. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske rožky - RECEPT 54905

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Parížske rožky


[ recept č. 54905 zo dňa  ]


Parížske rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 bielka, 150 g kryštálového cukru, 150 g pomletých orechov ********** Plnka: 3 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,25 dcl rumu, 250 g masla ********** Na vrch: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm POTRETÝ Cerou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si bielka, cukor a pomleté orechy.


Bielka šľaháme s najprv samostatne, potom pridáme cukor a posadíme nad paru. Šľaháme nad parou asi 10 minút.


Odstavíme z pary a pomaly primiešame pomleté orechy. Mali by byť pomleté čo najjemnejšie, aby nám neupchávali striekaciu pištoľ.


Cesto naberieme do striekacej pištole a na plech potretý Cerou robíme paličky (cca 1 cm široké a 4 cm dlhé).


A sušíme. Ja suším takto: Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a vypneme. Dáme do nej plech s rožkami a necháme zavreté asi 10 minút. Potom necháme vypnuté, ale pootvoríme dvierka asi na 5 minút. Znovu zapneme rúru na 100 stupňov a striedame s otvorenými a zatvorenými dvierkami po 10 minút. Ale môžete sušiť aj po svojom :-) Potom necháme vychladnúť .


Na plnku šľaháme mixérom nad parou vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom, asi 15 minút.


Vanilkový krém necháme mierne vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s rumom a postupne pridávame vychladnutý krém.


Pripravenú plnku nastriekame na vychladnuté rožky a dáme stuhnúť do chladničky.


Potom už len ozdobíme čokoládou.


Alebo môžeme aj namáčať celé rožky v čokoláde.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Metrový koláč | Parížske rožky | Tenisový kurt >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Emília F. (Milka80) ID 111459, mimibazar.sk/milka80 (5.10.2013, 7:40)
Mňm, vyzerajú úžastne!!! Budem musieť vyskúšať! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (7.10.2013, 9:33)
Odporúčam (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (4.9.2013, 17:32)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (6.9.2013, 8:09)
ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Anka P. (anika3) ID 122158 (4.9.2013, 11:29)
velmi lakave asi ich vyskusam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (5.9.2013, 8:29)
Prajem nech sa podaria a nech vám chutia (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (4.9.2013, 9:38)
(Y)juuj, tie vyzerajú tak krásne...prudkožravé.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (4.9.2013, 10:25)
Nechcem príliš chváliť, ale asi naozaj sú "prudkožravé", lebo keď ich urobím, tak neter od nich neodíde, kým všetky nezmiznú ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu