. .. .. .. .. .. .
. .

Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky. - RECEPT 55950

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky.


[ recept č. 55950 zo dňa  ]


Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky.


POTREBNÉ PRÍSADY

Možno nie je to klasická brusnicová omáčka, ale jednoducho je presne podľa mojich predstáv: 200g sušených brusníc, 100g kryštálového cukru, 300ml vody alebo brusnicovej šťavy, 1 cibuľa, nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z 1 pomaranča, 200ml červeného vína, štipka mletého čierneho korenia, štipka zázvoru /ak použijem čerstvý postačí 0,5 ošúpaného koreňa nastrúhať, ak mletý tak asi 1/2 ČL/, 1ČL Solamylu

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme sušené brusnice, zasypeme cukrom, zalejeme vodou alebo brusnicovou šťavou a povaríme cca 10 minút. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme a pridáme k brusniciam spolu s vínom a varíme ďalších 10 minút. Potom prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme citrónovú kôru a krátko povaríme. V troške vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k omáčke a necháme prevrieť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


MOZZARELOVÉ GUĽKY: 2 mozzarely /cca 200g spolu/, 300g ryže /najlepšie guľatozrnnej/, 300ml mäsového alebo zeleninového vývaru, 2 vajcia, 1 cibuľa, 1 cesnak, 40g strúhaného tvrdého syra, soľ, strúhanka, olej na vysmážanie... Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Ryžu premyjeme a zalejeme vývarom. Dusíme za občasného miešania, kým sa vývar nevsiakne do ryže, potom hrniec s ryžou prikryjeme a necháme 30 minút oddychova, následne odkryjeme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej ryže zamiešame, soľ, cesnak, cibuľu, syr a 1 vajce, premiešame. Mozzarellu nakrájame na kúsky /každú asi na 8-10 kúskov/. Do navlhčených dlaní naberieme trošku ochutenej ryže, vložíme kúsok mozzarelly a mozzarellu zabalíme. Ryžu musíme dobre popritláčať. Ak sa nám gulička rozpadáva,treba si trochu navlčiť ruky. Potom guličku namočíme v rozšľahanom vajíčku a obalíme do strúhanky. Na miernom ohni vysmažíme.


...a hermelín v župane s brusnicovou omáčkou.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Šmolková... | Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky. | Srdiečko k 18-tke... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (10.1.2014, 15:53)
vyzerá to skôr ako džem *-)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.1.2014, 18:30)
,-) omáčka je hustejšia, ale hustota sa dá upraviť pomocou väčšieho množstva vody pri varení :^)
ODPOVEDAŤ
Jana V. (Zrnko 2) ID 67309 (10.1.2014, 15:30)
Perfektne to vyzeráááá....mňam (Y) a ten hermelín je v lístkovom ceste? *-)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.1.2014, 18:29)
:-)Hermelín som robila podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2870 len som vynechala kečup, keďže som k nemu servírovala brusnicovú omáčku a vrch som robila ako "mriežku" ,-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.1.2014, 12:33)
(child1) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (9.1.2014, 20:43)
(F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu