. .. .. .. .. .. .
. .

Krémové zelerové risotto - RECEPT 58544

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Krémové zelerové risotto


[ recept č. 58544 zo dňa  ]


Krémové zelerové risotto


POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 500g zeleru, 1 menšia cibuľa, 1 dl bieleho vína, 300g ryže na rizoto (Arborio, Carnaroli, ...), 1,5 l vývaru (kurací, zeleninový), 150g masla, 2 PL mascarpone (prípadne iného krémového syra - Philadelfia, Lučina), soľ, korenie, šalviové lístky na ozdobu, 4 porcie lososa alebo kuracích pŕs, 0,5 dl olivového oleja, trocha parmezánu (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... netradičné rizoto ... výborné ... oplatí sa vyskúšať .... zeler očistíme a nastrúhame (odporúčam na jemno), v hrnci rozpustíme 75g masla, opečieme na ňom do mäkka pokrájanú cibuľu a zeler, pridáme víno, necháme odpariť alkohol, pridáme neumytú ryžu, premiešame, postupne prilievame vývar a za stáleho miešania varíme do mäkka (cca 20 - 25 minút) ... keď je zmes tesne pred dokončením, pridáme 2/3 zvyšného masla, mascarpone a premiešame, dochutíme soľou a korením (ja som pridala aj cca 30g syra Grana padano) ... lososa alebo kuracie prsia opečieme na olivovom oleji spolu cca 7 minút ... šalviové lístky opečieme na masle (ja som využila olivový olej kým som tam dala lososa) ... a potom už len vychutnávame ... bála som sa príliš zelerovej chuti ale zbytočne, tepelnou úpravou sa typická zelerová chuť, ktorú veľa ľudí nemusí vytratila a zostala len výborná krémová chuť ... mňaaam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

varianta s lososom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Výborný slaný koláč bez múky - s pórom,olivami a slaným syrom | Krémové zelerové risotto | Kniha >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu