. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci chlieb bez miesenia - RECEPT 55969

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 101841 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Domáci chlieb bez miesenia


[ recept č. 55969 zo dňa  ]


Domáci chlieb bez miesenia


POTREBNÉ PRÍSADY

3 hrnčeky na čaj múka hladká T650 1/4 čajová lyžička droždie sušené 1 + 1/4 čajová lyžička soľ 1 + 1/2 hrnčeka voda

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime !, aj keď to človeka pokúša. Vznikne vám taký maglajz a ak ste doteraz nepochybovali, tak teraz už určite. Misku zakryte potravinárskou fóliou, ozaj, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých a teraz to príde 12 až 18 hodín. Ja som cesto urobila v sobotu večer o 18 hodine. Teraz vás bude štvať, že ste sa dali na pokus, lebo v mise sa nič nedialo, ani v noci.

V nedeľu ráno si na chlieb spomeňte a tak o 8 hodine, keď sa už aj tí spaktoši zobudia, cesto vyklopíme na pracovnú dosku, dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepilo, pár krát len tak preložíme, necháme tak 15 minút oddýchnuť, potom sa naša nálada prudko zlepší, lebo vyzerá to ako normálne vykysnutý chlieb. Dokladám foto vykysnutého chlebu pred vložením do nádoby na dokysnutie, aby bolo jasné, ako má táto fáza vyzerať.Potom si pripravte utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme a prikryjeme ďalšou utierkou. No a teraz sa venujeme príprave obeda a na chlieb zase zanevrieme až na 2 hodiny.

Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme najlepšie liatinovú nádobu s vrchnákom, mohla by to byť aj napr. kameninová nádoba, ale podstatný je aj ten vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, podľa možnosti bez popálenín 3 stupňa, prikryť a pečieme zatvorené 30 minút, potom nádobu odokryjeme a teraz uz aj najhorším pochybovačom podskočí srdiečko, lebo ten pohľad stojí ta to. No a v tejto radosti prežijeme ešte 15 až 20 minút, ktoré náš báječný chlebík potrebuje na kôročku. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Podotýkam, že akokoľvek vám bude mýliť postup a budete ho chcieť vylepšiť, alebo pomeniť, nerobte to. Všetko je akurát. Časom môžeme skúsiť pomeniť bielu múku za časť tmavej, možno aj nejaké semiačko pridať. Dobrú chuť.

Tento na fotografii je môj dnešný.......je výborný........doporúčam vyskúšať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Už po ochutnaní.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rafaelo torta orechová verzia | Domáci chlieb bez miesenia | pre folkloristku. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka P. (ELIZABethF) ID 24592 (10.12.2014, 21:55)
Nedá mi nepridať komentár, na jedničku, super chrumkavý, dodržala som recept do poslednej bodky a naozaj sa vyplatilo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Nemala som sušené droždie tak som dala klasické čerstvé,ale inak som nič nemenila, akurat by som dodala ,že je prudko jedlý:O))) :-p :-p :-p :-p
dakujem za receptik, dufam ,že budem stihať robiť cesto a kvasiť, alebo rovno budem piecť dva naraz:o))
ODPOVEDAŤ
Mariana B. (bilmariana) ID 203319 (21.7.2014, 19:56)
(clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (žužu11) ID 270567 (12.2.2014, 10:20)
Vyzerá super (L) (L) (L), recept napísaný "par excellence", určite vyskúšam (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Tatiana C. (tanac) ID 1441 (11.2.2014, 22:23)
toto vyskúšam už len kvôli tomu vtipnému popisu :D
ODPOVEDAŤ
Veronika V. (parochna) ID 291548 (5.2.2014, 15:14)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Milena K. (Mima0907) ID 46695 (2.2.2014, 21:23)
naozaj super chlebík , ja ho bežne pečiem už aj po 6-8 hodinách (ráno zamiešam a poobede pečiem), pečiem ho v miske z jánskeho skla s vrchnákom, je výýýborný |:o)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (2.2.2014, 6:01)
(Y) (Y) (Y) (Y)super receptik aj mne sa vydaril :-) :-) :-) :-) :-)chutnucky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
danka k. (makarana) ID 73011 (23.1.2014, 20:18)
podaril sa aj mne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (12.1.2014, 8:07)
Tak toto vyskúšam, dnes to už nestihnem, že ráno "máme čerstvý", ale budúci víkend určite. Zaujímavé (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu