. .. .. .. .. .. .
. .

CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevou - RECEPT 56267

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 26271 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevou


[ recept č. 56267 zo dňa  ]


CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevou


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 1 šálka cca 2,5 dcl celozrnnej múky (alebo spaldovej,pohankovej) 1 šálka vločiek, 3/4 šálky cukru (kryst.alebo trstinovy, prip.iny), 2 šálky najemno postruhanej mrkvy, 2 šálky nahrubo postruh.jablk, 1/2 šálky oleja - ja som dala 1/2 oliv. a 1/2 slnec.) 2 CL škorice, 2 CL sódy bikarbony, 1 prášok do pečiva, šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov Poleva: 200gr jemny tvaroh, 200 gr.natierk.maslo, 1-2 PL kyslej smotany, cca 1/2 šálky prašk. cukru (alebo podľa vlastnej chuti menej alebo viac), šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom dopenista, potom pridáme olej, múku zmiešanú s vločkami, škoricou, PdP, sódou bikarbónou, nakoniec pridáme mrkvu, jablká, šťavu a kôru z 1/2 pomaranča a orechy.

Cesto vyliať do formy vystlanej papierom na pečenie, kraje potrieť olejom + múkou. Piecť na 175´C cca 60 min. Každá trúba pečie inak :) preto odporúčam ku koncu pečenia radšej skúšať špajdlou v strede koláčika ( ak je špajdla suchá a nelepí sa, je hotový)
Nechať ho vychladnúť, medzitým si môžete vymiešať polevu nasledovne:

Ak máte tvaroh hrudkový- tak ho najprv tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. (aby to šlo ľahšie, môžete ho zriediť s pomar.šťavou) Ak máte tvaroh jemný - tak stačí zmixovať všetko metličkovým mixérom ( tvaroh, nat.maslo, kys.smotanu, cca 1/2 šálky prášk . cukru, šťavu a najemno postrúhanú kôru z 1/2 pomaranča.) Ak bude mať poleva málo pomaranč. chuť, kľudne pridajte ešte trošičku pomar. džúsu alebo šťavu z pomaranča. Ale nie priveľa, aby sa poleva moc neroztekala. Namiesto natierk.masla mozete pouzit aj MASCARPONE.
Vďaka pomar.kôre bude mať poleva úžasnú sviežu chuť.
Vrch dozdobiť orieškami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pouzila som tuto celozr.muku, ale kludne môžete pouzit inu- napr.spaldovu.. Taktiez vlocky sa mozu pouzit ine..nemusia byt jemne pomlete, ale aj cele.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tortička pre Marcusa s babätkom | CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevou | Domáce krokety >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (6.12.2015, 21:09)
Koláčik som vyskúšala, podľa rady som použila špaldovú múku a oleja len polovicu, ale piekla som možno aj viac ako hodinu, no stále mám pocit, ako keby bol koláčik nedopečený. Má to tak byť? Akú veľkú šálku používate? Skúšali ste niektorá dať napr. menej jabĺčok, príp. sa Vám osvedčila nejaká iná maličká obmena? Ale aj tak ďakujem, že ste sa s nami podelili o receptík, možno tá konzistencia taká má aj byť...
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (19.6.2016, 22:12)
Ano ked date menej jabĺčok-alebo žiadne. . Nebude to take vlacne -akoby nedopecene
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (16.5.2016, 19:41)
Salku 2,5dcl a mal by byť vlacnejsi... cize mozno podľa vášho názoru nedopeceny... ale nie zas aby zostala mokra špajdla keď do neho pichnete...
ODPOVEDAŤ
Katka B. (orbittka) ID 248933 (15.5.2015, 14:35)
Kolko cm mala forma v kt sa pecie???
ODPOVEDAŤ
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:23)
Dobrý deň,
nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája...
Ďakujeme :)
ODPOVEDAŤ
gabriela r. (sabrina201;) ID 97619 (24.4.2015, 14:53)
Ahojte. Skusala som tuto tortu, no skoncila cela v kosi. V strede bola surova aj napriek tomu, ze som ju piekla vyse hodiny a ked som skusala stred spajdlou, nic sa mi nelepilo. Kde som spravila chybu? Mam ruru s teplovzdusnym pecenim. Moze to byt tym?
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (15.5.2015, 11:04)
Zdravim Vás Gabika. Fuu no neviem kde nastala chyba.. možno to bude ozaj v tej trúbe. .. :^)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (28.11.2014, 12:31)
... výborný koláčik ... robím tiež podľa tohto receptu ale bez vločiek a do cesta pridávam ešte kandizované ovocie, ktoré osvieži chuť cesta, naposledy som namiesto obyčajného oleja použila orechový - krém robím 250 g jemného tvarohu a 250 g Mascarpone, bez smotany ... .vrch som posypala strúhanou horkou čokoládou v kombinácii so strúhanou Margot čokoládou .... mňaaam, veru všetci sa oblizovali
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.10.2014, 20:43)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (10.4.2014, 18:52)
ja mam tiez v albume recept na mrkvovu tortu (hello)
vasa vyzera chutne (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (5.4.2014, 21:24)
Koláčik je výborný, dnes som ho piekla druhýkrát, akurát sa mi zdá, že je v ňom zbytočne veľa oleja, zredukovala som ho na polovicu a koláč sa nejako lepšie piekol a azda nebude taký mastný. Chuťovo nemá najmenšiu chybičku :-) Do plnky som použila mascarpone.
ODPOVEDAŤ
Mária K. (jajanela) ID 140758 (14.3.2014, 21:38)
strašne dobrý koláčik,pekla som zo špaldovou mukou a pridala som do cesta mandľové lupienky,mal veľky úspech (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (19.3.2014, 0:04)
teším sa, že mal aj u Vás úspech. a nabudúce pridám mandľ.lupienky aj ja (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (14.3.2014, 11:49)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (14.3.2014, 11:46)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)je fantasticky vyskusajte (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (3.3.2014, 12:40)
Vyzerá to vynikajúco, hneď ako prídem domov z roboty, pustím sa do toho (Y).
Keď boli deti menšie, robiavala som im mrkvovú tortu s citrónovou polevou a bola super. Toto bude tiež niečo podobné.
Ďakujem za recept .
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (21.2.2014, 16:22)
ja zboznujem mrkvovy kolac! ja pouzivam iba spaldovu :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (21.2.2014, 11:53)
ahoj, Mia, aké vločky si použila? a akú celozrnnú múku? ešte som z takej nerobila. :-$
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (21.2.2014, 15:16)
Ahoj, do postupu som vložila fotku tej múky aj vločiek, tak si to tam kuk ,)
:-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (21.2.2014, 20:47)
vďaka (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu