaos, ktorý som spôsobila | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana M. (anaj70) ID 308233 (10.9.2015, 8:55) | ||
Evi, a cukor do piškótového cesta nejde ? Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.9.2015, 14:55) | ||||
Mňa asi porazí ten cukor mi v prvom recepte vypadol v kréme a teraz v piškote - asi čaruje vyššia moc ďakujem za upozornenie už som to opravila, jasne že klasicka piškota je vajca, cukor a muka , no čo už pri takom zložitom koláči pre mňa dať recept dokopy ťažšie ako ho upiecť | ||||
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.6.2015, 7:27) |
ODPOVEDAŤ |
Bozena H. (bobahudec) ID 4297 (29.6.2015, 21:23) | |
Tento zákusok som jedla pred týždňom na svadbe a bol úžasny a doteraz som po ňom pátrala...len sa mi zdá dosť ťažký | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.6.2015, 19:14) | |
je to vyborny zakusok ........ Evi tvoje rezy su priam ukazkove...ty to umis (Y | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.6.2015, 20:11) | ||
a Vy tomu ozaj rozumiete? nemyslím vareniu a pečeniu, ale danému receptu? | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:29) | |||
Lenka , Adrika je moja sestra a pečeniu a vareniu rozumie rovnako dobre ako ja, ale určite ten pôvodný tecept nečítala inak by ma sama sprdla, že čo za bludy som popísala ona ho jedla na tej svadbe , takže preto ten komentár vlastne to ona vydávala svoju staršiu dcéru .... | |||
ODPOVEDAŤ |
Estera L. (saxinka) ID 14692 (29.6.2015, 22:37) | ||
|
||
ODPOVEDAŤ |