. .. .. .. .. .. .
. .

Rockslide brownies - ako v strarbuckse - RECEPT 56443

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32688 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Rockslide brownies - ako v strarbuckse


[ recept č. 56443 zo dňa  ]


Rockslide brownies - ako v strarbuckse


POTREBNÉ PRÍSADY

Tak, milovníci čokolády, karamelu a orieškov, píšte si! Potrebujete brownies, omáčku slaného karamelu a jadrá vlašských orechov, lieskovcov a mandlí. Brownies: 300g horkej čokolády (odporúčam aspoň 52%nú) 250 g masla (môže byť aj rastlinný tuk, ale to je už malý podvod ) 200 kryštálového cukru štipka soli 5 vajec 200 polohrubej múky 4 PL holandského kakaa vanilkovým strukom alebo aromou to celé pobláznite ale nie je to povinná ingrediencia Omáčka slaného karamelu: 200g kryštálového cukru 50-60g masla 100 ml smotany na šlahanie kávová lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
-pripravíme si vodný kúpeľ (dva hrnce, do väčšieho trocha vodu, druhý položte naň, a hybaj na sporák)
- do hrnca dáme na kocky nakrájané maslo a rozlámanú čokoládu, a miešame - keď sa to všetko dobre pomieša prisipeme cukor
- ak ste mali oheň na najvyššom stupni, tak si ho stiahnite, lebo ideme pridávať vajíčka
- po jednom teda zamiešavame vajíčka metličkou do hmoty (vareškou nie je najprakctikejšou voľbou)
- hmota by mala začať naberať konzistenciu podobnú pudingu, môžeme pridať soľ, vanilku, alebo aromu, keď ju nemame, vynecháme tento krok
- prisipeme múku v ktorej sme predom rozmiešali kakao
- hmotu miešame, kým v nej nerozmiešame všetku múku a nevznikne nám krásne homogénne cesto
- cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy a pečieme približne 20 minut v rúre na 170 stupňoch

- po upečení cesto nechame troškavychladnúť, a orežeme okraje- tie ešte budeme potrebovať

pripravíme si omáčku slaného karamelu (ja ju robim predom vo väčšom množstve a odkladam do poharov na džem a odkladam ju do chladničky)
- cukor si vysipeme na hlbšiu panvicu, počkáme až sa začne topiť, miešame, keď začne hnednúť nečakajte až začne mať tú krásnu červeno oranžovú farbu, lebo karamel možno lahko spáliť, a i keď to bude mať možno super farbu na chuť to bude hroooozne horké), pridáme na kocky pokrajane maslo, začne to bublať a trocha šumieť, zachovajte paniku a miešajte, až ste maslo rozmiešali, prilejte smotanu, zas ronaký efekt, a teda zas zachovajte paniku , pekne to miešajte, chce to trpezlivosť a keď bude hmota jednotná, jednoducho je osoľte, premiešajte a vylejte ju do tepluvzdornej misky, lebo ako vieme, karamel je stráááášne horucí,

Vrátime sa k brovnies, ten potrieme našou omáčkou, nasledne rozmrvíme okraje ktoré sme odrezali a céle to zas pofrkáme našou omáčou aby sa nám prilepili rozdrvení jadrá orechov a je to!
<< Kniha na 70-tku | Rockslide brownies - ako v strarbuckse | K narodeninám... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu