. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami - RECEPT 57215

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PREDJEDLÁ

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami


[ recept č. 57215 zo dňa  ]


Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami


POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : biela kačacia (husacia) pečeň (z vykŕmenej kačice - husi) - cca 6 plátkov, 2 jablká, hnedý cukor (2-3 PL), hrubozrnná soľ, portské víno alebo Marsala príp. tokajské víno (1 dl)

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík som našla na internete a jemne upravila podľa stavu špajze :-) ... a keďže bol výborný, posúvam ďalej ... z celých jabĺk vyberieme stred pomocou špeciálneho "vypichovača", jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, ktoré obalíme z oboch strán v hnedom kryštálovom cukre, pečeň nakrájame na cca 0,5 - 1 cm hrubé plátky ... rozpálime panvicu najlepšie s nepriľnavým povrchom, na rozpálenú vložíme jablká obalené v cukre a necháme skaramelizovať z oboch strán - trvá to len chvíľku, treba dávať pozor aby sa jablká nespálili ... opečené jablká vyberieme a na panvicu do výpeku z jabĺk vložíme plátky pečene a osmažíme z oboch strán cca po minúte a vyberieme von ... do výpeku vlejeme víno a zredukujeme na šťavu ... pečeň servírujeme na skaramelizovanom jablku, jemne osolíme a polejeme šťavou z vína (ja som mala tokajské a bolo to výborné) ... podávame s chlebíkom alebo bagetkou
<< Nátierka z foie gras (pečene kŕmenej kačky / husi) | Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami | Skvelá nátierka z údeného pstruha >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu