. .. .. .. .. .. .
. .

Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch... - RECEPT 56052

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch...


[ recept č. 56052 zo dňa  ]


Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch...


POTREBNÉ PRÍSADY

Veľmi jednoduchý a rýchly receptík /máte jedlo aj s prílohou naraz pripravené/, ktorý zvládne aj začiatočník. Viem to, pretože som počas choroby poverila manžela, aby ho pripravil /a jeho repertoár vo varení je obmedzený na tri jedlá/. Navyše príprava surovín trvá najviac polhodinku a keď sa dá piecť, môžete naň na chvíľu zabudnúť - netreba ho podlievať, ani miešať. ♠♠♠♠♠ Potrebujeme kura - je jedno aké veľké, postačia aj časti kuriatka /ja som teraz mala len stehná horné aj dolné, ale robila som aj s krídelkami alebo dolnými stehienkami/, zemiaky -tiež množstvo upravíme podľa počtu stravníkov, troška oleja, 1-2 cibule, 4-6 strúčikov cesnaku, soľ, drvená rasca /môže byť aj celá, ale naši ju nemajú radi/, a koreniny podľa chuti a toho čo máme doma: mletá červená paprika, vegeta, kari korenie, mleté čierne korenie... alebo skrátka len korenie na grilovanie alebo pečené kura.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme, cibuľu aj cesnak olúpeme, kuriatko umyjeme a naporcírujeme.Plech potrieme olejom, cibuľu pokrájame na plátky a polovicu rozsypeme na plech, zemiaky pokrájame na 1/4 a rozprestrieme na plech, cesnak pokrájame na plátky a spolu so zvyšnou cibuľou nimi posypeme zemiaky. Osolíme, posypeme rascou. Kuriatko dáme do misky, posypeme soľou, vegetou, koreninami podľa chuti a toho, čo máme doma a rukami dobre premiešame, aby koreniny dôkladne kuriatko obalili. Potom kúsky kuraťa rozprestrieme na zemiaky a dáme piecť na 200°C na 3/4 hodinku. Netreba nič miešať, nič podlievať. Po uplynutí doby máme hotovo - mäsko sa krásne oddeľuje od kosti, zemiaky nasali všetky chute a vône... Len treba pamätať na dostatočné množstvo, pretože u nás si každý pýta dupľu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

takto to je po upečení na pekáči...
a ešte jedna porcia...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mäso na rozmaríne s rajčinami... | Voňavé kuriatko pečené na zemiakoch... | Zimná krajinka /2./... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (3.8.2017, 16:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (11.8.2017, 0:01)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (23.7.2017, 16:58)
(Y) (Y) rýchle a chutné (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.7.2017, 21:31)
:-) :-) :-) teší ma... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (23.2.2014, 8:34)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (7.12.2014, 17:51)
(F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 (19.2.2014, 17:32)
Určite vyskúšam, len by ma zaujímalo, či sa kuriatko pečie od začiatku odkryté, alebo treba zo začiatku prikryť?? *-) *-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.2.2014, 20:01)
:-$vôbec netreba prikrývať, ja ho pečiem od ačiatku odokryté a potom je super chrumkavé (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 (23.2.2014, 16:44)
Ďakujem, síce sa to pieklo trošku dlhšie, ale výsledok bol výborný (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (žužu11) ID 270567 (13.2.2014, 8:58)
Podobne kuriatko robievam roky /namiesto oleja, používam maslo/. Je to fakt
fantastická mňamka (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (14.2.2014, 14:50)
(Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.1.2014, 15:38)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:19)
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (26.1.2014, 9:36)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:19)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (26.1.2014, 7:32)
Skúsim (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:19)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (26.1.2014, 7:20)
lahodne vyzerá (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:19)
,-) aj chutí (jidlo), naši si dajú hneď aj dupĺu (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Monika L. (MonikaL.) ID 265439 (26.1.2014, 20:59)
aj u nás sa všetko zje a zemiaky sú veľmi chutné
ODPOVEDAŤ
Monika L. (MonikaL.) ID 265439 (25.1.2014, 22:24)
Takto pripravujem mäso keď chcem mať s obedom málo roboty. A je to veľmi chutné. Miesto kuracieho mäsa dávam aj krkovičku porezanú na plátky. Tú ale prikryjem zemiakmi aby sa nevysušila.
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.1.2014, 18:18)
(Y) (Y) (Y) taktiež si takto uľahčujem prácu ,-) . už keď sa mi nechce stáť pri sporáku, tak táto bleskovka to istí :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu