. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačkové venčeky - RECEPT 57920

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 272138 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Šľahačkové venčeky


[ recept č. 57920 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :)

POSTUP PRÍPRAVY

K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z múky, smotany a roztopenej Hery vypracujeme hladké mäkké cestíčko.
Cesto dávame do strojčeka - ja mám ešte starodávny po prababke. :)
A hneď aj tvarujeme venčeky ktoré dávame na suchý plech.
Venčeky môžu byť poukladané natesno - ale nech sa nedotýkajú lebo sa zlepia a pomrvia sa vám ak ich budete dávať dole z plechu.
Ešte za tepla obaľujeme v preosiatom práš. cukre.
Ak ich chcete mať stále čerstvé dajte do dózy/krabice mesiačik jabĺčka alebo chleba - koláčiky vám tak nevyschnú.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ruka - svalovec | Šľahačkové venčeky | Kávový fitness koláčik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (20.12.2014, 19:46)
Teraz som ich aj ja niekde nasla a skusila, daju sa krasne vytlacat aj pistolou, krasne drzia tvar, akurat som pouzila maslo a dala som do cesta jeden vanilkovy cukor. Su chutne a jednoduche. (Y)
ODPOVEDAŤ
veronika s. (verenita) ID 25061 (20.12.2014, 14:51)
a kolko cukru 8-| ci od oka (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Nika P. (Nicky277) ID 272138 (20.12.2014, 16:32)
ved v práškovom cukre sa len obaluje, tak uvidite kolko bude treba. niekto obaluje viac, iny len trosku... to sa neda tak určiť. (X)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.12.2014, 14:09)
(jezisek)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu