. .. .. .. .. .. .
. .

KEČUP „HEINZ“ - RECEPT 5652

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 37749 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


KEČUP „HEINZ“


[ recept č. 5652 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 3 mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.


POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky, cibuľu, papriku, feferónku a ošúpanú surovú cviklu pokrájame a dá-
me variť. Škoricu, klinčeky, nové korenie, čierne korenie, bobkový list a badián
dáme do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou.
Varíme asi 2hodiny.
Uvarené okrem korením prepasírujeme, pridáme sladkú papriku a cukor. Dáme
znovu variť. Keď sa varí a cukor je rozpustený pridáme nálev z octu, horčice, soli a solamylu.
Necháme prejsť varom. Horúce dáme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10min.

Tento recept mám osvedčený a takýto kečup robia takmer všetky moje kolegyne.
Je veľmi chutný a cvikla mu dá peknú farbu.
<< Calzone od Zuzky. | KEČUP „HEINZ“ | šúlance z rožkov - 20 korunový recept >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alena B. (bosina) ID 47367 (8.8.2014, 19:25)
vynikajuci recept na kecup, uz roky sa drzim tohoto receptu, lepsi som nenasla... Dakujeeeem :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Milada M. (markosko) ID 31422 (6.6.2008, 14:20)
Ja dávam paradajky zmraziť.Rozmrazujem ich v cedidle,pustia šťavu a potom nie je potrebné ich dlho variť,stačí tak asi 15 minút.Nie je potrebné pridávať ani solamyl.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (6.6.2008, 15:22)
(F) (F) (F) ja tak veľa miesta v mrazničke nemám. Robievam to naraz aj z trojitej dávky. Z mrazenými paradajkami skúsenosti nemám. A nepustia veľa vody? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Milada M. (markosko) ID 31422 (7.6.2008, 23:28)
Mne ide hlavne o to,aby som z paradajok odstránila čo najviac vody.Rodičia ma každoročne zásobia takými 50 - 60 kilogramami paradajok,takže by som pri sporáku trávila príliš veľa času .Paradajky stačí dať do mrazničky aj na pár hodín,netreba ich tam dlho držať.Na rozdiel odo mňa kamarátka ich potom nechá rozmraziť ešte v sáčiku a zleje iba časť vody z paradajok.Ja pri tom obrovskom množstve sa potrebujem zbaviť ,čo najväčšieho množstva vody,tak ich rozmrazujem radšej na site.
Mám takýto podobný recept na kečup ,iba s tým rozdielom,že tam ide ešte pol kila kyslastých jabĺk.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu