. .. .. .. .. .. .
. .

Orechový tarte tatin s balzamicovými hruškami - RECEPT 55985

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33786 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Orechový tarte tatin s balzamicovými hruškami


[ recept č. 55985 zo dňa  ]


Orechový tarte tatin s balzamicovými hruškami


POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla + 25 g na karamel, 3 PL trstinového cukru + 2 PL na karamel, 2 vajíčka, 2 PL mlieka, 100 g orechov ,100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 3 väčšie hrušky, štipka škorice, 1 PL balzamicového octu, jogurt na podávanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Najskôr si pripravíme hrušky s karamelom. V hrnci roztopíme 25 g masla s 2 PL trstinového cukru. Ak sa nám už začne tvoriť karamel, pridáme ošúpané, na väčšie kúsky nakrájané hrušky a v tejto, božsky voňavej, zmesi necháme hrušky skoro do mäkka podusiť. Pridáme škoricu a polievkovú lyžicu balzamicového octu. Toho octu sa nemusíte obávať, krásne zvýrazní chuť ovocia. Odstavíme z ohňa a necháme hrušky vychladnúť.
Na cesto vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne pridáme do maslovej hmoty po jednom vajíčka, ktoré miešame, až kým sa nám celá hmota nespojí. Potom pridáme 2 PL mlieka a nakoniec primiešame múku premiešanú s orechmi a práškom do pečiva.
Cesto rozotrieme do maslom vymazanej a múkou vysypanej nižšej formy a navrch poukladáme hrušky aj so šťavou, ktorú nám hrušky pustili. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C približne 20 - 25 min. Najlepší je ešte vlažný, podávaný s lyžicou jogurtu.
Dúfam, že Vám bude koláčik chutiť, tak ako mne :-) Dobrú chuť!
<< Nepečené ovocné rezy | Orechový tarte tatin s balzamicovými hruškami | Skoricova mliecna ryza >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu