. .. .. .. .. .. .
. .

cestovinky TALIANSKO - RECEPT 5813

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 7193 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


cestovinky TALIANSKO


[ recept č. 5813 zo dňa  ]


cestovinky TALIANSKO


POTREBNÉ PRÍSADY

olivový olej, 1 velka cibuľa, 5 strucikov cesnaku, 2 mensie cuketky - priemer kruzku tak 4cm a dlzka cuketky tak 25 cm, 4 zrelšie paradajky, 1 konzerva paradajok bez šupky so šťavou, sušene nakladané paradajky(tak 6 kuskov) v olivovom oleji, ja davam čo mám...take tie talianske veci nakladane v oleji..ked su nejake nakladane artičoky, nakladaný grilovaný baklažán..tak z tychto prisad tak z kazdeho po 4 kusky..nie cely poharik....mozme z toho uliat aj toho oleja :) na panvičku..., alebo mozme aj zivy baklazan :), nedavajte tam ale papriku, lebo z toho budete mat lečo a to do talianskych jedal moc nepatri..mozno tak do madarsky ch :), mlete čierne korenie, DRVENA..nie mleta rasca, sušena pažíka, sol, troska vegety, bazalka susena, oregano susene...alebo aj zive..ako chcete :), olivy. PARMEZAN..samozrejme. Cestoviny - penne, alebo farfalle..mašličky...z tvrdej psenice..

POSTUP PRÍPRAVY

Takže babulky idem na to, lebo uz som myslela, ze ma ukrizujete... :)
Tak cestovinky sa dame uvarit, ked voda začne vriet, osolíme ju. Cestoviny si uvarime podla návodu.Ja ich nevarim moc "al dente" mam ich rada kludne take akurat makke.
Do vacšej panvice, najlepšie do woku si nalejem olivovy olej ( ja davam kludne aj viac..je to zdrave,,takze moja mierka je pol deci :) ), cibulku nakrajanu na mesiaciky, nemusi byt na kocky, restujem, pridam nakrajane susene paradajky a ak chcete tak po par kuskov aj z tych ostatnych nakladanych veci, čo som spominala v prisadach. Pokrajany cesnak na malinke kusky..ale nie pretlaceny. Rascu..tak za lyzičku a pomalinky restujem do zlatova..ale aby sa zas nevysusila ta cibulka, pridam na kolieska nakajanu cuketku, restujeme, pridame na kusky pokrajane paradajky, spolu este miesame tak 7 minut, pridame konzervu paradajok so štavou..ja niekedy ked sa mi zda malo dam aj dve, je to este lepsie, ved ta konzerva v tescu stoji 10 korun. Alebo podlievam len paradajkovou stavou, tiez sa da kupit za par korun. Pomaličky dusime, Pridam bazalku a oregano aj pazitku, ale cuketka sa nesmie rozvarit, ostane troska chrumkava. Vsetko sa musi pekne spojit, tak ako to je na obrazku...musi to byt taka pekne spojena omačka, na vrchu plava vrstva olivoveho oleja..ale to je dobre..ved je zdravy. Nesmie to byt moc huste ani moc riedke, take akurat..ako kto ma rad. Nakoniec pridam olivy prekrojene na polovicku. Osolime, pridame troska vegety a okorenime mletym čiernym korenim. Uplne nakoniec pretlacime do omačky 2-3 struciky cesnaku.
Akurat ked sa nam dovaria cestoviny tak by sme mali dorobit omacku, zlejeme cestoviny a pridame do omačky..premiešame. Je to lepšie, ako dat kazdemu za žufanku omačky na tanier..TAKTO MA KAžDY ROVNAKO A NIKTO SA PRI STOLE NEPOBIJE :) Posypeme parmezanom a papame...skuste zapijat bielym vinkom...MNAM !!! :)
TENTO RECEPT EXISTUJE V NIEKOLKYCH OBMENACH...POSTUPNE PRIDAM DALSIE---TESTE SA!
AJ S OBRAZKOVYM POSTUPOM..JUPIII :)
<< SOJOVÉ BOBY - PRAŽENÉ ALABURKY | cestovinky TALIANSKO | Torta svokričke k 60ke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva F. (ewa21) ID 2853, mimibazar.sk/ewa21 (18.6.2008, 8:46)
Výýýýýýbornéééé (clamp) vcera som varila a hoci sa mi nepodarilo zohnat tie susene paradaky - jednota nemala a inde som nestihala - aj tak to bolo vyborne a pochutil si nielen moj chlap, ale aj kamarat, co dosiel vecer na navstevu ;-) super recept, urcite budem varit castejsie (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.6.2008, 19:57)
mnaaaaam mnaaaam mnaaaam :-o (zajic) (zajic) (zajic) toto vo stvrtok spravim mojmu drahemu, cestovinovemu fajnsmekrovi, ten ma za to bude na rukach nosit ;-) ajka, ak ho sekne v krizoch, bude to tvoja vina ;-) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (17.6.2008, 12:18)
no konečene je tu aj postup (L) (L) (L) idem na to ^o) len neviem kde zoženiem tie nakladané sušené paradajky, ? v Tescu? ;-) ;-) (L) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
ajka m. (ajulik) ID 7193 (17.6.2008, 12:21)
kuk Majka...maju ich aj v Bille aj v TESCU..je to taky poharik malicky...alebo rovno pri pulte so salatmi, tam maju aj olivy aj nakladane paradajky..a su dobre hlavne samotne..mnam..ja musim vzdy doma davat pozor aby sa nezjedli skor, kym ich tam supnem :-Dtak sa skus popozerať..držim palce... (Y) (Y) (pl) (B) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (17.6.2008, 19:44)
díky pôjdem kukuk aj do Billi a uvidím :-$ :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (17.6.2008, 12:08)
tak takéto môžu aj moji traja vegetariáni (Y)
ODPOVEDAŤ
ajka m. (ajulik) ID 7193 (17.6.2008, 12:22)
tak to ano...to sa da jest stale.. a budem pridavat dalsie moje mnamky..na talianske nedam dopustit...vyskusajte.. (pl) (B) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (17.6.2008, 12:04)
(pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)mňam, mňam, mňam. Škoda, že to nemôžem hneď aj ochutnať, ale určite sa na to chystám (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (17.6.2008, 10:55)
dakujeeeeeeeem (L) (L) (L)..recept je uz vytlaceny :-)..uz len (kolo)do obchodu a skusame ^o) (hello)
ODPOVEDAŤ
ajka m. (ajulik) ID 7193 (17.6.2008, 11:16)
tak dobru chut...su uplne supis..mnam..a velmi navykoveeeee (pl) (pl) (B) (B) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (17.6.2008, 8:10)
Ajka,
teším sa, že si napísala recept na Tvoje cestoviny. Vyzerá to veľmi lákavo, už mi tečú slinky. Určite ho čoskoro vyskúšam, len musím zohnať sušené paradajky v oleji. Pridávaj ďalšie recepty, už sa teším...
Ivana (Y)
ODPOVEDAŤ
ajka m. (ajulik) ID 7193 (17.6.2008, 9:58)
Ivka,
isto pridam dalsie...už sa na to tešim..budem to aj fotit pre istotu, lebo je doležite, ako to naozaj uvarit...aj mne už teču slinky :-D :-D (pl)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (27.6.2008, 15:22)
Ajka,
vyskúšala som Tvoj recept a môžem potvrdiť, že je to vynikajúce jedlo. V týchto horúcich dňoch nám veľmi pochutilo. (L) Zohnala som sušené paradajky v oleji a v špajzi som dokonca objavila artičoky v oleji. Mňam!
Ivana (pl)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu