. .. .. .. .. .. .
. .

Orechové rezy na oblátke - RECEPT 56326

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35829 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)


Orechové rezy na oblátke


[ recept č. 56326 zo dňa  ]


Orechové rezy na oblátke


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 6 vajec, 25 dkg práškového cukru, 20 dkg orechov, 5 polievkových lyžíc žemľových omrviniek, 1/2 prášku do pečiva, 2-3 oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

6 žĺtkov a 20 dkg cukru vymiešať. Zo 6 bielkov a 5 dkg cukru vyšľahať sneh. Sneh, pomleté orechy, strúhanku a prášok do pečiva po dávkach vmiešať do žĺtkovej hmoty. Plech vyložíme oblátkami a cesto vylejeme na oblátky a upečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

6 žĺtkov a 20 dkg cukru vymiešať.
Zo 6 bielkov a 5 dkg cukru vyšľahať sneh.
Sneh, pomleté orechy, strúhanku a prášok do pečiva po dávkach vmiešať do žĺtkovej hmoty.
Plech vyložíme oblátkami a cesto vylejeme na oblátky a upečieme na 180 st. cca 20-25 min.
PLNKA: 4 celé vajcia, 20 dkg práškového cukru vymiešame na miernom ohni, potom pridáme 1 varovú čokoládu. Zložíme z ohňa a po vychladnutí pridáme 1 celé maslo a vymiešame.
Povrch posýpeme na hrubo posekanými orechami. Na zákusok ešte nastrúhame čokoládu a pokrájame na rezy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Narodeninová pre Ondrejka | Orechové rezy na oblátke | Celkom celozrnné >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa G. (sona617) ID 78417 (27.3.2014, 20:55)
Výborný koláčik, ďakujem za recept (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (14.4.2014, 21:13)
Za málo :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (michaelles) ID 230968 (24.3.2014, 21:05)
Prosím Vás,koľko gramov tej čokolády tam ide do tej plnky? ďakujem za info :)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (31.3.2014, 20:52)
Miška, jedna tabuľka varovej čokolády, takže 100 g :-)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (11.3.2014, 10:55)
(Y) (Y) (Y) (Y)fantasticky kolacik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (12.3.2014, 20:37)
vďaka za komentík Majka :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (8.3.2014, 13:30)
Ako dlho treba miešať vajcia s cukrom na plnku??Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 10.3.2014, 15:10)
Zdenka, ja milujem plnky šľahané nad parou viac ako tie pudingové. A vraj vydržia aj dlhšie a môžu sa aj zamraziť (ja som to ešte neskúšala).
Dáš si do hrnca dostatok vody a na to ďalší hrniec (prosím, nie plastovú misu ako ja, ktorú som dala kvôli fotke, ale po pol hodine sa mi prilepila na hrniec ,-) ) Najskôr si mixerom môžeš vymiešať plnku a potom nad parou na najnižších otáčkach šľahať. Dávaj pozor, aby sa ti hrniec v ktorom miešaš nedotýkal vody v hrnci a voda nevyvrela. Potom stačí miešať aj metličkou (ručne), asi 20-30 minút.
Dobrý postup si môžeš pozrieť tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (10.3.2014, 20:40)
Dakujem krásne za radu (L) chcela by som koláčik vyskúšať. :-) Dúfam,že sa podarí *-)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (11.3.2014, 18:01)
Jasné, že sa podarí, nemá sa tam čo pokaziť, jedine, žeby ti v trúbe prihorel ,-). Táto plnka sa nezráža, len ju dobre nechaj vychladnúť pred tým, ako primiešaš maslo, lebo nebude pekne tuhá (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.3.2014, 7:37)
fantasticky vyzerá... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (8.3.2014, 12:56)
ďakujem, mne aj mojim deťom veľmi chutí (pl) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (2.3.2014, 19:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (10.3.2014, 20:37)
(hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (1.3.2014, 18:38)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (10.3.2014, 20:37)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (1.3.2014, 14:45)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (10.3.2014, 20:38)
(hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 (1.3.2014, 9:34)
presne tieto som piekla ako jeden zo svadobných koláčov, je vynikajúci. Ja som na vrch dávala kávovú plnku, je to výborná kombinácia, vrch som posypala strúhanou čokoškou - EXCLUSIVE :-p (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (upravené 6.3.2014, 14:06)
Lucka, ja som tento koláčik niekedy dávno robievala často, veľmi nám chutil. Potom som neho zabudla, lebo teraz je na nete toľko úžasných koláčikov, od výmyslu sveta. Ale klasika je klasika a ja som si pri prezeraní mojej starej kuchárskej knihy na neho spomenula a dostala som naň takú chuť a zároveň sa mi pri jeho pečení a ochutnaní vybavovali staré časy , keď som ešte ako mladá nevesta skúšala svoje prvé recepty ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu