. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová torta OREO - bez múky - RECEPT 57341

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 303538 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Čokoládová torta OREO - bez múky


[ recept č. 57341 zo dňa  ]


Čokoládová torta OREO - bez múky


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: OREO susienky (asi 4 balenia), 250 - 350 g masla, krystal. cukor (niekolko lyzic), praskovy cukor (niekolko lyzic), 5-6 vajec, cokolada na varenie (200 - 300 g), mlety muskatovy orech (stipka), stipka soli, aroma (napriklad karamel), klasicka tortova forma alebo vyssi a mensi plech, pohar vody

POSTUP PRÍPRAVY

1-Oreo susienky rozmixujeme na jemno. Cast toho si nechame bokom a zvysok zmiesame s asi 50-100 g roztopeneho obycajneho masla. Tuto zmes pritlacime na dno formy v hrubke asi 1 cm (ako ked robime cheescake). Nepritlacame silno, aby sa nam to potom tazko nekrajalo.

2-Zltka (6 vajec) rozmixujeme s krystalovym cukrom dopenista. (Kolko zltkov tolko zarovnanych lyzic cukru - kto chce menej sladke, moze toho cukru ubrat). Slahame asi 5 minut. Pridame aromu (nemusi byt - ja som mala karamelovu), stipku soli a stipku muskatoveho orechu.
Ked su zltka vyslahane, pridame tuhy sneh z bliekov vyslahanych s lyzicou praskoveho cukru - Zo 6 zltkov mame 6 bielok, avsak do cesta pridame vyslahane len tri. Zvysne tri pojdu na polevu z bielkov.

3-Dame si roztopit cokoladu (cca 150 g) s maslom (50 g) vo vodnom kupeli a tuto zmes primiesame k zltkovemu cestu.

4-Cast rozdrvenych susienok oreo pridame do tohto cesta.

5-´Cesto´ vylejeme do formy na susienky, poklepeme formu o stol, aby nam zmizli bublinky, ak su vnutri nejake a hned vlozime do rury (cca 180 stupnov), pecieme zhruba 35-40 minut, neodporucujem piect dlhsie.

6-Pripavime si polevu z bielkov. Do mensej nadoby dame mensiu salku krystal cukru a pridame 1/3 vody. Privedieme do varu a varime asi 20-25 minut na strednom stupni, az pokial nam tato cukrova voda nestuhne (vyzera to ako sirup). Medzitym si vyslahame bielka so stipkou soli asi do polovice. Este horuci sirup postupne prilievame k bielkom pocas slahania. Pozor, zvykne rychlo tuhnut, tak si treba pohnut a doporucujem slahat na strednom stupni. Slahame dovtedy, kym bielkova zmes uplne nestuhne. Mozme pridat dve tri lyzice praskoveho cukru.

7-Do tejto bielkovej zmesi pridame a vyslahame maslo v izbovej teplote ( asi 150 g), nechame stuhnut v chladnicke, a potrieme nim tortu, ktoru sme medzitym vytiahli z rury a ktora uz vychladla a vytiahli sme ju z formy.

8-celu tortu mozeme poliat roztopenom cokoladou a ozdobit ako chceme. Chutovo je naozaj vyborna. Moze sa robit ako torta alebo ako zakusok na plech.

Dobru chut.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebujeme: OREO susienky original (4 balenia - zalezi od velkosti tortovej formy alebo plechu), 250 g - 350 g masla, krystal. cukor (asi 10 lyzic), praskovy cukor (5-10 lyzic), 5-6 vajec, cokolada na varenie (200 - 300 g), mlety muskatovy orech (stipka), stipka soli, aroma (napriklad karamel), klasicka tortova forma alebo vyssi plech, pohar vody.******* Ja som pouzila klasicku tortovu formu
Oreo susienky (aj s naplnou) rozmixujeme najemno. Kto nema mixer, moze si ich dat so igelitoveho sacku a buchat tlcikom na rezne ako ja. Podrvene susienky som preosiala cez ceditko na cestoviny :-)).....
Cast toho si nechame bokom (na cesto) a zvysok zmiesame s asi 50-100 g roztopeneho obycajneho masla. Tuto zmes pritlacime na dno formy v hrubke asi 1 cm (ako ked robime cheescake). Nepritlacame silno, aby sa nam to potom tazko nekrajalo.
Zltka (6 vajec) rozmixujeme s krystalovym cukrom dopenista. (Kolko zltkov tolko zarovnanych lyzic cukru - kto chce menej sladke, moze toho cukru ubrat). Slahame asi 5 minut. -> kto chce mat vyssi zakusok, da viac vajec
Pridame aromu (nemusi byt - ja som mala karamelovu), stipku soli a stipku muskatoveho orechu.
Ked su zltka vyslahane, pridame tuhy sneh z bliekov vyslahanych s lyzicou praskoveho cukru - Zo 6 zltkov mame 6 bielok, avsak do cesta pridame vyslahane len tri. Zvysne tri pojdu na polevu z bielkov.
Cast rozdrvenych susienok, ktore sme si dali bokom, pridame do tohto cesta.
Dame si roztopit cokoladu (cca 150 g) s maslom (50 g) vo vodnom kupeli a primiesame do cesta.
Zmes vylejeme do formy na susienky, poklepeme formu o stol, aby nam zmizli bublinky, ak su vnutri nejake a hned vlozime do rury (cca 180 stupnov), pecieme zhruba 35-40 minut, neodporucujem piect dlhsie.
..... po upeceni nozikom oddelime cesto od formy, vytiahneme a nechame chladnut
Pripavime si polevu z bielkov. Do nadobky dame mensiu salku krystaloveho cukru a pridame 1/3 mensej salky vody. Privedieme do varu a varime asi 20-25 minut na strednom stupni, az pokial nam tato cukrova voda nestuhne (vyzera to ako sirup). Medzitym si vyslahame bielka so stipkou soli asi do polovice. Este horuci sirup postupne prilievame k bielkom pocas slahania.
Pozor, sirup zvykne rychlo tuhnut, tak si treba pohnut a doporucujem slahat na strednom stupni. Slahame dovtedy, kym bielkova zmes uplne nestuhne (cca 10 minut slahania). Mozme pridat dve tri lyzice praskoveho cukru.
Do tejto bielkovej zmesi pridame maslo v izbovej teplote ( asi 200 g). Maslo aj bielky musia byt v rovnakej teplote, inak sa nam to zgrcne. Nechame stuhnut v chladnicke, a potrieme touto polevou tortu. Tu sa mi vybila baterka z fotaku, takze som dalej nefotila. *Celu tortu mozeme poliat roztopenou cokoladou a ozdobit ako chceme. Chutovo je naozaj vyborna. Moze sa robit ako torta alebo ako zakusok na plech.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Marhulovy cafoutis s ricottou | Čokoládová torta OREO - bez múky | S hroznom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu