končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Zuzana C. (zuzanna24) ID 303538 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Čokoládová torta OREO - bez múky[ recept č. 57341 zo dňa 29.8.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: OREO susienky (asi 4 balenia), 250 - 350 g masla, krystal. cukor (niekolko lyzic), praskovy cukor (niekolko lyzic), 5-6 vajec, cokolada na varenie (200 - 300 g), mlety muskatovy orech (stipka), stipka soli, aroma (napriklad karamel), klasicka tortova forma alebo vyssi a mensi plech, pohar vody POSTUP PRÍPRAVY 1-Oreo susienky rozmixujeme na jemno. Cast toho si nechame bokom a zvysok zmiesame s asi 50-100 g roztopeneho obycajneho masla. Tuto zmes pritlacime na dno formy v hrubke asi 1 cm (ako ked robime cheescake). Nepritlacame silno, aby sa nam to potom tazko nekrajalo. 2-Zltka (6 vajec) rozmixujeme s krystalovym cukrom dopenista. (Kolko zltkov tolko zarovnanych lyzic cukru - kto chce menej sladke, moze toho cukru ubrat). Slahame asi 5 minut. Pridame aromu (nemusi byt - ja som mala karamelovu), stipku soli a stipku muskatoveho orechu. Ked su zltka vyslahane, pridame tuhy sneh z bliekov vyslahanych s lyzicou praskoveho cukru - Zo 6 zltkov mame 6 bielok, avsak do cesta pridame vyslahane len tri. Zvysne tri pojdu na polevu z bielkov. 3-Dame si roztopit cokoladu (cca 150 g) s maslom (50 g) vo vodnom kupeli a tuto zmes primiesame k zltkovemu cestu. 4-Cast rozdrvenych susienok oreo pridame do tohto cesta. 5-´Cesto´ vylejeme do formy na susienky, poklepeme formu o stol, aby nam zmizli bublinky, ak su vnutri nejake a hned vlozime do rury (cca 180 stupnov), pecieme zhruba 35-40 minut, neodporucujem piect dlhsie. 6-Pripavime si polevu z bielkov. Do mensej nadoby dame mensiu salku krystal cukru a pridame 1/3 vody. Privedieme do varu a varime asi 20-25 minut na strednom stupni, az pokial nam tato cukrova voda nestuhne (vyzera to ako sirup). Medzitym si vyslahame bielka so stipkou soli asi do polovice. Este horuci sirup postupne prilievame k bielkom pocas slahania. Pozor, zvykne rychlo tuhnut, tak si treba pohnut a doporucujem slahat na strednom stupni. Slahame dovtedy, kym bielkova zmes uplne nestuhne. Mozme pridat dve tri lyzice praskoveho cukru. 7-Do tejto bielkovej zmesi pridame a vyslahame maslo v izbovej teplote ( asi 150 g), nechame stuhnut v chladnicke, a potrieme nim tortu, ktoru sme medzitym vytiahli z rury a ktora uz vychladla a vytiahli sme ju z formy. 8-celu tortu mozeme poliat roztopenom cokoladou a ozdobit ako chceme. Chutovo je naozaj vyborna. Moze sa robit ako torta alebo ako zakusok na plech. Dobru chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |