Martina S. (rejoice1) ID 182936 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Veterníčky
[ recept č. 57427 zo dňa 12.9.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 2dcl vody, stipka soli, 70g palmarin, 120g pol.muka a 3 vajicka.\r\nPlnka 1 : 3 dcl šľahačky, 1/2 sáčka stužovač, 2 sáčky vanilínový cukor- vyšľaháme šľahačku\r\nPlnka 2 : 3dcl mlieko, 1 sáčok zlatý klas, lyžica pol. múky, 125g hera -uvariť hustý puding do vychladnutého zamiešame heru.
POSTUP PRÍPRAVY
tento uzasny recept na odpalovane cesto mam od petronela282 :-) \r\n\r\nCesto: Do hrnca dame varit vodu, sol a palmarin. Ked zacne vriet a palmarin sa rozpusti, tak pridame muku a vymiesame pokial sa cesto nespoji. Nechame vychladnut a po jednom pridavame vajicka a z mixerom vymixujeme. Cesto naplnime do vrecuska a tvarujeme venceky na plech s papierom na pecenie. 2 vrstvy tocime na seba. Peciemi vo vyhriatej rure 200°C - 27min. Venceky dost narastu, tak ich treba davat trosku dalej od seba :-) Su krasne mekucke. Na papier odporucam si vopred naznacit ake velke kolieska budeme robit,, ja to robim tak ze si ceruzkou obkreslim vykrajovatko koliesko, alebo pohar !-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
z jednej davky mi vyslo 20 mini veternickov, ja som robila 1 1/2 davky. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (25.12.2017, 6:17) |
perfektne sa mi robili,odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (17.9.2014, 19:20) |
Robievam veterníčky, ale neskúšala som nikdy dávať dve vrstvy - nuž, vyskúšam. Do cesta sa mi najlepšie osvedčil obyčajný lacný tuk na pečenie, Lando z Kauflandu. |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (17.9.2014, 18:32) |
Môžem sa spýtať, či teda v recepte uvádzate celú dávku surovín alebo to je to množstvo, z ktorého ste vy robili - 1a1/2 dávky? |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina S. (rejoice1) ID 182936 (17.9.2014, 18:56) |
Recept je na 20 mini veternickov asi take velke ako som robila ja !-) |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava T. (Babkamt) ID 219188 (15.9.2014, 20:04) |
Krásne veterníčky, chválim |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina S. (rejoice1) ID 182936 (17.9.2014, 18:54) |
Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (14.9.2014, 13:55) |
vyzerajú úžasne Ja si kolieska naznačujem tak, že pohár strčím do múky a potom ho priložím na plech. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina S. (rejoice1) ID 182936 (15.9.2014, 21:33) |
aj ja som raz tak skusala, lebo mi dosiel papier na pecenie, ale potom sa mi zdalo ze ta muka smrdi ako keby sa pripalovala, predsa sa to dlhsie pecie. Ale ked sa mi nechcelo skocit kupit papier aj tak sa da |
ODPOVEDAŤ |
Lubica N. (lunarkadaf) ID 201838 (13.9.2014, 16:17) |
Krájaš ich ked su chladné alebo ešte za tepla dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina S. (rejoice1) ID 182936 (15.9.2014, 21:37) |
krajam ked su este teple, ale ja ich krajam pilkou a v pohode sa daju rozkrojit aj chladne Ale odporucam rozkrojit este teple, ta para z nich aby vysla. |
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (evita76) ID 15730 (13.9.2014, 12:14) |
|
ODPOVEDAŤ |
Ivana V. (Muchliček) ID 166685 (13.9.2014, 10:54) |
Chtela bych se zeptat palmarin je ztužený tuk? |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubomíra G. (lubka789) ID 177755 (16.9.2014, 13:15) |
Palmarin je tuk do pečenia, ako u Vás hera. Ale možno máte iný vyskúšaný tuk do pečenia, ktorý môžete použiť. |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubomíra G. (lubka789) ID 177755 (16.9.2014, 13:10) |
Môžete dať aj heru, prípadne u Vás obľúbený tuk na pečenie |
ODPOVEDAŤ |
| Milada P. (Miladatt) ID 59026 (13.9.2014, 11:43) |
Palmarín nie je ztužený tuk. Ztužený tuk je CERA v Č.r. OMEGA |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (13.9.2014, 10:13) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.9.2014, 9:05) |
hľadám niečo na oslavu....toto je to pravé... |
ODPOVEDAŤ |