. .. .. .. .. .. .
. .

Šalát "Cézar" - RECEPT 58194

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Šalát "Cézar"


[ recept č. 58194 zo dňa  ]


Šalát "Cézar"


POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks rímsky šalát (môže sa nahradiť ľadovým, obyčajným nie), 120 g parmezán, kuracie prsia, 3 PL olivový olej, 3 plátky chlieb, 4 plátky slanina, soľ Dressing: 1 PL kyslá pochúťková smotana, 1 KL worchesterská omáčka, 1 PL citrónová šťava, 2 PL olivový olej, 1 strúčik cesnak, 2 ks žĺtok, 6 ks ančovičky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... dlho som sa chystala vyskúšať recept, ktorý by sa priblížil originálu a oplatilo sa ... jednoznačne najlepší Cézar šalát aký som doteraz jedla ... preto posúvam ďalej - oplatí sa vyskúšať .... Rímsky šalát umyjeme a osušíme, natrháme na menšie kúsky a niekoľko listov dáme bokom na ozdobu. Na plátky pokrájame cesnak, dáme ho do misky s olivovým olejom a necháme odstáť 10 - 15 minút.
Na olivovom oleji opečieme pokrájanú slaninu. Vyberieme ju, osmažíme krutóny, ktoré sme si nakrájali z chleba bez kôrky a odložíme ich bokom. Potom opečieme okorenené a osolené kuracie prsia a nakrájame na plátky (ja som nakrájala na kúsky vopred, aby sa lepšie jedli a okrem soli som ich posypala gyros korení, ktoré máme radi). Rozmixujeme spolu všetky suroviny na dresing. Kúsky šalátu, kuracie mäso a slaninu prelejeme dresingom a zľahka premiešame. Na taniere servírujeme celé listy šalátu, do ktorých naložíme premiešaný šalát, posypeme krutónmi a parmezánom.Aj tu som trocha improvizovala - na celý list som dala potrhnaý šalát a obložila som ho kuracím mäsom, slaninou a krutónmi - nakoniec som všetko poliala dresingom a ozdobila hoblinami parmezánu.
<< Klavír | Šalát "Cézar" | "Ropa vieja" zo zvyškov kuracieho mäsa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.2.2015, 15:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu