. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládové rezy (alebo torta) - RECEPT 56021

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Čokoládové rezy (alebo torta)


[ recept č. 56021 zo dňa  ]


Čokoládové rezy (alebo torta)


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 1 lyžička olej, 20 g kakaa, 70 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Čokoládová šľahačka: 250 ml rastlinnej šľahačky, 6 lyžičiek horkej čokolády v prášku, trochu horúcej vody ********** Čokoládová poleva: 100 g varovej čokolády, 40 g Cera ********** Alternatíva č. 2 na čokoládovú šľahačku objavená iba teraz neskôr, pričom chuťovo sa mi zdá trochu lepšia ako pôvodná čokoládová šľahačku. Takže: 250 ml rastlinnej šľahačky, 3 lyžičky nutely.

POSTUP PRÍPRAVY

Tortová forma s priemerom 22 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne zapracujeme kryštálový cukor, potom po jednom pridáme žĺtka a keď je už vajíčková hmota dobre vymiešaná pridáme aj 1 lyžičku oleja.
V druhej miske si zmiešame múku, solamyl, kakao a prášok do pečiva a túto zmes už len pomaly preosievame a ručne primiešavame do vajíčkovej hmoty.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (s priemerom 22 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút (najprv pečieme na strednej mriežke (cca 15 min.), potom zložíme o jednu nižšie).
Po upečení necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a necháme vychladnúť celkom. Upečený korpus prevrátime tak, aby sme mali na vrchu spodnú stranu korpusu (tá je stále pekná rovná a väčšinou na nej nie je šupka). Na túto rovnú stranu budeme potom natierať pripravenú čokoládovú šľahačku.
Do pohára naberieme 6 lyžičiek práškovej horkej čokolády (čím vyšší podiel horkej čokolády tým lepšie) a zalejeme malým množstvom prevarenej vody. Poriadne rozmiešame a necháme vychladnúť.
V miske si ručným mixérom vyšľaháme do tuha šľahačku a postupne do nej zamiešame vychladnutú čokoládu. Alternatíva č. 2 na čokoládovú šľahačku objavená iba teraz neskôr, pričom chuťovo sa mi zdá trochu lepšia ako pôvodná čokoládová šľahačku. Takže 250 ml rastlinnej šľahačky vyšľaháme do tuha a primiešame 3 lyžičky nutely.
Vyšľahanú čokoládovú šľahačku natrieme na upečený korpus (na zdobenie vrchu si odoberieme cca 2 polievkové lyžice čokoládovej šľahačky). Potrieme aj boky a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pol hodinku.
Po vychladnutí polejeme mierne vychladenou (nie horúcou) roztopenou čokoládovou polevou. Pri polievaní čokoládou podkladám tortu kúskami papiera, ktoré po poliatí hneď vytiahnem. Tak sa mi potom urobia lepšie okraje na spodku torty a čokoláda nepraskne keď sa ju snažím oddeliť od podložky. Znovu necháme trochu stuhnúť.
Nožom namočeným do horúcej vody si naznačíme rezy. Ja zvyknem tento korpus rozdeľovať na 12 rezov. Zatiaľ ešte nekrájam, aby rezy neobschli, iba si rezy naznačím.
Naznačené rezy ozdobíme odobratou šľahačkou a môžeme dozdobiť aj kúskami strúhanej čokolády.
Pred podávaním rezy nakrájam. Keďže čokoládu sme už prerezali predtým, teraz už rezy krájam iba čistým nožom, ktorý oplachujem v studenej vody a utieram do utierky. Tým, že je nôž studený, tak sa mi neroztopí šľahačková plnka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ♥ BABIČKINE PALACINKY ♥ | Čokoládové rezy (alebo torta) | Jahodovo-vanilkové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Tana L. (backa11) ID 28088 (upravené 3.2.2014, 12:18)
vypadá nádherně,hned bych si dala (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (24.1.2014, 13:26)
ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu