. .. .. .. .. .. .
. .

Parené buchty (opečené v kastrole) - RECEPT 57138

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 135570 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Parené buchty (opečené v kastrole)


[ recept č. 57138 zo dňa  ]


Parené buchty (opečené v kastrole)


POTREBNÉ PRÍSADY

750g polohrubej múky, 0,6l plnotučného mlieka, 1x droždie (42g) , 2 vajcia, 4PL trstinového cukru, slivkový lekvár (ja som dala svoj, ale dobrý aj aj klasický kupovaný), olej na pečenie, kúsok masla na rozpustenie a potretie buchiet

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások.\r\nDo misky rozdrvíme droždie, posypeme lyžicou cukru, troškou múky a zalejeme vlažným mliekom. Dobre vymiešame, aby sa kvások rozpustil. Misku zakryjeme suchou čistou utierkou a dáme na teplé miesto. Ja to riešim tak, že dám vyhriať rúru, potom vypnem a do nej dám na pekáč túto misku. Kvások nám bude misku prekypovať, tak to popadá na ten pekáč a zužitkuje sa všetko. Necháme teda poriadne prekysnúť.\r\n\r\nMedzitým si poriadne preosejeme polohrubú múku (do veľkej misy) , zmiešame do nej 3 lyžice trstinového cukru, urobíme jamku a do nej dáme 2 vajíčka. Keď je kvások hotový pridáme ho do múky, zmiešame a dolejeme zvyšné mlieko. Potom "hnátame" rukou cestou, ktoré sa najskôr lepí, ale neskôr sa pekne odlepuje od misky. Môžete si ruky potrieť troškou oleja, to pomáha. Ak sa vám zdá aj po dlhšej dobe cesto stále lepkavé, tak môžete cez sitko prisypať za lyžiču múky. Dobre vymiesené cesto vo veľkej mise (malo by byť nadýchané, na tom si treba dať záležať) prikryjeme čistou suchou utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť na cca 60 minút. Verte že vám riadne nakysne, netreba sa unáhliť, cesto musí pracovať, potom budú buchty naozaj jemné.\r\n\r\nVykysnuté cesto si môžete rozdeliť na 2 časti, jednu rozvalkáme na 1cm velký plát. Ja používam široký pohár a vykrajujem kolieska, do ktorých vkladám za lyžičku lekváru a spájam ako batôžtek. Všetko treba robiť rýchlo, vyformované buchtičky prikryť suchou utierkou a nechať pod ňou znovu nakysnúť. \r\n\r\nKeď sú buchtičky nakysnuté, do kastrola si dáme na spodok olej, rozpálime, položíme buchty tak, aby sa nedotýkali, necháme chvílku opiecť a podlejeme vodou, len tak do 1/3 buchiet. Zakryjeme pokrievkou a necháme pariť, samozrejme stíšime oheň na minimum. Necháme pariť 10 minút, avšak v žiadnom prípade NEOTVARAME. Buchty potom vyberieme a namažeme olejom, odložíme do hrnca.\r\n\r\nKeď podávame, posypeme posýpkou podľa chuti, my máme dnes makovú. Ale máme radi aj kakaovú a orechovú. Pokvapkáme ešte troškou masla.\r\n\r\nDobrú chuť:)
<< pre syna na promociu | Parené buchty (opečené v kastrole) | Krtková pre Peťka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu