. .. .. .. .. .. .
. .

bezlepkový zemiakový chlieb - RECEPT 55756

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 29118 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


bezlepkový zemiakový chlieb


[ recept č. 55756 zo dňa  ]


bezlepkový zemiakový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-)

- pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút)
- vo veľkej mise zmiešam múku a soľ
- uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím,
- do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody
- vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky..
- cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min).
-pečiem v dobre vyhriatej rúre (mám plynovú, takže vždy najprv nastavím trochu viac a keď vložím cesto tak ju stiahnem) pri 180-190´C asi 50min, nakoniec ešte asi 5-10min pri 220´C aby bola kôrka zlatavá.

Hotový nechám zchladnúť na mriežke, vychladnutý naporcujem do mrazničky a časť zabalím do čistého sáčku do chlebníka..

Dobrú chuť!

tip:
- zemiaky používam najradšej nové, dôkladne roztlačené, približne jednu menšiu porciu, alebo kľudne aj menej - určite by ich nemalo byť viac ako polovica hmotnosti múky

- môžete použiť aj vodu z varených zemiakov (iba čerstvú, ešte vlažnú), potom múku do cesta soľte minimálne
<< bezlepkový chlebík na sladko | bezlepkový zemiakový chlieb | Božské Vanilkové rožky užasne krehunke!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Natali F. (druna) ID 217609 (12.12.2013, 23:03)
(clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu