. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový ovsený koláčik - RECEPT 56793

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 295352 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Jablkový ovsený koláčik


[ recept č. 56793 zo dňa  ]


Jablkový ovsený koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:,3 vajcia, 3 PL ovsenej múky, 2 PL kokosu, 1 ČL prášku do pečiva, 45g vanilkového proteínu, 2 PL hnedého cukru alebo iné Vami používané sladidlo, prispôsobte množstvo vzhľadom na sladivosť (stévia...) Na plnku: 1 ČL hnedého cukru, 200g jabĺk, arašidové maslo, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pokiaľ používate cukor, pridajte ho k bielkom a vyšľahajte spolu. ( Ja som mala vanilkový proteín, ktorý mi to dostatočne osladil, takže som cukor nepridávala).V druhej miske prešľaháme mixérom aj žĺtka.
Potom žĺtka pridáme do misy k bielkom a veľmi jemne premiešame stierkou. Žĺtka zamiešavame tak, že zdola jemne prehadzujeme bielka, nech hmota ostane nadýchaná. V ďalšej miske si pripravíme suché suroviny, takže zmiešame ovsenú múku, kokos, práčok do pečiva a proteín. Túto zmes pridávame k vaječnej zmesi po tretinách, takže najprv prisypeme prvú tretinu a dobre s citom zamiešame, potom druhú a tretiu časť. Pokiaľ nemáte proteín, nahraďte ho ešte ovsenou múkou, aby bola konzistencia cesta zachovaná. Prípadne ak sa Vám bude cesto zdať príliš jemné, môžete ešte pridať 1-2 PL ovsenej múky. Keď máme zmes premiešanú, vylejeme ju na formu jemne potretú maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, asi tak na 25 - 30 minút. Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Očistíme ich od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do menšieho hrnca a posypeme 1 ČL hnedého cukru. Dobre premiešame a necháme ich pustiť šťavu. Potom jabĺčka v hrnci prehrejeme, môžeme pridať trošku vody, aby sa udusili a boli jemné. Upečený koláčik necháme vychladnúť a potom ho potrieme arašidovým maslom. Navrch dáme oblanšírované sladké jabĺčka, nakrájame a podávame. 1 porcia obsahuje: 5g zdravých tukov, 8g bielkovín a 8g sacharidov, http://fitnessdesserts.blogspot.sk/
<< Victoria sponge cupcakes | Jablkový ovsený koláčik | Masove gulky s chorizom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea F. (andre) ID 1528 (29.10.2015, 11:36)
Vyskúšam nemám síce ovsenú múku tak dám kokosovú (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:22)
Dobrý deň,
nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája...
Ďakujeme :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu