. .. .. .. .. .. .
. .

JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých - RECEPT 58700

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých


[ recept č. 58700 zo dňa  ]


JAMAJKA  REZY  s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých


POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKOTA SVETLÁ: 4 vajíčka, 4 PL polohrubej múky, 4PL kryštálového cukru ( potrebovať budeme 2 krát ) * PIŠKOTA KAKAOVÁ: 4 vajíčka, 3PL plohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 1PL kakao * KRÉM: 4 vajíčka , 250g práškového cukru, 1 PL gustinu, 2 x 250g masla , 100g čokolády * KOKOSOVÁ HMOTA: 200 ml mlieka, 200 g pr. cukor, 250 g kokosu, 100 g hrozienok a asi 1 dl rumu, na spevnenie dávam aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája * MARCIPÁN NA OBALENIE: 400 g sušeného polotučného mlieka, 400 g práškového cukru, 6-8 lyžičky oleja, 6-8 lyžice pšeničného sirupu, určite by sa dal použiť aj iný sirup napr. kukuričný nebo jačmenný......( tentoraz som mala kukuričný slad ) trochu teplej vody (asi 30-50 ml) ale s vodou veľmi pomaly a opatrne, mandľová aróma, ešte budeme potrebovať na podsypávanie solamyl. * NA OZDOBU: 50g masla s trochou práškového cukru, kandizované čerešne, pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

1. Upečieme klasické piškoty.
2. Pripravíme marcipán: V mise spojíme spojíme všetky suroviny, kukuričný sirup z lyžice nestierať, nechať volne stiecť, vodu pridávame podľa potreby, hmota po dôkladnom vypracovaní má byť ako plastelína, pred použitím je najlepšie si ju dať na hodinku - dve v potravinovej fólii do chladničky.
3. Kokosová hmota: zohrejeme mlieko , pridáme cukor a do horúceho prisypeme kokos, pridáme hrozienka rum a želatínu rozpustenú v troche teplého mlieka.
4. Príprava krému: nad parou rozpustíme čokoládu, vo väčšej miske tiež nad parou vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom a gustinom asi 15 minút, keď sa začnú robiť bublinky a je masa hustá, pridať rozpustenú čokoládu, ešte 5 minút šľahať, necháme za občasného miešania vychladnúť a nakoniec zmiešame so 425g masla, ktoré si predšľaháme v inej miske !!!!! Zvyšných 75g masla ešte budeme neskôr potrebovať. Hotový krém v miske rozdelíme na tri časti. Z jednej časti krému pridáme po 2PL krému k tým dvom. Takže budeme mať dve väčšie a jednu menšiu dávku krému.

Postup:
Svetlú piškotu si položíme na dosku, natrieme jednou časťou čokokrému, potom dáme hnedú piškotu, natrieme pikantným džemom, na ten natrieme kokosovú hmotu, na ktorú natrieme druhú časť čokokrému a nakoniec položíme svetlú piškotu. Keď už máme koláč poskladaný rezy si pripravíme tak, že si narežeme 4 rovnaké pásy (budú asi 6 cm široké a aj vysoké asi 6 cm ) a teraz do tej tretej menšej dávky krému zašľaháme tých zvyšných 75g masla. Týmto krémom potrieme tenučko všetky 4 pásy. Marcipánovú hmotu rozdelíme na 4 časti ( asi po 220 – 250 g potrebujeme na potiahnutie jedného pásu ). Vyvaľkáme na obdlžnik asi 18cm široký a dlhý podľa pásov. Pri vaľkaní marcipán podsypávame solamylom, nešetríme , prebytočný solamyl pekne utierkou, alebo kuchynskou servítkou oprášime. Obalíme marcipánom postupne všetky pásy koláča. No a potom už len narežeme rezy ozdobíme maslovým krémom a kandizovanou čerešňou.
TIPY: marcipán v chlade vydrží aj dva mesiace. Keby stvrdol v mikrovlnke ho jemne nahrejeme, prepracujeme a použijeme. Sirup do marcipánu použijeme biely, čím bude tmavší, tým bude hmota žltšia. Práškový cukor, ktorý použijeme do marcipánu 2-3 krát preosejeme. Najlepšie sa vaľká na pracovnej doske kuchynskej linky - nelepí sa na ňu ( samozrejme dobre umyjeme a osušíme ). Keď miesto normálneho sušeného mlieka dáme kokosové, bude hmota biela , ale záleží aj od farby sirupu. Vraj to funguje aj bez sirupu. Toto som neskúšala.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ako deti sme chodili na tento zákusok do cukrárne, žiaľ všetko dobré sa časom vytráca z našich životov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Letná meninová s kvetinami | JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých | Pre malého šachistu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (16.11.2016, 13:04)
vyzera velmi luxusne !!! (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (mimina321) ID 94021 (28.2.2016, 16:22)
tieto si pamätám,milovala som ich,dakujem za recept určite upečiem (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Irena V. (aneri) ID 17700 (2.7.2015, 12:55)
Robili ste tieto rezy?Lebo recept vyzerá skopírovaný z časopisu. Ja som ich totiž robila a teda moc sa mi nevydarili,tie plnky nedržali,po rozkrájaní sa mi to rozpadalo a bolo to hrozne vysokééé *-),tak preto sa pýtam,že či mi neviete poradiť kde sa stala chyba.Ináč som išla presne podľa receptu :-(.Ď.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:24)
Irenka napísala som vysvetlenie Lenke B. :-) :-) A vy ste ho robili podľa môjho receptu keď sa vám nevydaril, alebo z iného zdroja :-)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (3.7.2015, 12:57)
http://tortyodmamy.sme.sk/content/jamaika-rezy-1 :-|, skús poprosiť autorku keli-Magdušku, ona skôr poradí... :-$
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:31)
Mária, už som recpet prepísala a viem že bol zle napísaný , ale mne v tej chvíli stačilo, že ho mám na jednom papieri a nie na troch, Lenke som to vysvetlila v komentári :-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava T. (Babkamt) ID 219188 (2.7.2015, 7:51)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.6.2015, 20:09)
*-) Ak ste to kopírovali, tak stačilo prečítať prvú, príp. druhú vetu..zbytočné znaky, chaotické a určite nik neskúsi.. prečítali ste sti to??? treba skúsiť to dať len do "inšpirácií" a nie s popisom - lebo je nanič! (wash)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:22)
Milá Lenka, najprv sa chcem ospravedlniť za to , že som vás zmiatla týmto receptom 8-| Áno piekla som ho už veľa krát, ale mala som ho napísaný v troch rôznych receptoch , plnku , marcipán a zbytok v treťom recepte a pri pečení som šaškovala s tromi papiermi, keďže som to chcela mať pokope ÁNO kopírovala som ho ale z vlasných zdrojov, nie z internetu ani z časopisov, asi preto tie znaky. Tak sa stalo že pri kopírovaní mi niektoré ingrediencie dokonca vypadli a nejak som nestíhala to upravovať . Mali sme v rodine svadbu a to posledné bolo venovať čas úprave receptu. Mne to vtedy stačilo aj takto, keďže už viem čo a ako , ale aby som náhodou na niečo nazabudla , tak to len na pripomenutie množstva ingrediencií som si ho narýchlo hodila do jedného receptu. Teraz, keď už mám trochu viac času , tak som recept prepísala ak máte záujem skúste recept prečítať a keď som zas niečo nelogicky napísala kľudne mi napíšte, ale mne to takto stačí. Ja ho budem asi zas piecť na svadbu 26.9.2015 , tak keď sa mi podarí pri pečení aj nejaké fotky z postupu nafotiť, tak pridám. No fakt je že ten zákusok vyžaduje veľa času a zručnosti a niekedy si až po upečení uvedomím že som nestíhala fotiť. Tak snáď na druhý pokus už je recept čitateľný :-)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (anaj70) ID 308233 (30.6.2015, 13:45)
Zákusok je krásny aj určite chutný, iba ten popis "práce" je chaotický a neúplný :-S Chýba rozpis k cestu a celkovo je to také neprehľadné... Škoda :-(
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:26)
Janka napísala som vysvetlenie Lenke B. ak máte záujem prečítajte si to a tiež sa ospravedlňujem za chaos, ktorý som spôsobila ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (anaj70) ID 308233 (10.9.2015, 8:55)
Evi, a cukor do piškótového cesta nejde ? Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.9.2015, 14:55)
Mňa asi porazí :-@ :-@ ten cukor mi v prvom recepte vypadol v kréme a teraz v piškote - asi čaruje vyššia moc :-) :-) ďakujem za upozornenie už som to opravila, jasne že klasicka piškota je vajca, cukor a muka , no čo už pri takom zložitom koláči pre mňa dať recept dokopy ťažšie ako ho upiecť :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.6.2015, 7:27)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Bozena H. (bobahudec) ID 4297 (29.6.2015, 21:23)
Tento zákusok som jedla pred týždňom na svadbe a bol úžasny a doteraz som po ňom pátrala...len sa mi zdá dosť ťažký *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.6.2015, 19:14)
je to vyborny zakusok ........ Evi tvoje rezy su priam ukazkove...ty to umis (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (Y
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.6.2015, 20:11)
a Vy tomu ozaj rozumiete? *-) nemyslím vareniu a pečeniu, ale danému receptu? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.9.2015, 13:29)
Lenka , Adrika je moja sestra a pečeniu a vareniu rozumie rovnako dobre ako ja, ale určite ten pôvodný tecept nečítala inak by ma sama sprdla, že čo za bludy som popísala ,-) ,-) ona ho jedla na tej svadbe , takže preto ten komentár :-) vlastne to ona vydávala svoju staršiu dcéru ....
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (29.6.2015, 22:37)
(F) (F) (F) (F) (F)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu